Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Озвучаване на Каризма


unionivkoni9

Препоръчано мнение

Здравейте, колеги,Събота и Неделя си поиграх с музиката на Каризмата, реших да сложа елипси 6х9 в предните врати. Привлече ме това,че на корите има вдлъбнатина която на пръв поглед имаше горе-долу същия размер. Имах едни пайнерки които така си стояха и се чудех къде да ги дяна и им намерих най-доброто място.

Сега количката си има 4 елипси + 2 пищялки на гредите над таблото, а музиката е перфектна, чист и дълбок бас, мн. добри високи, направо е радост за ухото и то без туби и допълнително дърпане на кабели и бъзикане на акумолатора :)

Ето и няколко снимки от моя труд.

Съжалявам, че пуснах нова тема, моля ако може да се премести при другата или да бъде изтрита. Моите извинения.

Редактирано от unionivkoni9
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Направил си чудна работа, елипси във вратите :) Как протече монтажа? Смисъл само изряза кората и ги сложи само без да правиш някви подложки между кората и ламарината? Говорителите са захванати за кората нали?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Изрязах само кората по елипсите, не съм слагал никакви подложки колонките не бяхя много дълбоки и следователно не попречиха на стъклото да си се отваря и затова нямаше нужда от подложки. Захванах ги със 7см.самонарезни директно за ламарината на вратата без проблеми.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Чува ли се нещо да дрънка във вратите? Бас-а хубав ли е? Аз си мисля дали да не сложа моите елипси от кората отзад да ги преместя отпред, а за отзад да измисля някак да намърдам 2 колони 8 инчови, но ще трябва кутии да им правя и да са върху кората, понеже не се събират на кората заради двете тръби.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За елипсите, стига да не са много дълбоки за да не пречат на стъклата, няма да имаш проблем да ги сложиш отпред. За отзад обаче оригиналната кора е слаба за 8 инчови баси, най-добре е по старата кора да си направиш такава от МДФ поне 2см, кутии няма смисъл да им правиш, защото багажника ти става една голяма и хубава кутия, тогава акустиката ще е мн. добра, а може вместо две осмици да сложиш една дванаийсетка на кората отзад + още две хубави елипси и тогава ще разбереш за какъв чист и силен звук става въпрос, защото багажника има голям обем и позволява да се направи. Стига да уплътниш добре кората с говорителите. Това съм го правил на един пасат, колоната зад седалката е на мерцедес: http://vbox7.com/play:145237a2 , това е на ауди А3 и телевизорче на опел: http://vbox7.com/play:a1f3cc77

Редактирано от unionivkoni9
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Скоро ми изпаднаха тези 8 инчови колони и сега стоят в шкафа, иска ми се да си ги монтирам понеже вадят кристален звук. http://www.conrad.de/ce/de/product/371075/MAC-AUDIO-PREMIUM-X-204-LAUTSPRECHER Не тежат много, но не се събират на оригиналната кора,защото пречат двете тръби на кората. Другия вариант е да ги продам и да си купя елипси, но няма да са висок клас като тези колони

Отделно имам говорител Pioneer 12" 350W RMS 800W MAX който е специално за монтаж на кора, но нямам усилвател. Може да измисля нещо някой ден като ме хване мерака да изрежа една дървена кора, но не знам дали ще се съберат 2 х 8 инча и 12 инчовия, май ще трябва да са елипси + 12 инчов

Може пък и да се получи нещо такова, този говорител в средата е като моя Pioneer

http://img357.imageshack.us/img357/708/dsc016594we.jpg

Редактирано от MusicMAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На Каризмата кората е доста голяма, направиш ли я от здрав материал има къде да ги събереш. При положение че ги имаш, незнам защо не си се захванал досега да го направиш? :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления! Аз също искам да сложа елипси на вратите и тази тема ще ми е от полза.

Наскоро сложих на задната кора тези елипси и съм много приятно изненадан. Направо, както се спомена по-горе няма нужда от никакви туби и прочее. Представям си като добавя на корите и като сменя цикалките в таблото.

За задната кора на Каризма специално, само изрязах отвори и не съм добавя никакви подложки. Говорителите са доста тежки, но няма абсолютно никакво провисване. Яка кора излезе :icon_thumbup:

За сравнение мой приятел на Space Star - чето си му се наложи да изреже подложка от дебел ламинат. Получи се добре.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, Иван Вълчинов, сложиш ли и във вратите ще останеш още по приятно изненадан, тогава звукът се разпределя и насладата от чиста, качествена и силна музика е неповторимо. :icon_rock:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Днес набързо демонтирах елипсите отзад и оформих един шаблон от тънък шперплат за тест да чуя как се справят с баса 2-та 8 инчови говорителя.Идеята е без да махам тръбите на кората да сложа отгоре една кора от МДФ 1см със сива облицовка и се получава като кутия, отдолу има дупки от елипсите и там попадат магнитите и се получава едно надигане на самите говорители и има повече място в багажника. Учудващо добре звучат на живо, кристални среди и високи,добър бас, направо не се стои до тях като наближат максимума.

Ето снимка

http://s4.postimg.org/58yw27kx5/IMG_20140823_160416.jpg

Ето и видео http://www.vbox7.com/play:8cff1bcfca

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много добър звук, когато оправиш и кората коренно ще се промени и облика. Чакам снимки в готов вариант. УСПЕХ

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ето ме, завърших проекта, получи се чудесно!

Материалите излизат около 20лв.. От тези 20лв. само плата за облицовката е 13лв, понеже го продават само на по 1 метър с ширина 2 метра и излиза 2 квадрата по 6,50лв./кв.м. Нищо, ще си облицовам една друга баскаса с останалия плат. Плата го купих от Викиват, беше свършил по-светло сивия цвят. Кората е направена от 8мм МДФ плоскост, направиха ми я в Баумакс и с рязането струва 3,60лв., отворите за говорителите си ги правих сам със зегето, понеже там ми искаха 7лв за един отвор само. Лепило C200, за тази цел върши чудна работа, цаката е само да е по-гъсто и като се оформят ъглите да се маже на плата, вместо по дървото. По-добре е да се ползва лепило "ПРОМА", което е като хелметекс, но е много скъпо за моята цел. Ето галерия със снимки, наслаждавайте се :)http://musicman1.snimka.bg/tuning/carisma-audio.832521

 

Снимка на готовия резултат

http://media.snimka.bg/s1/3830/033904511.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много добре се е получило, единствено плата не ми харесва защото е доста по тъмен от кората, но това си е мое мнение(без да се убиждаш). Иначе е станало екстра, сега звукът е доста прилично ниво нали?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами светло сивия цвят беше свършил, а от по-тъмния беше останал последен 1 метър и го купих. Не ми е проблем толкова цвета на мен, пък и кората ми е увиснала и може да я сменя с черна по-нататък. Звука е по-добър от очакваното, не ми трябва баскаса. Цялата кола кънти само от тези двете колони, представям си като сложа елипсите във вратите, следва това да правя. Дано се съберат, да не са много дълбоки да опират в стъклото.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дано да не пречат елипсите на стъклото, ако имаш и две цъкалки сложи на грдите над таблото, ефекта от тях е много добър.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ти с какво изряза кората на вратата (ножовка, зеге)? Притеснява ме да не се нацепе пластмасата при рязането. За такива пищялки ли говориш?

http://www.bestauto.bg/shop/16281-thickbox/tonkoloni-pishtialki-ba07-.jpg

Редактирано от MusicMAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз я отрязах на место (без да свалям нищо) с остър нож, леко внимателно и си стана без аварии. Пищялките които сложих са Херц.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Авария! Свалих кората на вратата преди да я пробия, за да видя дали говорителите ще опират в стъклото или в ламарината, оказа се, че опират и в стъклото и в ламарината. Моите елипси не се събират във вратите. Просто са евтини марка MEGAVOX и по-раздути, не са с изтънен дизайн като по-марковите. Свирят добре,четирилентови са но не се събират. Сега трябва да ги продам и да купя някви други говорители.

 

http://s4.postimg.org/jo8uwt455/IMG_20140828_102459.jpg http://s24.postimg.org/kuqywouwx/IMG_20140828_102450.jpg

Редактирано от MusicMAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На мен във вратите са Пайнерки елипсите, значи странично и на мен малко опираха, но с по дълги рапидки си се придърпват без проблем, без да се налага да режа от ламарината, виж за дълбочината е друго, намери си по плитки и няма да имаш ядове. Съжалявам че не ти се е получило от първия път, само не се ядосвай, ще стане :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, коя е максималната дълбочина на говорителя, която може да поеме врата. Някой измерил ли го е?

Че ме зарибихте и обмислям ТОВА.

:mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Премерих с една отвертка от ламарината до стъклото и после в нас премерих отверката с ролетка излиза някъде 60-65мм без кората, кората не знам колко е дебела точно но ще е някъде 6-8мм. та до към 70-72мм сигурно ще се побират. Утре ако разглобя кората ще премеря с ролетката и ще ти кажа със сигурност. Моите елипси са 80мм дълбочина и днес направих едни дистанционни шайби, утре ще пробвам да видя дали ще стане с тях, ако опира пак в стъклото ще мисля нещо друго или по-дебели шайби или други говорители.Много ми е калпаво зегето, днес по едно време прегря, спря и почна да пуши, викам си айде изгоря. Като се охлади малко почна да работи пак, довърших си шайбите, но някъв зъб взе да прескача вътре :D

 

http://s15.postimg.org/x4jqfbyyf/IMG_20140828_180618.jpg

Редактирано от MusicMAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, днес си поиграх няколко часа и ги монтирах елипсите. Добре, че си направих пръстените, без тях стъклото се плъзгаше по магнита, защото ми са много дълбоки елипсите. С друг модел елипси няма да са нужни тези пръстени.

Измерих дълбочината на вратата, без проблем ще се съберат елипси с дълбочина до към 72мм.

http://s1.postimg.org/siyuy0rob/IMG_20140829_123111.jpg

 

Повечето занимавка беше да се прекарат кабелите през маншона и покрай буксата му от колкото рязането на кората.За целта се промушва един по-твърд кабел за да премине през маншона и с изолирбан се захващат кабелите които искаме да прекараме за по-дебелия кабел и с него ги издърпваме.

 

http://s27.postimg.org/txrkq1c1r/IMG_20140829_131746.jpg http://s27.postimg.org/i812oqj3z/IMG_20140829_114319.jpg http://s29.postimg.org/a0isxfi77/IMG_20140829_123027.jpg http://s30.postimg.org/igdz6tpp9/IMG_20140829_135758.jpg

 

Ето и крайния ми резултат

 

http://s7.postimg.org/3yzzle45z/IMG_20140829_131711.jpg http://s22.postimg.org/d0r72zbf1/IMG_20140829_131805.jpg http://s27.postimg.org/txrkq1c1r/IMG_20140829_131746.jpg

 

Звука е уникален, балансиран, чист, готино стерео се получава. Баса е разпределен из цялата кола равномерно и я тресе доволно. Стана музика мечта без усилватели,баскаси и китайски кабели с постоянен плюс минаващи през цялата кола.

Редактирано от MusicMAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...