Премини към съдържание

Катализатор


Препоръчано мнение

Колега и аз съм на същата дилема иииии още се чудя дали да го махам.Но при премахване на катализатора ще светне лампата на двигателя, но за да не свети се поставяли ''емулатори'' ,които аз си обяснявам симулират напрежението на кислородния датчик все едно ти е здрав,но от каде се взимат тези неща си нямам и на представа а и къде се монтират,дали на изхода на втората ламбда сонда или някъде по ''компутера''?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден моя Мицку мина ГТП. Пункта си бе изградил име, че обръща внимание на колите, къде от съвест, къде за пред камерата монтирана в халето. Аз гледах вънка какво правят. В ауспуха пъхнаха датчика на газо-анализатора и двигателя работи (на газ) така в продължение на около 20 мин. От любопитство попитах техника как са показанията на газовете, т.е. по тях може ли да се съди за състоянието на катализатора и той ми отговори че всичко е в нормата. Вярно е че понякога в студено време имам доста бял пушек от ауспуха, но това не е винаги, а пък сега в топлото време нищо не се вижда отзад. Махането на катализатора бих го възприел при видими признаци от негова страна. На вас какво ви прави впечатление че искате да го махате?

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...