Премини към съдържание

Как да разглобя решетките ?


rafaelo

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

От доста време се чудя как да разглобя решетките на средната конзола на Галанта, тези които са над панела за управление на климатроника.

Предполагам че трябва да се свали цялата средна конзола, но после какво ? Причината е че като отворя лявата решетка до край да духа и се

чува сякаш има някакво листо вътре и се ветрее. Ако я отворя на половина не се чува толкова... та искам да разбера какво причинява тези

дразнещи звуци.

 

Мерси

Редактирано от Hristo
радактиране на заглавието
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Странно,но и моята лява само шумоли,като я махнеш,ще видиш едни черни правоъгълни тръби,които слизат назад и надолу,към една кутия и това е.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И моята е така, по скоро имам чувството че е нещо от механизма на клапичката, скоро ще му видя сметката обаче защото чакам едни светодиоди за климатроника :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Напълно вероятно е да е от механизма на клапата, защото всеки път като врътна ключа това е първото нещо което чувам точно от там. Въпроса е как да го разглобя това чудо!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам шумът идва от пластмаските по механизма на затваряне и отваряне на клапата , поне при мен беше така, като е на по-висока степен се чуваха неприятни вибрации от там.

Няма нищо толкова сложно при свалянето, но ми е трудно да ти го обясня, общо взето се маха цялата централна конзола, разкачат се кабелите, махат се и решетките които настройват струята накъде да духа, след това бъркаш вътре, имаше едни пластмасови зъбчета, които трябва да прескочат за да откопчее, ако не се лъжа бяха в горната част.

Аз лично уплатних луфта с двойно залепващо тиксо, което подложих под механизма, от който се чуваше дразнещият звук и засега нема грижи :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за информацията колега но не ми е ясно как се махат самите решетки за настройване на струята. Това ми е проблема. Централната конзола съм я разкачал много пъти, но всичко над нея е загадка. Не виждам никакви щипки а ме е страх че ако напъна повече, тънките пластмаци на решетките които се регулират нагоре и надолу както и наляво и на дясно, ще се счупят или наранят...

 

Говоря за това:

 

http://img837.imageshack.us/img837/8910/picturejru.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега,вчера ги свалях тия решетки заради лампичката на аварийките която е между тях.

Първо откачаш централната конзола в горния и край като вкарваш тънка ответка между кожата и панела,напъваш и дърпаш кьм теб,после същата процедура и в другия край и така се виждат щипките които държат решетките в дония им край,пъхаш пак отверка под тях да излезнат напред и те,после пак с отверка между горния край на решетката и кожата,освобождава се единия край,след това пак тази процедура и в другия край и дърпаш цялата решетка кьм теб и тя излиза.Аз така я свалих....даже не ми се наложи да сваля и СД-то както и климатроника.Все пак действай внимателно че всичко е пластмаса там.

Ееее щом взех да давам съвети за ремонти по Галанта.....значи вече 'съм в час' :) нищо че го имам от 3 месеца. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...