chasovnik Публикувано 8 април 2021 Публикувано 8 април 2021 (редакция) Колеги, изгледайте клипчето и ще добиете представа защо АТ гумите не трябва да се карат целогодишно в продължение на многоо години. Паджеро 3, обуто с BFG поне на 7-8 г се мъчи в снега - срам за марката Мицубиши шоуто е след 5:10 мин. и 13:30 мин. Редактирано 8 април 2021 от chasovnik Цитат
Delyan.Dimitrov Публикувано 8 април 2021 Публикувано 8 април 2021 Това за многото години не важи ли за всички гуми? Цитат
chasovnik Публикувано 9 април 2021 Автор Публикувано 9 април 2021 Това за многото години не важи ли за всички гуми?Важи, но все още има собственици на "джипки", които си мислят, че като дадат лоста в позиция 4Н и всичко ще е наред. Преди години спрях до един чичо с паджеро 3/1 генерация с гумите от завода и го попитах не е ли опасно това, той погледна моите и отвърна: като имаш пари си купувай нови, аз имам 4х4. Надявам се не всички да мислят като него, но си е опасно за самия водач да се мъчи с галоши в снега/леда/мокрото.До Мирослав - по-добре да не го коментираме Цитат
didooo6 Публикувано 9 април 2021 Публикувано 9 април 2021 Само Хюндая с чисто нови гуми , слезна що годе прилично , по дългото нанадолнище . Бенца хич и не се престраши там . А правилното беше на Рейнджъра , който даже даваше и газчица , на слизането Цитат
mmotors Публикувано 11 април 2021 Публикувано 11 април 2021 Колко, според вас, години са максимума за тези гуми? И аз съм с А/Т, всички знаем, че не износването на протектора на гумата е критерий. Лично за мен съм си определил макс 5год...Естествено говорим само за нови такива! Цитат
Stanislav Konstantinov Публикувано 12 април 2021 Публикувано 12 април 2021 (редакция) За себе си съм открил истината - целогодишно карам със зимни шосейни (не с V образна шарка ) с 4 канални Yokohama. Не повече от 6 години, като карам много малко, някъде под 10 000 км на година. Не съм по скорости над 110 км / ч, така че съм преценил че са ми идеални. След 60 000 км ги свалям като нови, със същата дълбочина на грайфера ( е сигурно 1 мм до 1.5 мм са се изтъркали) и без напуквания по-станичният борд и винаги се намират мераклии, обикновенно познати, да ги закупят, все пак Yokohama са си класа. Лятото ги държа по-нампомпани от зимното предписание. Но не карам магистрално в големите жеги по напечен асфалт със 170 км/ч. Лятно дългите ми преходи са основно на нощно каране. Други подобни добри зимни шосейни асиметрични гуми с канали, които съм карал целогодишно са били Pirelli Sottozero Редактирано 12 април 2021 от Stanislav Konstantinov Цитат
didooo6 Публикувано 12 април 2021 Публикувано 12 април 2021 Ako говориш за джипови гуми ( а то А/Т не знам да има други) , то да доложа : Карал съм BF Goodrich AT -не бяха добри на никакъв сняг . Cooper Discoverer At -първата зима си бяха ,като зимни ,след това , на спиране тц.Опече ги едно лято Гръчкото слънце и дотам им бе зимното сцепление (Купърите и по ламелчетата в шарката си личи , че имат нещо зимно , ама и в каучука , явно има ). И двата модела -от нови . Олл терен ,явно разбират пясък , чакъл и подобни неща из Сахара , и едентуално малко кал ,или мокра трева . Цитат
chasovnik Публикувано 13 април 2021 Автор Публикувано 13 април 2021 Ako говориш за джипови гуми ( а то А/Т не знам да има други) , то да доложа : Карал съм BF Goodrich AT -не бяха добри на никакъв сняг . Cooper Discoverer At -първата зима си бяха ,като зимни ,след това , на спиране тц.Опече ги едно лято Гръчкото слънце и дотам им бе зимното сцепление (Купърите и по ламелчетата в шарката си личи , че имат нещо зимно , ама и в каучука , явно има ). И двата модела -от нови . Олл терен ,явно разбират пясък , чакъл и подобни неща из Сахара , и едентуално малко кал ,или мокра трева .Паджерото го продадох с АТ на 4 години и 50 000 км. и веднъж на 25К разменени - Hankook Dynapro ATM RF-10 е честно няма такава гума. Обиколил съм половин Европа с тях и не се страхуваха от скорости над 140 по километраж като в същото време не бяха и толкова шумни.Единствения ми проблем, който създаде беше зимата на 2018-19 ако не се лъжа беше заледено, а отгоре луга и просто с ниска скорост не можеха да се самопочистят, но над 25-30км/ч нещата се оправяха. Ех колко народ съм изтеглил зимните месеци с тази кола.На новата каруца съм с комплект зимни и летни отново от любимата марка Hankook. Цитат
didooo6 Публикувано 13 април 2021 Публикувано 13 април 2021 За бягане по магистралата ще се справят и тия дето споменах АТета . За драскане по малко сняг ,пак горе-долу . Опасен бях , за околните и малко за мен ,при спускане по заснежен/заледен път с Купърите и съжалих , че не сложих вериги (20км пусто спускане от Копаоник до равнината) . Колицата ми бе 2.5т Ланд Крузър от 1990 То и в твоя клип ,пълния цирк ,е в едно спускане Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.