Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

pepi 77

Потребител
  • От него общо

    69
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което pepi 77 е написал

  1. Благодаря за информацията, надявам се да установим проблема!
  2. Това касае само сутрешния пушек или и проблема със заглъхването при потегляне. Защото през деня няма пушек.
  3. Здравейте, от няколко дни колата прави проблеми. Търсих във форума и намерих само една тема с подобен проблем от 2011 г., но решение така и не е публикувано. Сутрин, като запаля ми прави впечатление, че мотора нещо работи глухо и неравномерно, като забелязах лек сиво-бял пушек, който след 1-2 мин. изчезва. Отбелязвам, че колата до момента, вече 6 год. работи абсолютно перфектно, без шумове, пушеци, миризми, с постоянни обороти и т.н. Другия проблем, който може би е свързан с промяната в работата на мотора е това, че много често, при подаване на газ, особено при потегляне заглъхва, до степен, че направо не мога да потегля. Иначе след като загрее няма пушек и като че ли работи по-добре, но заглъхването при подаване на газ си остава. С една дума, прекрасната ми джипка от няколко дни не е същата. Забелязах, че от скобата на маркуча за турбото от към двигателя се е показала някаква черна слуз- не знам това дали има значение. Моля запознатите да помагат, за което предварително благодаря!
  4. След като колегата прави такъв пробег да слага една течна фаза и забравя за всички недостатъци на класическия газов инжекцион. Казвам го от личен опит.
  5. Т.е да разбирам, че реглаж на клапаните е необходим все пак, но през по-дълъг интервал и като цяло, течната фаза е по-милостива към двигателя? Питането касае принципно Субару Аутбек, 3,6R, но предполагам и за Митсубиши е същото. Поздрави!
  6. Искам да ползвам темата и да питам дали се налага процедурата по реглаж на клапани, при газова система с т.н. течна фаза. Четох, че температурата на горене е по-ниска, принципа на работа е по-различен и са избегнати недостатъците на традиционния газов инжекцион. Благодаря!
  7. От опит мога категорично да кажа, че блокажа не е чак такова спасение и не могат да ми се възлагат големи надежди при затъване. Той се явява голямо преимущество, само в ситуация, при която едното колело е без сцепление, а другото е стъпило на твърда и здрава повърхност. Това обаче се случва много рядко. В повечето случаи и двете колела са без достатъчно сцепление /сняг, кал/ и блокажа води до обратен ефект - и това колело, което е върху що годе по-солидна повърхност се окопава, защото започва да се върти еднакво, както другото. При мен специално, в 90 % от случаите на ползван блокаж в такава ситуация, положението стана още по-тежко, защото вместо една затънала гума стават две.
  8. До колкото съм запознат, всички Л200 след 2006г. са с суперселект и имат заключване на раздатката, но само определени екземпляри са със заключване и на заден мост. Моят например е без заден блокаж, а на DJ Tymbi по спомен май имаше. Ама това със задния блокаж е хубаво, но съвсем не е решаващо.
  9. Така по снимки и хвалби от джамбазина с ГОЛЕМ шрифт надали някой ще се изкаже компетентно. Отиваш на място и гледаш, караш, питаш и т.н. Само за информация: Л200 е по дълъг от П3 (дълга база) с 13 см., ако мислиш, че са решаващи в гората... Големи гуми, лебедка и защити от долу, друго не ти трябва. Един път на три години примерно, ще се случи да окантариш Л200, защото е мако по-дълга, дръпва те лебедката и продължаваш. А всеки път да се буташ с 5 човека, пушки, кучета, боклуци и кал в купето да не е по-добре? Взимай некое хубаво пикапче, дай малко пари за дооборудване и си го ползвай със здраве. Питай патило...
  10. Аз пък имах П3 къса база, 2005 г. и сега карам Л200 2007 г. и съм убеден, че за лов и риболов Л200 е по-добрия избор. Кучета, багаж, кал, мръсотия - с макуча измиваш и си готов. Има си място, има си offroad възможности, слагаш му една лебедка и си готов.
  11. Няма база за сравнение между Фронтера и Л200, това са два съвсем различни автомобила. Фронтерата според мен е ужасен компромис и несполучлив опит за направа на джип - тежък, слабо окачване, ниски носачи, слаб мотор, малък просвет, неефективно 4х4 и т.н. Л200 има само един недостатък според мен - относително слабия мотор (поне този 136 к.с.). Във всяко едно друго отношение пикапа е перфектен.
  12. Около 10-11/100 градско, 8/100 извън града, ръчни скорости. Винаги пълня до горе и за това отчета е точен.
  13. Гумите са BF GOODRICH A/T, размер 265/70/17 и това е абсолютния максимум. Колата стои доста вдигната и вършат прекрасна работа. С леката задница се свиква, просто трябва внимателно каране в завоите, умерена газ и при мокро, студено, заснежено задължително режим 4х4, при който проблема изчезва. Може би има вариант за утежняване, но според мен е безсмислено, ако се спазват елементарни правила. Поздрави!
  14. Имай предвид, че повдигането значително ще влоши стабилността на автомобила, който с тази лека задница и без това не е много стабилен. Казвам го от личен опит, защото карам L200 2006 г. вече 4 години. Според мен, ако не го ползваш за екстремен състезателен офроуд, това не е джип за повдигане, защото се губят преимуществата на високата джипка - просто е ужасно дълъг. Слагай му най-голямите възможни гуми и не ти трябва никакво повдигане, това което ще постигнеш със стоковата не е по-различно от повдигнатата. Колата е прекрасна, но все пак е камион, а не истински джип. За да я направиш офроуд джипка ще ти трябват доста пари, което за твоята цел е безсмислено.
  15. Не съм съгласен. Чл. 106 от Закона за защита на потребителите - "За да съответства на договора за продажба, потребителската стока трябва да: 1. притежава характеристиките, определени от страните по договора, и да е годна за обичайната употреба, за която служат потребителските стоки от същия вид; 4. притежава обичайните качества и характеристики на стоките от същия вид, които потребителят може разумно да очаква, като се имат предвид естеството на потребителската стока и публичните изявления за конкретните й характеристики, направени от продавача, производителя или негов представител, които се съдържат в рекламата или в етикета на потребителската стока." Продавачът е длъжен да отстрани всички дефекти, повреди и недостатъци на стоката, които не се дължат на обичайно технологично износване или амортизиране. В случая не става въпрос за накладки, гуми или чистачки, за които всички знаем, че експлоатацията им е свързана с обичайно износване. Съвсем естествено е, гумените тампони също да се износят, но не е нормално това да стане в рамките на няколко месеца, след закупуване на автомобила. Следователно, гумените тампони в случая са дефектирали преди да е изтекъл обичайния за този елемент срок на амортизационна експлоатация. Това означава, че от технологична гледна точка /поне според мен/ скърцането се е появило далеч преди момента, в който по принцип трябва да се появи, следователно причината не е в нормалното изхабяване, а в конструктивен или производствен дефект. Няма значение какво пише в гаранционните условия на БС - при възникнал спор се назначава експертиза и ако вещото лице посочи, че тампоните са дефектирали не в резултат на експлоатация, а в резултат на някакъв производствен проблем, то продавача е длъжен да поеме гаранцията. Ако пък вещото лице констатира, че тези тампони имат обичаен живот от няколко месеца /в което силно се съмнявам/, то това би било много печално за марката Мицубиши.
  16. Колега, трябва да си търсиш правата. Има нещо много важно, което повечето хора не знаят - гаранцията на продавача е два вида -договорна и законова. Тази на която се позовават БС е договорната, но тя не изключва законовата. В нета има много инфо какво представлява законовата гаранция. Срамота е да купиш кола за една торба пари, да ти се разскърца след няколко месеца и да ходиш по сервизи за да я правиш. Ако проблема е в тампоните, както казва DJ БС нямат шанс да откажат безплатен ремонт!
  17. Е и таз добра, това не се ли покрива от гаранцията?
  18. Не, че ти се бъркам в размишленията, но според мен изчакай малко, събери още парички и си вземи хубаво Л200 след 2006г. Не се занимавай с излишни усложнения. Имам близък, който се мъчи да слага суперселект на Л200 2002г., взе части от морга във Велинград и след една седмица труд ги върна. Хората са си го измислили. Л200 след 2006 е прекрасен автомобил. Имам го три години и всеки ден му се възхищавам.
  19. Вземи си след 2006г., след това няма да съжаляваш. Разликата е голяма и несъизмерима е разликата в цената. А за драсканията в гората - то за това е тази кола, хич да не те е яд.
  20. https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://japanautoservice.com/&ved=0ahUKEwjU97GA1IHUAhUD2SwKHcvVCCAQFggbMAA&usg=AFQjCNEOx80kP-s2rwTGQuOWdI1F-JMN4A&sig2=fPwDUcD3DMwMrMCKH2m3LQ Това е сервиза на Dj Tymbi. Успех и дано си карате колата безаварийно и със здраве.
  21. Един съвет - спри да мислиш, купувай, явно П4 ти е легнало на сърцето.
  22. Става въпрос за това, дали разход от 8,5 може да се определи като "икономичен", а не за това кой каква кола може да си позволи. За това дадох пример за 7 годишен автомобил, с по-голям мотор, по-тежък, който дава по-нисък разход. Аз твърдя, че от икономична гледна точка Mitsubishi има върху какво да помислят. P.s. Иначе Аудито стува наполовина и повече от вашата кола.
  23. Можеш да провериш дали си с LSD като вдигнеш едната задна гума съвсем леко (с крик и подложиш трупче) и дадеш леко газ на втора. Ако колата потегли значи си с LSD.
  24. http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=36662
×
×
  • Създаване...