Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Bozhidar Ivanov

Потребител
  • От него общо

    27
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Bozhidar Ivanov е написал

  1. Здравей, Решил съм че на двигателя му е време за ремонт, тъй като освен този звук, колата гори около 1л. масло на 1000-1300км. Ще бъде този или другият месец, в зависимост от това кога майстора ще има възможност, и след това, ще ъпдейтна темата. Повдигачите и биелните лагери със сигурност ще се сменят, обаче ако проблема идва от тях, не би ли следвало звука да го има постоянно? Сега го прави само след като достигне работна температура, при студен двигател, дори да изкачвам улица с голям наклон, не го чувам. Също така, при голямо закъснение изчезва изцяло, дори при загрял двигател, но за сметка на това, става супер тромава. Благодаря за предложението за дата логъра, ще го имам предвид ако проблема не се реши след ремонта.
  2. Не му е правена диагностика скоро. Тук във Враца не съм сигурен че ще намеря сервиз със подходящ уред и знания, може да се наложи да ходя до София. Центровката я правих както казваш, със зануляването на конектора и след това регулиране на CAS-a до точно 5o BTDC със стробоскопа. Като се разкачи от масата, показва около 8o BTDC, което според инструкциите от http://www.vfaq.com/mods/wayback/BradBauer/engine/timing.html е нормално. Иначе смених свещите, кабелите и бобините с чисто нови, но нямаше ефект. Кара се само на бензин от поне 2-3 години, газовата инсталация отдавна е махната изцяло. Имам съмнение да не би леко да прегрява, защото започва да чука при достигане на работна температура. Перката често се пуска, дори сега като е по-студено времето, но все ми се струва че от както я имам, винаги се е пускала често a не го е имало това чукане. Стрелката на таблото не е мърдала от обикновената позиция, а пък водната помпа и радиатора също са нови. Термостата също е нов, 82 градуса.
  3. Здравейте, Преди известно време ми направи впечатление че от двигателя се чува неприятен звук, който със сигурност е чукане на аванс/детонация. Чува се в движение до 2000 оборота и след това доста намалява и спира. А пък при изкачване на голям наклон се усилва много. За да спре звука, трябва да му дам много голямо закъснение от CAS сензора, което я прави адски тромава и едвам върви. За да не местя CAS-a на сляпо, реших да си купя стробоскоп и да му направя правилна центровка, следвайки тези стъпки: http://www.vfaq.com/mods/wayback/BradBauer/engine/timing.html Направих го да е точно 5o BTDC, както би трябвало да е фабрично, но това не реши проблема и продължава да чука. Двигателя е атмосферен и няма модификации. Пробвал съм да я карам с бензин 100 октана, но не помогна изобщо. Някой има ли идеи на какво се дължи проблема и как би могъл да се реши?
  4. Преди две седмици сменихме следните неща: - Ангренажен ремък и ремък за балансиращия вал. - 3-те ролки за ангренажа. - Хидравличен обтегач на обтяжната ролка. - Водна помпа. - 2-та пистови ремъка и този за хидравликата. От тогава не съм чувал звука отново, след студен старт. Обаче, не мога да кажа със сигурност от какво е бил, дано не се появява повече.
  5. Здравей! Няма значение, дали съединителя е натиснат или не. Прикачих клипчета с разликата, нядавям се да се чува достатъчно добре. Студен двигател с неприятния звук: Загрял двигател:
  6. Повдигачите тракат леко, докато загрее, но точно този звук не ми се струва да е от тях. Ето на това клипче, мисля че се чува по-добре:
  7. Здравейте, Направих две клипчета на които мисля че горе долу се чува звука като подавам газ: В повечето случаи, не се появява веднага след студен старт, а след 2-3 минути каране. След това като загрее двигателя повече, изчезва напълно.
  8. Здравейте, От известно време наблюдавам следния проблем: Малко след студен старт, започва да се чува странен звук от двигателя. Трудно ми е да го опиша, но наподобява на шумно бръмчене, което се засилва при подаване на газ. Все едно слушам резачка, много е досадно и не мога да разбера от къде точно идва. Звука изчезва напълно, когато двигателя загрее и достигне работна температура, но на следващия ден пак го има, докато колата не се покара малко. Като изключим неприятния шум до загравяне, колата върви без засечки. Някой от вас имал ли е подобен проблем или идеи на какво може да се дължи този шум?
  9. Здравейте, Дълго време мина но реших все пак да ъпдейтна темата защото на времето когато прочистихме клапана за картерна вентилация (PVC) имаше разлика и колата в действителност работеше добре но малко след това започна да прави същите номера с оборотите и гасненето на празен ход. Като последен вариант реших да махна абсолютно цялата газова инсталация и още с вземането от сервиза усетих разлика в това как работи. Мога да кажа че от края на октомври миналата година до сега не съм ги имал тези проблеми изобщо, и се надявам да си остане така. В крайна сметка си остава мистерия как точно газовата инсталация е оказвала влияние за пробрема и само може да се гадае но го имайте на предвид при подобни проблеми ако сте слагали газ. Ако питате мен, по-добре си ги дръжте stock тези коли за да си спестите евентуални главоболия след време.
  10. Да, доста коварна част се оказа и не е за пренебрегване. След прочистването веднага се усети разлика в работата на мотора, като се върти винта на дросела също се усеща че има повече ефект върху оборотите. За около 160км. градско не ми е угаснала нито един път но на моменти държи по-високи обороти и ще трябва да се регулира допълнително.
  11. Хора, Милен от Пловдив също не успя да открие от къде идва проблема и ще ходя да си я взимам другата седмица. Не съм очаквал че ще е такъв скапан и неоткриваем проблем който никой да не може да реши. Колкото и да не ми се иска, май ще се наложи да я спирам от движение скоро.
  12. Здравей, Миналата седмица я закарах до Пловдив при Милен и днес се чух с него. Каза ми че при диагностика нищо не му е отчело грешки и все още не е напълно сигурен от къде е проблема. Обаче го съмнява че може е от сензора за колянов/разпределителен вал. Ако съм го разбрал правилно трябва да е ето тази част: https://www.carid.com/ic/spectra-premium/engine-parts/mt15_1.jpg със сериен номер "MD184529". Ако някой разполага със здрав такъв може да ми пише.
  13. В предишният ми коментар съм забравил да спомена че колата си работи добре когато пусна климатика, не се тресе изобщо. Имал съм проблеми с тресене и подскачане на оборотите когато го пусна но това беше преди време и се оправи при смяна на стъпковият мотор.
  14. Здравей, Когато са му правили диагностика ми казаха че нищо не отчело грешки, а след почистването на дросела и FIAV клапана са правили настройка. Аз лично съм пробвал два различни стъпкови с които не съм имал проблеми преди това. Не съм им правил подобни проверки като тези които си споменал, но силно ме съмнява и двата да са се прецакали по едно и също време и абсолютно нищо да не се променя като се разменят. Сегашният даже е от тези по-новите черни модели, а колкото до кабелите, не мисля че са преглеждани. Питах информативно за металните пластини в случай че се наложи да се изолира този FIAV клапан. Но така или иначе не мисля повече да я питам аз самия и може би ще е най-добре да я закарам до Пловдив просто.
  15. Здравейте, Реших да ви ъпдейтна за положението с Еклипса. Днес ходих да го покарам но все още си гаснеше като загрее хубаво и този път направо си го взех. За последно са прочиствали FIAV клапана но очевидно е нямало положителен ефект. Знаете ли дали продават нови такива FIAV клапани, или е по-добре направо да се изолира с една от тези металните пластини и да остане само стъпковият мотор? Самата пластина мога ли да я намеря тук в България или ще трябва да се поръчва от някой сайт?
  16. Здравей, В сервиза който съм я закарал са успявали да ми я оправят преди при подобни проблеми и за това съм я оставил там. Нямало е как да знам че ще се окаже нещо по-сложно за тях този път и както казах, в случай че не успеят да я оправят ще я закарам до Пловдив.
  17. Здравей, DJ Tymbi от автосервиз "Джей Ауто" ли е? Помня че преди около година и половина бях звънял на този сервиз за един друг проблем и останах с впечатлението че изобщо не му се занимава да ги прави тези стари Еклипси и малко ме отказа тогава. Мерси за статията иначе, ще я разгледам.
  18. Здравей, Не ми е толкова удобно да се разкарвам до Пловдив защото ходя на работа и би ми отнело повече време да отида и да се върна, а сегашния сервиз ми е на 5-10 минути с кола. Но в случай че тук не успеят да я оправят ще трябва да му се обадя да се разберем. Все пак би било полезно ако някой е имал подобен проблем да даде мнение и може да се улеснят нещата.
  19. Здравей, FIAV клапана тази част под дросела към която се прикрепя стъпковия мотор ли трябва да е? Ако да, значи нея и дросела не съм ги пипал изобщо. Тези двете неща да се почистят ли ми предлагаш като евентуално решение? След като смених частите които съм споменал в първият ми коментар и видях че няма ефект я закарах в един сервиз за Мицубишита близо до нас в София. Вече мина известно време и още не могат да я разберат от какво точно е проблема, но майстора ми каза че като са му правили диагностика не им е показало никакви грешки или нередности по електрониката. Съмнява ме да е нещо свързано с ECU-то при положение че и двата които имам са със сменени кондензатори. Единият го пращах преди 2 месеца на Милен от Пловдив и той ми каза че само кондензаторите са за смяна и други проблеми не е открил. Иначе, не съм сигурен дали са разглобявали дросела да го чистят но ще питам.
  20. Здравейте, Проблемът ми е че когато колата загрее напълно започва да гасне когато съм извън скорост, независимо дали съм в движение или спрял. Понякога оборотите падат до около 500, след това скачат на +-900 и успява да ги задържи но в повечето случай директно угасва. Една по една смених частите които обикновено създават подобни проблеми (ECU, стъпков мотор, датчик на дроселова клапа и дори дебитомера) но нямаше абсолютно никакъв ефект. Еклипса е първо поколение с атмосферен двигател 150 коня. Някой има ли идеи на какво може да се дължи това?
  21. Не разбирам толкова много от тези неща защото не съм майстор. Предпочитам да я закарам в някой сервиз, но не знам къде си заслужава да отида.
  22. Пробвал съм да ги намаля още чрез винтчето на дросела но като цяло ги заковава на малко под стрелката за 1000 оборота като загрее. Има ли друг начин чрез които да се регулират оборотите?
  23. Като загрее напълно държи между 950-1000 оборота, не е добре ли?
  24. Наистина? На мен ми се струват малко високи тези обороти когато е студен двигателя, но щом се счита за нещо нормално ще си я карам без да се притеснявам че нещо не е наред. Благодаря за съвета.
  25. Здварейте, имам следния проблем: Когато двигателя е студен и запаля колата, оборотите се задържат на 1500-1600 и не мърдат докато двигателя не започне постепенно да загрява. При напълно загрял двигател се нормализират и държи 950-1000 оборота но понякога в движение когато изключа от скорост остават малко по-високи докато колата не спре на място и чак тогава падат на около 1000 отново. Пробвах с три различни стъпкови и това се случва с два от тях, при последния стъпков няма проблеми при паленето сутрин но понякога пак държи високи обороти на празен ход. Също така с този стъпков когато пусна климатика волана започва силно да се тресе а оборотите падат и се покачват непрекъснато докато не го изключа. С останалите две моторчета го няма изобщо този проблем с климатика, което ме води на мисълта че те са по-здравите и проблема не е изцяло от тях а нещо друго не е наред. Някои има ли идеи на какво точно може да се дължи проблема с високите обороти при студен двигател?
×
×
  • Създаване...