Премини към съдържание

COLT4o

Потребител
  • От него общо

    29
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    lubimiq kolt
  • Интереси
    КОЛТ-а

COLT4o's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. COLT4o

    COLT project

    Нищо друго освен ЕВАЛА за теб. ...и успех!
  2. COLT4o

    Проблем с чистачки

    Мдаа, това с пластмасовата капачка на ябълката и аз го минах неотдавна. Явно им е слабо място. Аз най-безцеремонно си вързах рамото с една яка опашка и досега си бачка. Въпроса обаче е, че то май нарочно е направено да може да се извади ако усети по-голямо усилие за да не ти скапе моторчето, че то е цифра. Така, че сега внимавам като има лед по стъклото. Редакция: Всъщност не ми се счпи капачката, а рамото дето влиза в нея накрая е като метален пръстен, ама се пукна и стана като халка от синджир, т.е. отваря се и не държи на капачката. Та така...
  3. 10x, не бях виждал ГИ на колтче, те много модерни взели да ги правят бе :D Ае лека.
  4. COLT4o

    проблем скорости

    Колега не знам дали е от това, но не е нормално и трябва да ги оправим колтовете Мойта до скоро си беше добре, но след един злополучен ремонт... (абе не е за разправяне). Аз все още търся майстор, но където и да им го покажа проблема само почват да се чешат там дето не ги сърби и да мънкат с предположения. Ако намериш някой да ти оправи твоята, свирни насам. :D
  5. Колега maroki, тая снимка дето си я дал ми стана интересно двигателя 4G92 ли е? Защото блока ти с дросела и инжекторната система ми се струва странен и непознат. Да не би да е от 4G93 или нещо друго, защото аз съм със същия двигател, но с друга инжекция (на външен вид поне) на мойта пише "ECI MULTI". И тая "кутийка" каква е отдясно над казанчето на хидравликата (пред бомбето). Просто от любопитство питам.
  6. ... и сега като се замисля, направо съм късметлия, че не им дадох да ми отварят главата да напасват клапани и водачи. :D Тогава сигурно щяхме да минем на 4 цифрени суми после за оправяне. Ама и аз къде влязох пак в тази тема, тъкмо бях позабравил случката и бях спрял да се ядосвам. Както и да е аз повече там няма да отида и доста хора като ми видяха и отремонтираха след това колата, ми казаха че съм прав, така че... сами си правете изводите.
  7. Интересно... и аз понякога така реагирам за мойта професия, когато някой каже, че е скъпо. Но тук случая е малко по-различен. Разписката я изхвърлих в яда си за съжаление. Но ще ме прощаваш ама ми смениха само гарнитура изпускателни колектори, гарнитура глава и гарнитура капак за 260 лв. Да ти кажа честно целия комплект гарнитури е под 100 лв. а останалото е труд. Ти вярваш ли че са ми сложили най-скъпите гарнитури, защото аз такова доказателство нямам (т.е. не са ми дали). Мисля, че е малко прекалено 280 лв. труд и 100 лв. гарнитури ама айде. А какво ще кажеш, че ми я върнаха по-прецакана отколкото им я дадох. Ами за ДДС-то какво ще кажеш. Или викаш, че съм и нагъл и някой лев съм им искал. И само моля за тоя шлайф глава дето си го измислят по сервизите, че е задължителен. АЙДЕ БЕЗ ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН А. И откога струва 144 лв. само шлайфа на главата а? А пък и не виждам смисъл да доказвам нещо с разписка. Че защо ще плюя във форума ако съм останал доволен. Просто така за кеф ли?
  8. COLT4o

    проблем скорости

    Ха, а при мен пък е обратното - когато дам на свободна и ми вдига оборотите (неоправдано) до около 1500-2000. Но това е само когато колата се движи, а когато е в покой не го прави. Някой да има идея.
  9. Айде и аз се набълбучих в "СТЪНИ АУТО" във Варна. Обявиха ми 380 лв. за смяна гарнитура глава. След пазарлъци, казаха че ще ми я сменят без да ми правят "задължителния" шлайф на главата и ще ми вземат "само" 260 лв. Върнаха ми колата с течаща водна помпа (ама яко течаща), като преди да им я дам не течеше, с обяснението, че дигнала компресията от смяната на гарнитурата и затова водната помпа се прецакала и трябва да се смени. Сам си отворих ангренажния капак и кво да видя - единия от болтовете на водната помпа разхлабен, а водната попма ЗДРАВА (само гарнитурката сдухана). От както съм си взел колата от там се държи странно, не държи обороти нормално и не върви както преди. И получих документ (не фактура а нещо като разписка) за извършения ремонт без подпис само с един печат и без касов бон, ама иначе ми сложили ДДС. Е КАДЕ Е ТВА ДДС бе, като не сте ми дали касов бон. Удариха ме с още 20%. И ми написали в сметката 4 литра антифриз заради течащата попма, чак и 1 литър коресилин ми сложили. Просто съм очарован. Аман от "бизнесмени". И като се обадих на приятели да им се похваля, познайте какво чувам. "О, ти луд ли си там да отидеш", "Аз вече не ходя там" и т.н.
  10. COLT4o

    Проблем с оборотите

    А когато при изключване от скорост оборотите рязко падат почти до нула (даже понякога гасне) и след секунда се нормализират. От дросела ли е?
  11. COLT4o

    мицубиши колт 99 ?

    Колега, да те върна малко, към началото на темата ти... значи чукането дето се чува при въртене на волана може да бъде не само от накрайниците на кормилната щанга (твоята снимка). Аз ги троша много тези накрайници, не знам частите ли са калпави или кво ама в годината веднъж ги сменям, добре че са евтини по 20-тина лева. Но причината за тракането може да бъде и в лагера на тампона на амортисьора, това малко майстори ще ти го кажат. И в още един лагер, на карето. Ако можеш, източи си течността, свали машона и провери лагера. Но по-добре пробвай лагерите на амортисьорите, почти съм сигурен че е от тях.
  12. COLT4o

    разход на гориво

    Не знам, обаче аз имам колт CA4A 4G92 и съм забелязал, че когато е студено времето и колата ми е студена, стрелката на горивото не ми показва вярно. Т.е. показва ми че ми свършва бенза, но си имам. Установих го преди седмица ли беше не знам точно ама както и да е, сутринта беше много студено и стрелката най-долу. На обяд пече слънце, и колата ми е черна, и на горещ двигател стрелкта ми се нормализира. Точно предния ден бях заредил. Но лампата за бензина не ми е светвала!
  13. COLT4o

    Грешки в ABS

    :D Не бях поглеждал на нещата по този начин. С мойто каране рядко стигам до задействане на ABS-а, та си викам що да не ми е наред пък. Има го в колицата, що да не си бачка. Пък и евентуалните купувачи ще се радват на още една екстра на количката. А между другото не знам дали си въобразявам, но откакто ми спря абс-а педала на спирачката ми е малко по мек. Това при каране с малка скорост ( до 100), но не знам как ще спира при по високи скорости. Да не се утрепя някъде ей
  14. COLT4o

    Грешки в ABS

    ще пробвам да напръскам всички букси с контактен спрей. дано да не е изгоряла помпата... боже!
  15. COLT4o

    разход?

    Може би ангренажния ремък не е зацепен както трябва, има си белязки, които трябва да бъдат уцелени при слагането на ремъка.
×
×
  • Създаване...