Bozhidar Ivanov Публикувано 4 септември 2022 Сподели Публикувано 4 септември 2022 Здравейте, От известно време наблюдавам следния проблем: Малко след студен старт, започва да се чува странен звук от двигателя. Трудно ми е да го опиша, но наподобява на шумно бръмчене, което се засилва при подаване на газ. Все едно слушам резачка, много е досадно и не мога да разбера от къде точно идва. Звука изчезва напълно, когато двигателя загрее и достигне работна температура, но на следващия ден пак го има, докато колата не се покара малко. Като изключим неприятния шум до загравяне, колата върви без засечки. Някой от вас имал ли е подобен проблем или идеи на какво може да се дължи този шум? Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Admin Светльо Ангелов Публикувано 4 септември 2022 Admin Сподели Публикувано 4 септември 2022 Лагер на нещо.... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bozhidar Ivanov Публикувано 5 септември 2022 Автор Сподели Публикувано 5 септември 2022 (редакция) преди 20 часа, Светльо Ангелов написа: Лагер на нещо.... Здравейте, Направих две клипчета на които мисля че горе долу се чува звука като подавам газ: В повечето случаи, не се появява веднага след студен старт, а след 2-3 минути каране. След това като загрее двигателя повече, изчезва напълно. Редактирано 5 септември 2022 от Bozhidar Ivanov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Admin Светльо Ангелов Публикувано 5 септември 2022 Admin Сподели Публикувано 5 септември 2022 Според мен е лагер на компресор на климатика или на алтернатора и т.н. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dimitar Kostadinov Публикувано 16 януари Сподели Публикувано 16 януари Хидравлични повдигачи ,ако е лагер шуми и на топло и на студено,и аз имам такива но карам с дебело масло и се пълнят бързо и изпускат бавно,или слагаш нови и мотора утихва,междо другото мотора ти работи страхотно,аз ползвам масло MOTUL 4100 , 15x50 Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bozhidar Ivanov Публикувано 17 януари Автор Сподели Публикувано 17 януари преди 17 часа, Dimitar Kostadinov написа: Хидравлични повдигачи ,ако е лагер шуми и на топло и на студено,и аз имам такива но карам с дебело масло и се пълнят бързо и изпускат бавно,или слагаш нови и мотора утихва,междо другото мотора ти работи страхотно,аз ползвам масло MOTUL 4100 , 15x50 Повдигачите тракат леко, докато загрее, но точно този звук не ми се струва да е от тях. Ето на това клипче, мисля че се чува по-добре: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hristo Публикувано 20 януари Сподели Публикувано 20 януари Ако може направи едно клипче и без шума, за да направим сравнение. Ако натиснеш съединителя, изчезва л и шума? Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bozhidar Ivanov Публикувано 20 януари Автор Сподели Публикувано 20 януари преди 8 часа, Hristo написа: Ако може направи едно клипче и без шума, за да направим сравнение. Ако натиснеш съединителя, изчезва л и шума? Здравей! Няма значение, дали съединителя е натиснат или не. Прикачих клипчета с разликата, нядавям се да се чува достатъчно добре. Студен двигател с неприятния звук: Загрял двигател: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hristo Публикувано 20 януари Сподели Публикувано 20 януари Ако става въпрос за високочестотния шум, много ми прилича, на триене на графитни четки в колектор, и може и да е от алтернатора. Трябва да е нещо което се върти с големи обороти... обтяжната ролка на пистовия ремък, или вътре в ангренажа.... За съжаление телефоните много орязват честотната лента, и е трудно да се прецени... Освен да разкачиш външните ремъци, и да се чуе, на студен старт дали ще го има... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bozhidar Ivanov Публикувано 19 февруари Автор Сподели Публикувано 19 февруари На 1/20/2023 at 10:26 PM , Hristo написа: Ако става въпрос за високочестотния шум, много ми прилича, на триене на графитни четки в колектор, и може и да е от алтернатора. Трябва да е нещо което се върти с големи обороти... обтяжната ролка на пистовия ремък, или вътре в ангренажа.... За съжаление телефоните много орязват честотната лента, и е трудно да се прецени... Освен да разкачиш външните ремъци, и да се чуе, на студен старт дали ще го има... Преди две седмици сменихме следните неща: - Ангренажен ремък и ремък за балансиращия вал. - 3-те ролки за ангренажа. - Хидравличен обтегач на обтяжната ролка. - Водна помпа. - 2-та пистови ремъка и този за хидравликата. От тогава не съм чувал звука отново, след студен старт. Обаче, не мога да кажа със сигурност от какво е бил, дано не се появява повече. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.