Премини към съдържание

Мицубиши - има ли шанс в България?


jolly_roger

Препоръчано мнение

Ама не, то си е изненадващо! Спадането на нивото е очевидно. И тук - че са обезверени, и там, че са преяли и не му трябва да става инженер, ами по-добре техник - пак добри пари изкарва. Що да учи. Да се главоблъска.... Което води до закърняване, затъпяване и др. И си шеташ на мързела. Което няма как да не ти се отрази на работата. Но няма други, това е положението.

Системата за контрол е нещо доста интересно. Скоро въвеждахме ИСО... Ако това се прави, като е по книгите - ОК. Ама не. Не е приложимо за Бг. За там - може би, но за нас - далеч сме. Пример набързо:

Мой много добър приятел от студентството има кръчма на плажа в Бургас. Много тертиплия момче. Много. Разбира му на занаята, перфектен е! Отидох при него и изкарахме голям купон една нощ - събрахме се колеги, песни и танци на народите до сутринта. И го питах - Бе човек, как ги търпиш тези тука? Знаят, че сме ти приятели, може да ти се оплачем от кофти обслужването.... А той - Знам, знам.... Пробвал съм. Докато опитам да вдигна нивото на обслужване - всичко се разбягва. Сезон е сега, ела през зимата, тогава остават само свестните.....

Това е положението, колеги.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 67
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

Нещата уви, стоят точно по начина, по който ги описваш. До неотдавна си мислех, че само да щракна с пръст и ще се подредят достатъчно хора за работа....измежду които ще мога да си избирам най-качественото. Да, но това беше наистина до неотдавна. Сега вече и в моя бранш върлува луд глад за работна ръка. Какъв ти избор? Радваш се, ако въобще успееш да намериш някой, който да иска да работи....:)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно, идват виетнамците, китайците, кой знае още какви... Нашите се пръснаха по света и ще продължават, ние пък ще вкарваме други.... Нашите отиват на по-добро и да речем са доволни, виетнамците пък ще дойдат тук на по-добро - и те ще са доволни.... Глобализация....

Какви ти хора, бе, човек, от 5-6 години се занимавам с обучение на безработни, що пари потроши държавата и ЕС за това, че и продължава! Що нерви потроших пък аз...Не останаха хора тук! Особено страшно е в големите градове, където има 1-3% безработица, при това .... Ама ще се съобразя с добрия тон на нашия форум и няма да коментирам повече.... Идва страшно, колеги, идва страшно... Тези 1-3% са просто безумни! То си ги има навсякъде по света...

В малките населени места хората отвикнаха да работят, а и заплатите са без думи! Готвач, с работно време от 12 до 14 и после от 17 до безкрай взема ок. 200 лв.... Скоро ми завърши такъв курс в Елена... Ми не мога да ги накарам да работят, щото е за без пари... А там нямат кой знае какви други шансове... ама пак... После се чудят всички какво правят всичките селяни като мен в София... Ми работим, тук е работата, възможностите... И няма кой, засега сме ние, после - не знам

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Темата се поизмести малко, но въпреки това - това за което пишат колегите, може би е една от причините да не вървят нещата както трябва на много места и в много сфери.

Какво излиза, че няма безработица. Бюрата по труда са залети от поръчки на работодатели, а няма какво да им се предложи - в смисъл качествена работна ръка и квалифицирана.

Имам позната тук в едно от бюрата - това лято разправяше че почти нямат регистрирани хора желаещи да им се намери работа. Бюджета им пращи от излишни средства, неуползотворени - това дето има към тях различни форми за насърчаване на заетостта и при назначаване на човек на работа, държавата превежда пари чрез работодателя директно на работника.

Има и друго нещо - който се чувства по кадърен, можещ и знаещ, то естествено си търси работа и място с подобаващо заплащане. Роско пише че в Елена на готвач плащат по 200 лева. Тук по Черноморието дето капани и кръчми дал господ - лятото по 1000 лв. заплата предлагат на готвач и пак няма хора. Заведенията постоянно търсят персонал, намират си точно хора от вътрешността дето при тях като няма работа на какво заплащане ще разчита човечеца.

А също, няма значение от село или от град и от къде бил всеки - важното е да умее да работи качествено и да го прави съвестно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Видял съм чудеса в работата си... Няма да ми повярвате, а и не е мястото, темата наистина я изместихме доста... Хора, които се блъскат за 200 лв и не могат да се махнат, щото къде имат родители болни, къде деца малки.... кадърни хора, без сърце да останеш... Някой са нерешителни, други - просто няма да идържат тук.... Как да дойде от идилията на Елена в София....

и не са мног сферите....

Сферите са всичките, може би с изключение на много високотехнологичните, които се развиват добре, но за тях - нямам много данни

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Темата е изместена тотално, за което имам принос, извинявам се. Искам само да кажа каква е ситуацията от моя гледна точка. Според мен популярният в България подход да реагираш арогантно и да напсуваш виновника е крайно грешен. Емоционалният подход в деловите отношения е неправилен, правилно е да се борави с достоверни факти и да се прецени само на тяхната база. Продажбата на автомобили :mitsu-smiley: макар и в условия на конкуренция, не е религиозен акт, и никой не е длъжен да се съобразява с разни пристрастия. Говорим за стока за масова употреба. Фирмата сама определя политиката си към клиентите, а не обратното. Ако не си доволен от дадена фирма, услуга, стока - не я ползвай и се оттегли, особено когато не си ангажиран по никакъв начин. Ако се случи малка некоректност, приеми го като част от несъвършенствата на света, не е нужно целия свят да научи, не е нужно публично да посочиш с пръст и да заклеймиш. Като не е станало днес, ще стане утре... Като не е Мицубиши, ще е друго... Толкова ли няма други важни неща?... Много се изписа тук, без особен смисъл. Бих искал всички да се замислят, има ли смисъл от сочене с пръст? Според мен няма. Ако не се сочи с пръст, животът е по-хубав.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Темата е изместена тотално, за което имам принос, извинявам се.

:mitsu-smiley: Ами да я наместим тогава :icon_blush: . Признавам те aga, че имаш способноста да развиеш дискусия, дори когато фактите са ясни и място за спор няма :icon_thumbup: . Доста теми си направил интересни.

 

Искам само да кажа каква е ситуацията от моя гледна точка. Според мен популярният в България подход да реагираш арогантно и да напсуваш виновника е крайно грешен. Емоционалният подход в деловите отношения е неправилен, правилно е да се борави с достоверни факти и да се прецени само на тяхната база. Продажбата на автомобили :mitsu-smiley: макар и в условия на конкуренция, не е религиозен акт, и никой не е длъжен да се съобразява с разни пристрастия. Говорим за стока за масова употреба. Фирмата сама определя политиката си към клиентите, а не обратното.

Да, но фирмата трябва да има и обратна връзка от клиентите. Всяка себеуважаваща се компания би се интересувала от мнението на настоящите и бъдещите си клиенти за да се развива. Независимо дали става въпрос за дамски превръзки, хляб, автомобили или яхти. Спор не може да има. Все пак от Балкан Стар четат форума. И защо го четат след като там Иво Дизела е единствения фен на Мицубиши? Значи все пак се интересуват от мнението ни, а ние като фен клуб сме пристрастна страна(като това не ни пречи да пишем обективни мнения). Не са малко хората, които са минали първо през този форум, изчели са каквото им трябва, задали са си въпросите, които ги вълнуват и едва след това са отишли до Балкан Стар да си купят или да не си купят Мицубиши. Някои от тях дори са и членове на клуба. Ако от генералния предствител за българия не искат да загубят този процент (колкото и малък да е) потенциални купувачи или пък искат да го увеличат ще трябва да се постараят да не допускат такива грешки и съответно да има по-малко отрицателни мнения за тях. Кое да му се не види не е ясно в тази тема? Една сделка от която щяха да са доволни много хора бе провалена поради небрежност. Трябва да поощряваме небрежноста ли? Не е ли небрежност да не погледнеш какви галоши са ти сложили при смяната на летни със зимни гуми? Можело е да се убиеш някъде. Ако ти си имал късмет, то следващия след тебе може и да не е имал. Ако не си им посочил грешката значи може да участваш в престъпна небрежност. Затова не е лошо да сочим с пръст лошите неща и да ги заклеймяваме. Умният човек ще си извади поука от грешките. Така че не смятам, че изписаното тук няма смисъл.

 

........Като не е Мицубиши, ще е друго...

А когато може да е Мицубиши, защо да не е Мицубиши? За щастие пак не си прав :icon_blush: . Мицубиши ще е :icon_rock: ! Аутлендър! 2 броя!

През уикенда имаше сериозни разговори и коментари и се стигна до втори опит за тест-драйв. Този път успешен. И при стеклите се обстоятелства Ники Попов направи няколко "гимнастики" за да уреди дизеловата бройка за тест, за което съм му изключително благодарен. Освен това от Балкан Стар направиха всичко възможно да доставят и цветовете, които искахме. Останалото е въпрос на няколко подписа. Всичко е добре, когато свършва добре :rolleyes: !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А когато може да е Мицубиши, защо да не е Мицубиши? За щастие пак не си прав :icon_blush: . Мицубиши ще е :icon_rock: ! Аутлендър! 2 броя!

През уикенда имаше сериозни разговори и коментари и се стигна до втори опит за тест-драйв. Този път успешен. И при стеклите се обстоятелства Ники Попов направи няколко "гимнастики" за да уреди дизеловата бройка за тест, за което съм му изключително благодарен. Освен това от Балкан Стар направиха всичко възможно да доставят и цветовете, които искахме. Останалото е въпрос на няколко подписа. Всичко е добре, когато свършва добре :rolleyes: !

 

А така, това да се чува............ :icon_thumbup: :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

БРАВО! На другата среща ще има кой да черпи! Най-хубавата кола е служебната! Някакъв НЕВЕРОЯТЕН късмет е, когато най-хубавата кола - служебната - е :mitsu-smiley: !

ЧЕСТИТО!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

..............

А когато може да е Мицубиши, защо да не е Мицубиши? За щастие пак не си прав :icon_blush: . Мицубиши ще е :icon_rock: ! Аутлендър! 2 броя!

През уикенда имаше сериозни разговори и коментари и се стигна до втори опит за тест-драйв. Този път успешен. И при стеклите се обстоятелства Ники Попов направи няколко "гимнастики" за да уреди дизеловата бройка за тест, за което съм му изключително благодарен. Освен това от Балкан Стар направиха всичко възможно да доставят и цветовете, които искахме. Останалото е въпрос на няколко подписа. Всичко е добре, когато свършва добре :rolleyes: !

Честито!

Ако не е тайна, за коя модификация на Аутлендър става въпрос и какво имаш предвид, че са направили всичко възможно да доставят цветовете, които сте искали? Имат ли свободни бройки на склад или трябва да се чака, и ако е така за какъв период на доставка става въпрос.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Ами става въпрос за Instyle+. За Януари месец можеше да се поръча само един брой с цвят cool silver, но от Балкан Стар уредиха да се доставят 2 бр. Иначе трябваше да чакаме 6 месеца за втория. За повече информация им се обади да попиташ. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Кое да му се не види не е ясно в тази тема?

 

Не е ясно защо толкова се раздуха случая, и защо се очаква от хората да са безгрешни. Убеден съм, че можехте да уредите колите и без този шум. Тъй като си ангажирал шефовете с тест драйв, по твоя инициатива, и тъй като тестдрайвът се е провалил, ти си се почувствал неловко. Това е личен твой проблем, а не на фирмата, която е действала в рамките на възможното за момента, съдейки по прочетеното. Ако е налице систематична некоректност, някой е пострадал, някой е излъган - тогава раздухвайте. Ето, уредили сте колите, при това в рамките на нормалното време. Затова написах 2 пъти - ситуацията трябва да се прецени трезво на база факти, а не на емоции. Емоциите са враг в този тип взаимоотношения. Нужно е търпение и толерантност. Това е верният модел на комуникация. И тъй като ти си вероятно по-малко толерантен и по-емоционален по принцип, си транслирал това върху шефовете, очаквайки че е станал гаф. Обаче шефовете, като хора спазващи описаният модел (затова са шефове), са приели нещата нормално. Радвам се за успеха ти!

 

Ако греша ме извини.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не е ясно защо толкова се раздуха случая, и защо се очаква от хората да са безгрешни. Убеден съм, че можехте да уредите колите и без този шум.....

Ако греша ме извини.

:mitsu-smiley: Грешиш и си извинен :icon_blush: .

Къде видя или усети очакване за безгрешност от Балкан Стар? Тука е форум и съм споделил гледната си точка за еди-кой си при еди-какви си обстоятелства? На това шум ли му се вика? И ако форума на Мицубиши не е място да споделя проблемите си с марката, къде е? На всеки е ясно, че можеше да се мине и без този т.нар. шум. Както можеше да се мине и без Виетнамската, Първата и Втората световни войни. Ама нещата се случват, колкото и да не ни се иска. И всеки си носи последствията.

 

Тъй като си ангажирал шефовете с тест драйв, по твоя инициатива, и тъй като тестдрайвът се е провалил, ти си се почувствал неловко. Това е личен твой проблем, а не на фирмата, която е действала в рамките на възможното за момента, съдейки по прочетеното. Ако е налице систематична некоректност, някой е пострадал, някой е излъган - тогава раздухвайте

А от прочетеното поне разбра ли защо се е провалил тест-драйва? Опитай не само с четене, а и с разбиране на написаното. Тест-драйва не е по моя инициатива, това че съм провел няколко разговора за да уредя дата и час нищо не значи. А че съм се почувствал неловко - така е, все пак съм положил труд да убедя шефовете, че няма да имат проблеми със сервиза и обслужването и накрая някой по елементарен начин ме прецаква. Почуствах се и неловко и бях доста ядосан. Но това не си го разбрал, явно престоят при хладнокръвните австрийци е повлиял на разбиранията и характера ти. Ама вече се чудя защо си губя времето да обяснявам на някой, който както винаги е негативно настроен и държи да е опозиция независимо от фактите само и само спор и лаф да има. Не е нужно да превръщаш темата в личен спор. Дано се усетиш някой ден.

Ако не съм прав, извини ме. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Аз мисля, че изводите са следните:

 

Форума е за това всеки да изказва свободно какво мисли, без обиди и грубости. В този ред на мисли темата е особено важна от гледна точка на това, че е изказано директно мнение и е засегната много важна конструктивна критика за определения случай. Точно заради това, мисля че форума и клуба е стойностен! :)

 

Всяка позитивна, креативна критика води до добри резултати.

 

Погледнете само сухата статистика. Темата се превърна в доста четена. Прегледана е 1258 до момента, което води до реклама на БалканСтар във форума (а той също се чете от много хора) с надежда да се продава още повече Mitsubishi Outlander. Това може само да ни радва. :)

Това, с което се попрекали в темата е емоцията, която в определен момент дойде малко в повечко, особено в началото и в края, когато започнаха малко по-директни лични мнения и мисля да се спре, ръководени от добрия разум, защото според мен виновни няма.

Защо мисля така? От БалканСтар не са безгрешни, но пък и клиентите и ситуацията е представена прекалено избирателно или не съвсем точно. Някъде се губи фактологичния смисъл според мен, има нещо не доизказано, не споделено...

Както и да е...

Накрая се оказа, че всички са доволни и всеки може да направи изводите сам за себе си.

Последно искам да завърша с това, че споделям мнението на aga, а също и по-горе го написах - емоцията е пагубна не само за бизнеса! Трябва да се опита всичко възможно да се овладее определената ситуация. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Такааааааааа

Аз съм на мнение, че тази тема свърши изключително добра работа! Дори и Оф-топика и! Да се аргументирам:

1. Темата започна, че някой е недоволен от обслужване

2. Вдигна се гюрултия. Нещо, което не е много типично за нас, в Бг (уви)

3. Тъй като много хора четат форума, се обърна внимание на проблема

4. Проблемът се реши, дори по-скоро ще доставят втората кола, че и в желания цват!

5. Може и да не е само наша заслугата, но явно се явяваме някакъв фактор (дори мъничък)

 

Колеги, нека я караме все така - НЕКА се посочва не доборото, да се запазва добрият тон, а дай Боже да се реагира все така, добре! Не познавам БалканСтар, няма и да опра скоро до услугите им, но решавайки проблема (заради, поради, или просто покрай нас) - те си свършиха своята работа, за което заслужават уважение! Да, който работи - греши! Издънки винаги може да се получат. Пожелавам им да са все по-малко, за да се укрепва имиджа на любимата ни марка :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Тук в тази тема, доколкото си спомням, се изписа доста за БалканСтар.

Пиша по повод това, че доста хора се чудят, защо почти няма никаква реклама на :mitsu-smiley: , както и аз..........

Но........ ето, че преди малко по телевизията видях реклама на новия лансер....... :icon_thumbup:

Може да съм позакъсал с гледането на телевизия, но останах наистина приятно изненадан. :bg:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тук в тази тема, доколкото си спомням, се изписа доста за БалканСтар........

:mitsu-smiley: А ето тук: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=5023 се изписа не много за същата тази реклама :icon_blush: . :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на мнение че всичко зависи от човека.Януари месец жена ми си купи COLT :mitsu-smiley: .от Пловдивския Балкан Стар. Многа сме доволни от диларката на :mitsu-smiley: Казва се Мира Наиденова .Направи всичко възможно за да останем доволни за което и благодарим.

С поздрави :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създаване...