Премини към съдържание

Проблем с чистачки


ioro

Препоръчано мнение

Здравейте,вчера сутринта,след като наваля,по най-глупавия начин се опитах да дочистя предното стъкло с чистачките.Чу се нещо като припукване и оттам-чистачките(предните) отказват да се задвижат.Включвайки ги,чувам как моторчето работи,но чистачките не отлепват.Моля да споделите съвети и опит,благодаря предварително!P.S.Между другото-не разполагам с кои-знае какви инструменти(ако се налагат специални).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, няма какво да гадаем..Щом моторчето работи, разглобявай механизма и виж какво се е случило там ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

миналата зима и аз направих същата грешка. Значи там където рамото на моторчето отива при чистачките е свързано с тях с пластмасова ябълка и пластмасово гнездо, при мен там се счупи. Решението или да намериш нов механизъм ( мисля че продават целия механизъм с моторчето и искат много пари ) или да го побългариш.

Успех с ремонта, че без чистачки не може.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 години ...

Здравейте

Да не правя нова тема...И аз имам същия проблем. Днес при замръзнали чистачки ги пуснах, и до едно положение спряха да се движат. Чувам електромоторчето работи, а те - не. Въпроса ми е как да се побългарят, както казва колегата от горния пост?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Първо: Замазани шлици на осите, в резултат на което моторчето работи, щангите се движат, осите се въртят, но рамената са неподвижни

Второ: Замазани шлици на оста на самия мотор /ако е на шлици/

Трето: Откачена щанга след мотора

Четвърто: Счупени пластмасови гнезда, в които влизат ябълките на щангите /на-малко вероятно/

 

Както беше писано по-горе - ще трябва да се разглабя...

Първо обаче свали рамената и провери осите...ако са добре - отваряй и проверявай щангите от моторчето нататък...

 

Пиши за резултата - ще ти дам варианти за ремонт - лесни и евтини...

Редактирано от Vanjo
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа, това с пластмасовата капачка на ябълката и аз го минах неотдавна. Явно им е слабо място. Аз най-безцеремонно си вързах рамото с една яка опашка и досега си бачка. Въпроса обаче е, че то май нарочно е направено да може да се извади ако усети по-голямо усилие за да не ти скапе моторчето, че то е цифра. Така, че сега внимавам като има лед по стъклото.

Редакция: Всъщност не ми се счпи капачката, а рамото дето влиза в нея накрая е като метален пръстен, ама се пукна и стана като халка от синджир, т.е. отваря се и не държи на капачката. Та така...

Редактирано от COLT4o
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, засега оправих проблема. Оказа се, че ел.моторчето някъде даваше на късо и затова не работи постоянно-нещо, което установих впоследствие. Освен това като отворихме пластмасата, видях, че се е откачила пластмасовата капачка. Сложих я обратно и засега нещата са без проблеми. Мерси за отговорите.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз преди месец направих подобна глупост , разглобих пластмасите под чистачките , лостчето се беше откачило от ябълката , както по горе беше казал някой колега нарочно е направено , за да не се скапе моторчето , аз съм правил тази магия на предната ми кола пежо , резултата беше ново моторче :).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...