Премини към съдържание

Показание "Оставащи километри" по бордови компютър


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

Имал съм случай, когато лампата на резервата е светвала на 645 км пробег от пълен резервоар. Този месец светна към 620 км. Малко се изненадах, защото бордовия компютър показваше, че мога да мина още 70 км (виртуални). Все пак реших да не рискувам и заредих за 30 лв, колкото да има за градско джиткане. Влезнаха 12,60 литра. Компютъра не отчете напълненият току що бензин. Зная, че ако се дозаредят още литри ще ги сумира и покаже. Така след последващо шофиране от 70 км намаляха надолу, докато днеска не изписука бордовият компютър точно на 50 км оставаши. Направих и долните снимки. За мен тежест е ориентира резервна лампа, докато другото е ориентировъчно. Интересно ми е след като мина тези 49 км какво точно ще покаже компа. :icon_hmm: Ще го изчакам и ще видя :icon_bye:

Поздрави

 

Снимки, цък.

Редактирано от HristoGB
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Малко шашави са тея комютри. На L200 2009 , има в книжката калибриране ако зареждаш малки количества.. както сме в БГ . В USA например се зарежда до горе . Та на пикапчето ако сложа за 25 лв нафта в повечето случай компа не я вижда, за разлика от стрелката и става една какафония. Ако си свършил горивото почти и заредиш малко стрелката се вдига но дисплея показва направо чертички ,тоест не знае какво да изчисли.

 

Май трабва калибровка за малки количества поне при мен )

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ще почне да ти писука на равни интервали от по 5км, до като стигне 0 км и толкова. Няма нищо фрапантно и при мен е така, особено като карам на газ, много често карам на 0км за оставащо гориво, компа отчита, че горивото намалява като карам на газ, а поплавъка в резервоара и съответно стрелката си стоят на едно място понеже няма консумация на бензин. Важна е стрелката и лампата за правилното отчитане на оставащото гориво. Когато имам по-малко гориво, но не е светнала лампата и заредя нещо от порядъка на 20лв, почти никога не ми ги отчита бордовия, но стрелката показва, че е налято.

Редактирано от Peter P
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, това и на мен ми се случи, започна да писука на оставащи 70 литра и после заредих два пъти, по 10 литра и компютърът не рефрешна. След мнго изпусуквания показа 0 и така си карах, докато не заредих по-голямо количество. Някъде тук из форума четох че под 10 литра компютърът не ги отразява, и при мен се погвърждава това. Случвало ми се е и малко над 10 литра да не отчете, но съм го отдавала на това, че са ме поизлъгали на бензиностанцията :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Той този компютър е като политиците: говорят много, по-малко вършат. От както спрях да зареждам на Лукойл заради кризата с рафинерията и съмнения, че си набавят бензин от къде ли не само и само да не връщат клиенти в онзи период, започнах да сипвам до горе от Ромпетрол. Тогава тайничко се радвах, че минатите километри и оставащите виртуални такива надвишават или дават сбора от 750км пробег. Ден след ден обаче, компа на всеки навъртян километър, прибавя плюс още малко и сбора вече е под 690. Рекорда ми е 645 км преди да светне като НЛО лампата за резервата :drive:

 

П.С. Моля администратора да промени заглавието на темата. По-правилно би било "Оставащи километри"...

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...