Премини към съдържание

Проблем с АБС-са


Препоръчано мнение

Колеги,реших и аз като хората да си сложа ляти 15ки :icon_blush:/до сега бях с 13ки/ ,преди 3 дена и веднага се появи следният проблем!:Не бях изминал и 3км с тях когато при едно по силно натискане на педала на спирачката,нещо се случи с АБС.Помата заработи все едно спирам от 100 до 0,а то не беше така :rolleyes: , не бях с повече от 60,и имах усещането че предният ляв спирачен апарат започна да тресе.След това ми излезе индикацията на таблото,че има проблем!Спрях угасих колата и при повторното запалване си направи чека и лампата угасна.Викам си аре всичко е ОК,ама на,не минах и 20м и тя пак светна.Прибрах се в къщи откачих + на акумулатора за 5мин уж да зачистя грешката.На другият ден нямаше резултат :mad: ,пак по същия начин !Макар че при запалване и чека който си прави колата не ми даваше грешка, махнах джантата за да видя кабела на предно ляво,но освен че беше малко протрита външната обвивка беше здрав.Че така де грешка няма докато колата е в покой с работеш двг. до момента в който потегля :icon_hmm: и хоп светва.Забравих да кажа че 4те 15ки са с еднакви гуми 195/50 и модела на Колта САО 93г-4ген. 1,6мотор.Давайте съвети!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

за да видя кабела на предно ляво,но освен че беше малко протрита външната обвивка беше здрав

 

 

Или си мислиш, че е здрав. Щом е търкало в него може да е скъсан вътрешно и при голям ход на окачването или когато опира да прекъсва. Също така трябва да се види разстоянието между датчика и гривната.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Първо диагностика за да стане ясно какъв е проблема после търсиш от какво се е получил, може да няма общо със смяната на гумите.

За този кабел дето викаш че гумата е опирала ако грешката съответства на колелото значи ще трябва да смениш датчика с кабела. Успех :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

То пък на колта абс-а е един... Махай кабела на помпата, махай лампата от таблото за да не те дразни и изведнъж получаваш далеч по-добри спирачки. АБС без EBD направо по-добре да го няма - една гума да загуби малко сцепление и колата прекратява спирането си, нищо че другите 3 гуми държат. След като миналата зима на 2 пъти замалко да се пребия заради тая псевдо система, директно извадих буксата :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По принцип е вярно,че тоя АБС е от простите,но пък аз съм си доволен от него защото ми е помагал на няколко пъти :icon_thumbup: ,и ще се постарая да го оставя действаш!За чукванве на гривна или датчик по време на поставянето на 15ките не вярвам да се случило,но пък и не мога да съм сигурен защото бях на гумаджийница :D !Единственно остава под съмнение тоя протрит кабел :icon_hmm: ,и явно без диагностига няма да стане!Също така си мисля да не би при промяната на цолажа,съответно въртящото рамо да става по голямо и датчиците да не могат да четат сигнала както трябва при движение!Е ще се дава лев за диагностика :D ,ма нали съм си габровец мислех да мина по-тънко!По нататък ще дам резултати !Е ако има някой да даде съвет още да не се срамува !!! :icon_clap:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

След като системата не отчита грешка когато колата е в покой и като потеглиш ти светка лампата значи би тряабвало да е или гривна или сензор, а най ми се връзва на мен да е от този протрит кабел, както колегата каза здрав от вън ама знаеш ли го вътре, и следователно като потеглиш гумата започва да се мести нагоре - надолу и се прекъсва пустия кабел и хоп няма връзка със сензора на съответното колело. Диагностика е първата стъпка. :drinks:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Момчета,кабел беше :D ,но не този за който имах съмнения,а от другата страна.На следващият ден завалийката се беше показал чак навън от джантата :icon_thumbup: .Голем зор е видял горкият :D .То тея джанти много широки,че го протрили до край.И все пак ми се размина и без диагностика,по габровски,ма знае ли човек до кога така...Благодаря на всички отзовали се :drinks: !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...