Премини към съдържание

Високи обороти на студен мотор и бявно сваляне от 2000 на 700/600


doktora_mz

Препоръчано мнение

Привет на всички колеги !!!

 

От скоро карам Мицубиши Карзима 1.6 90 hp. 1999г. Забелязах че на студен двигател оборотите са 2000.Докато не загрее (докато стрелката на температурата не достигне средата ), дори и във движение като изключа от скорост са около 1500 /1200. Когато колата загрее хубаво проблема изчезва. На загрял мотор държи 1000 оборота а после дори падат на 500/600 оборота.Мотора нито тресе нито трепери!!!Оборотите не играят нито се менят при изключване от скорост -само достигат при студен мотор 2000 оборота. Проблем ли е това или аз си въобразявам ???? . Каде да търся причината (ако има такава)??? и възможно ли е да има проблем в автоматичния смукач или някой датчик който лъже че колата е студена и така автоматичния смукач да държи толкова дълго време тези обороти и после след като температурата на двигателя достигне някакви стойности да се нормализира. Ако е стъпково моторче защо тогава колата като загрее няма задържане на обороти , при топъл старт т.е току що огасена паля и оборотите заспиват . Забелязах и че като включа копчето за подгряване на задното стъкло оборотите падат с около 200 :).Като загрее колата на светофар примерно с пуснато парно и като подам газ парното се усилва Нормалнол ие това ??? ОЧАКВАМ ПОМОЩ И СЪДЕЙСТВИЕ ,ПОЛЕЗНИ МНЕНИЯ бЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ОТДЕЛИХТЕ ВРЕМЕ ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТОЗИ РОМАН :д

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, нормално е студения двигател да е с по-високи обороти, така е направен, няма нищо притеснително.

И за парното недей да се притесняваш, при ниски обороти на двигателя, не се генерира достатъчно напрежение, и за това е с по-ниски обороти.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Релето-регулатора на зареждане от алтернатора може би не е добре.Чак такива колебания в оборотите при мен няма,когато включа нещо допълнително.Иначе ситуацията топло-студено е същата и при моята.Това не е много умно измислено- дава висок разход докато загрее.Карам и Рено Меган и при нея няма такова чудо,а загрява по-бързо!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за информацията :). Но днес забелязах нещо друго. Колата е почти загряла и като изключа от скорост оборотите са 1200 примерно на позагрял мотор в движение. Когато спря на място чак тогава стават някъде 900 800.Когато вече е в работен режим( напълно загряла) горе съм споменал 500/600 оборота. Въпроса ми е нормално ли е толкова бавно да се понижават оборотите ??? и защо в движение остават високи докато колата не спре напълно на място. МНОГО БЛАГОДАРЯ ЧЕ СПОДЕЛЯТЕ ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

doktora_mz,не се "филмирай"!Наливай гориво и си карай колата.Всичко което си споделил е абсолютно нормално.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:drag: oook :) Благодаря за инфото Редактирано от doktora_mz
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Докторе :icon_bye: ,гледам че си писал в доста темички ,не се притеснявай с тия обороти ,четвърта зима ще почна с хубавицата и всяка зима е така с оборотите.Явно така е за модела(може би).а оборотите на празен ход в движение..........така трябва да са защото ,като включиш без газ ,може и да цункаш скъкълцето пред теб......това не е само при Митсубиши , а при всички автомобили.........обороти в движение 1200 -че и повече!!!!Карай спокойно и се радвай на красавицата , че галантите вече остаряха а друг модел на марката не мога да си харесам :icon_thumbup:

Редактирано от nako
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...