Премини към съдържание

Chek на двигателя


staikov

Препоръчано мнение

Здравейте , имам Каризма 97 година 1.8 116 к.с. , малко след поставянето на газов инжекцион започна да пресветва чек лампата ма двигателя. Лампата свети когато е на празен ход и след докосване на педала на газта загасва. Свети на газ и на бензин . Колата е автоматик ако има някакво значение .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да ти сложат емулатор за дюзи, когато работи на газ са прекъснати кабелите към бензиновите инжектори и компютъра дава грешка. Слага се емулатор, за да залъгва компютъра, че дюзите работят. Моят газаджия ми е сложил 4 резистора по 100 ома вместо емулатор.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Наскоро свалях таблото заради изгорели крушки и разбрах защо не ми свети check-a....Като са слагали газовото са махнали крушката...Просто и абсолютно незабележимо,разбрах след 5г... :drive:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Стига де - нали газовият инжекцион се опитва така да захрани двигателя с гориво, че компютърът на бензиновия инжекцион да остане доволен - не трябва да има разлики между газ и бензин, не трябва да свети чека.

 

За емулатора на дюзи - ГИ-тата нали по принцип разкачат дюзите и си вземат сигнала от там - ама нещо по-особено ли има с компютрите на Мицубиши - дали усещат кога има индуктивен товар, и кога само резистори? (- че някой беше писал нещо такова навремето, някъде из форума, но не знам дали има общо със случая).

 

А да не би да не е въпросът в емулирането на дюзите, а просто ГИ-то да не е настроено добре и на бензиновия компютър да не му харесва цялата работа със смесообразуването (особено шом светка само на празен ход)?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...