Премини към съдържание

Двигател GDI и газова


Препоръчано мнение

Здравейте,

планирам покупка на компактен джип и съм стеснил избора до Pinin и Suzuki Jimny, поради по-ниският разход на гориво и ръчният режим на блокиране на междинният диференциал( казаха ми да бягам от вискомуфата като от дявол ). Изчетох всичко по форумите и тук и в Сузуки и в крайна сметка клоня към Пинина, заради СуперСелект системата и по-масовото присъствие( Джимнита има много малко и няма почти нищо писано за тях), но ме разочарова факта че не мога да монтирам газова на GDI мотора, а обикновената моноинжекция няма СуперСелект режим. Интересен е и факта, че открих една обява http://www.cars.bg/u813483, където собственика твърди, че е GDI с газова, но ми се вижда съмнително след вичко прочетено във форума. Може ли някой да каже със сигурност може ли да работи GDI с газова и ако не - съшествува ли MPI с режим СуперСелект? Можете ли да ми кажете как става превключването на двойното при MPI - с вискомуфа или електронен блокаж на централен диференциал от копче на таблото?

Редактирано от nikentce
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Че може да се монтира газова на GDI,може.Обаче е финансово необосновано.Аз лично съм виждал в Холандия само че на Каризма GDI.А годината беше 2000.Така че вече и при нас може да са се появили АГУ за GDI.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има ГИ за директно впръскване, но работи и около 20% на бензин. БРЦ и Заволи предлагат такива уредби, има и други , но не помня кои.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей ,

По принцип тези два автомобила са в различни класове и е доста трудно да бъдат сравнявани . Щом вече си избрал Пинина то тогава мога да кажа , че си направил най - добрият избор .

За проблемите също добре си се ориентирал .

1. Газифицирането е възможно със споменатия по горе газов инжекцион . Минисуте от него са

- високата цена на газовата уредба

- демонтиране на бензиновите инжектори след което автомобила ще работи само на газ .

2. Супер селект с МПИ е рядка но възможна комбинация . Аз лично съм виждал само веднъж и то тук във форума в подраздела продава . Според собственика (бившият) колата е била така излязла от завода и е без никакви преработки .

 

Относно обявата : Ако наистина работи на газ то това е защото са заменени бензиновите инжектори с газови такива . Най - добре е да му звъннеш на собственика и да го разпиташ относно газовата и дали въобще работи на бензин .

 

поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има газови за ГДИ, но ако е слагана тук , силно се съмнявам да е газов инжекцион..........по скоро е обикнновенна вакуумна АГУ, като дюзите на ГДИ са махнати и са сложили тапи, или пък са ги откачили от куплунгите.........вероятно му свети чека, и не държи стабилни обороти, вероятно и никога не е светила ГДИ Еко лампата на таблото.........

Има МПИ 1.8 мотори, които са снабдени със супер селект системата ,но са по рядко........SSII се включва ръчно чрез лосче до ск. лост и можеш да си избираш режимите на работа.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги - благодаря за мненията относно газовата, а за превключването на двойното на MPI някой може ли да каже нещо, с вискомуфа ли е?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте ,

 

Аз мога да само да предположа тъй като не съм го виждал на живо . Моето предположение е , че преминават на задвижване 2х4 и влючващо се автоматично 4х4 само при необходимост . И всичко това е отговор за конкуренцията в лицето на Раф4 , Х - трил , Цр-в и тем подобните .

 

поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...