Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Symptom

Потребител
  • От него общо

    199
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Symptom е написал

  1. :icon_thumbup: Колега Nocturne, очевидно не си стъпвал в Кади еле па с описания мотор ,щом казваш за турбо тупка... :icon_clap: Турбо яма има при Л200 порди простия факт ,че турбинката не е VGT, и работи on-off. На Outlander-a може и турбината да не е VGT ,няам ,незнам дали е така.Затова посочих какъв е мотора и то само за сравнение.Аз си ги карам и 2 те коли с кеф и съм доволен. Разход викаш Май много Ауто Билд четем и то през редовете.Аз от 4.9-5.1-5.5 (6.5 градско ), нафта на 100 км не се оплаквам.За купе тежко почти 1700 кг. Аз ще кажа аман от комплексари със селски мнения, рядко отговарям на малоумни нападки междувпрочем. Който от каквото е доволен да си го кара и да му върши работа. Само за протокола DJ , говорим за дизелак, срещу бензинка Ясно е ,че бензинката мърка по тихо :drinks:
  2. Шума не идва ли да рече ,че японците пак,отново,за коий ли път са икономисали шумоизолацията...не се научиха тия хора и това си е . Поне на Кади-то шума е в пеиемливи граници..нищо за отбелязване. За да стане ясно за какво пиша ,говоря за 2008 BMM PD140 2.0 140 к.с с 320 Nm,6 speed. Ако го ръчна по педала..се изправя на задни гуми. По скоро трабва да разглеждаме нещата какво не са направили от Митсубиши.Колкото до маслата знаем ,че българина е силно склонен да е...ва майката на всяка техника .. е с Диона Супер не става DPF ще изреве.. :icon_angel: :mitsu-smiley:
  3. Кой точно двигател монтират на тез митсубишки.. едно м ие интересно едно карам осевн джипата и едно Кади 2008 ..от чиито двигател съм очарован.. чак пък да е толкоз различно...ма знам ли ?
  4. Не стига всичко ми и DPF.. той колегата ако има.. да си избира читаво малсо също.. :mitsu-smiley:
  5. Да вметна и Аз нещо по темата.. Не бързай с тунинг бокс-а..покарай колата , 3000 км са още малко да и свикнеш на маниерите. Винаги можеш да похабиш парите за меджик бокс. Фирмите които трябва да гледаш са 2 STT Emtec и Ralliart..по същество модулите си приличат. Давам ти жокер,cooler-а na STT e добър..аз смених фабричния с него и съм доволен. Прочел съм всичко де що има и за двата модула.. от бай руснак дето ги разглабя за здравей тез коли ,до патилата на финландци ..няма еднозначно мнение за модулите, и 2 та в някой момент дават някакви аномалиии ,STT страдали зимата ,трудно пали и пуши.. Ralli-to пък пише ,че като се поставя се променят настройки в компа..кои настройки, кой ги променя.. БалканСтар слагат Ralliart,..ама ако смяташ ,че знаят какво правят... Разхода и при двете се вдига с около с 1 литър..като се запази маниера на каране..ама и това е много условно,по рекламите дават ,че пада...възможно е . Изобщо много тъмна материя. Ако ти се заиграва инвестирай в cooler от Шведите,ефект има и е кит.Тоест всичко е вътре за твоята кола,нищо не режеш.Аз съм с L200 ама мисля имаха и за Паджеро. Не безпроблемно е и махането на тези устройства.. също има проблеми . Аз неможах за мен да си защитя инвестицията и да знам ,че е надеждно.. макар и маркови модулите.. Power -мовер на други фирми забрави. Само едни италианци правят зверски мап на тези мотори ..ама не вярвам да искаш да си демонтираш компа ,да го пратиш при тях и тъй нататък. Те това е от мен :mitsu-smiley: Един съвет..тези машинки ядат въздух като лами..съответно след 5000 км въздушният ти филтър е зацапан 50+ % ,разхода расте.. бъди готов да менкаш въздушен филтър на около 5000 км. Тия приказки за 10 че и 15 подминавай с насмешка.Сервизен интервал ала бала..чушки. Отваряш и гледаш. Добри филтри с които аз карам без проблем са Herth&Buse (нещо такова беше името ,че е малко изчанчено)
  6. Може,може и така да е ... успех :mitsu-smiley:
  7. Здравей, лесно няма.. на мен ми слагаха фабричен теглич,понеже ми трабва. В неговиа комплект има една жълта кутиика като за аларма ,тя координира целия кабелаж.Сложили са я под волана отляво.Незнам ти сам дали ще се справиш .
  8. :mitsu-smiley: Колега, диагноза по форума трудна работа. Обади се на DJ-я и се разберете да го навестиш в СФ. Така малко като да хвърляме боб. Успех.
  9. Symptom

    K&N филтри

    ..Колеги, имам оригинален кит измивашото плюс маслото ,не са ползвани . Дайте да ги спазарим хем да ги изчистя хем някой да има полза от тях.
  10. :mitsu-smiley: Ами пусни ги за всички колега тука в темата. Хем е интересно хем да знаем кое какво става по нашите возила.
  11. Е това с транзтните номера не го знаех. По нова година си докарах едно VW Caddy от Германия, TUV ,червен номер и никакви грижи. Колегата да провери какво има в Германия, не м исе вярва само една кола да има в цяла Европа такава.
  12. Да не те излъжа. Мисля някъде около 250 лева е ,при мен си беше монтиран та не съм го слагал. Ако искаш звънни в БС ще се разбере.Аз съм доволен , корав е почти не се драска или поне аз не забелязвам. Това ако го няма от боята на лигена няма нищо да остане. :mitsu-smiley:
  13. :mitsu-smiley: Ами колега, след като не е от икономия , и след като не е от незнание, предвид ,че запита в началото на темата " какво масло" и след като прочете малко и пак го сипа, само можем да гадаем за причините по които си се ръководил. Освен да пожелаем много безавариини километри на машинката какво повече. А за да не ти се стори ,че си измисляме тука всички, прегледай големите форуми западни ,мнения препоръки за по-големите марки автомобили и след като четеш около 3 месеца белким стане ясно защо енеос,защо мотул,защо фюкс . Все пак возилото си е твое ,размишленията също. :mitsu-smiley: P.S.. и поради щото си карал само бензинки трябваше да се информираш ,че дизела е доста по-натоварен термично, още повече турбо такъв, още повече 3.2 за които се знае ,че работи под доста голямо температурно натоварване и често главата не издържа. И ако всичко това не те наведе на мисли относно способностите на качествените масла можем само да пожелаем спокоен сън и много безавариини километри. :icon_angel:
  14. Ако някой потвърди дали тази версия на мотора има измерител на въздуха ,имам някой предположения....
  15. :mitsu-smiley: Забога братя не купувайте... Repsol Ама от всички масла как можа колега да си помислиш за този смешен измамен анадолски продукт. При наличието на Мотули,Фукс-ове, и тем подобни просто не си троши колата с тази боза. Това нещо ( Repsol) и Valvoline e най -голямата смрад ,приеми че информацията ми е от опит. И до момента немога да рзбера що за икономия се прави от масло. В сайта на Мотул има и кофигуратор за техните продукти. Вкарай си вида Митсубишка и виж какви възможности има. И си виж спецификацията за твоя двигател ,да не се окаже после, че караме с Диона Супер щото "един майстор ми каза" ,че няма голяма разлика. :mitsu-smiley:
  16. Интересно какво струва удоволствието нов EGR и труда :mitsu-smiley:
  17. Класика в жанра.. има слот но е запушен с пластмаса правоъгълна планка. Икономисва се повсеместно и от всичко това е ясно. Сега требе да намериш кой филтър пасва. Ако е от L200 филтъра има характерна форма ,говорим за пластмасовия водач който държиш и пъхаш навътре . От едната страна има пинче а от другата отворче .Ако искаш снимай там където мислиш че е ,аз имам снимка на моя който слагах собственоръчно.Щото и при мен нямаше фабрично. Без филтър е смрад и не става .
  18. Колега погледнато от към веселата част.. не се занимавай със самодейнсти, купи си леген , материала е много здрав не се драска и НЕ пречи на хард топа па бил той и дългия модел. В списъка с аксесоари на Митсубиши има лигените . :mitsu-smiley:
  19. :mitsu-smiley: Ми иди в шоурума и питай колежката Мира, ще ти обясни подробно :icon_angel: .
  20. Малко офф-шегичка, мисла ,че картите за Националната пътна мрежа трябва да се заменят с Off-Road картите .. така поне големите ями ще бъдат отбелязани.. :icon_thumbup: :mitsu-smiley:
  21. Разбира се ,че проблема може и другаде да е .. да не би да има блокирал апарат спирачен на някое колело ( колела).. Покарай ,слезни и пипай всяко едно.. ако се изгориш ,тя ясна работата.. Ама може и друго да е.. :mitsu-smiley: , 12 извънградско е като Кадилак с V8.. ужас...
  22. Да се включа и аз по темата.След като дядо Мраз си остави подаръка за Нова Година а именно VW Caddy с 2.0 140 PD мотор с DPF седнах та попрочетох туй онуй. Основното нещо което зацапва филтъра не са саждите а маслените изпарения от нормалната работа на двигателя, плюс картерната вентилация ,сулфатната пепел е това кеото се акумулира и не подлежи на регенерация. Тази бяла маса може дасе измие но не изгаря в процеса на регенерация и идва един момент в който достига критичната маса от 45 грама.. за ВАГ моделите.И светкат едни ламби и става чудесия. Затова ,говорейки за моята кола в случая, маслото е по спецификация 507.000. Кето ще рече ултра ниски емисии на сулфатна пепел,заради DPF-a. Говорейки за горивото .. Колата я докарах сам от Германия сипвах само премиум дизел..като свърши налях в СФ на Лукойл, е не хванах разлика.Засега гори по книжка, около 7.4 смесено ,извънградското е малко по-малко. Според мен логиката на натоварване на тоз кюнец е : Много градско ,тръгни спри - благоприятсва запушване. Много мачкане на педала дори извънградско също.Добавим въздушен филтър на 10 000 км.. и катинката намирисва на запушване. Аз на митсуто ,както и на това Кади съм минал на 5000 км въздушен.Няма оправия с тая смрад из улиците. EGR мамин убавец и той върти смрадоляци в цилиндрите..поне колите с DPF да им бяха махнали тази тъпа клапа. Ама нейсе..
  23. Гледам говорим си за турбини.. как обаче стои въпроса с реален дистрибутор на турбини в милата ни Родина. Има ли фирма вносител на Garrett, IHI,.. по същество най -ползваните от японци и групата ВАГ.
  24. Потърси колегата ,тук от форума DJ Tymbi доколкото знам има електроника за тестване ,зависи какво искаш. Каквото питане имаш ще ти отговори. :mitsu-smiley:
  25. Здравейте, отварям една такава тема в която да се изкоментират методите с които да помогнем на двигателите да се борят с ненормалните зимни температури. По същество : Съществуват няколко метода за подгрев касаещи горивото в частност дизела. - in-line heaters- свързани към горивоподаващата система. - fuel filter heaters подгряващи горивният филтър ,самото тяло на филтъра, - fuel tank heater подграващи наличното гориво в резервоара Другият метод е подгряване на маслото в картера с външен нагревател за контакт ,например от гаража. Webasto ( печка) метода не го споменавам като излишно скъп метод ако устройството е фабрично ново. Интересно е да спомена температурата на входящия въздух .Понеже гледам през Scangauge-a 4 параметъра . Входящият въздух достига до -6 градуса.. егати и горенето . Като загрее условно казано двигателя при тези ниски температури ако се кара спокойно без натоварване 6- 7- 10 градуса е въздуха, водата пада до 88 ,онзи ден покачи до 18 при външна -5 това е когато е под товар после бързо пада до 6-8 градуса. Лично моята идея е да избера кое да греем, горивото.. или маслото.. или и двете. Едно е ясно в едно и също време няма как да стане ако системата е електрическа. Акумулатора ще изкрейзи и няма да има смисъл от греенето ако не успеем да запалим. Устройства има доста на пазара и доста качествени. Поставяйки приоритет на запазването на двигателя клоним към топло масло.. това което не ми допадна е високата мощност на предлаганите системи .. 150 , 250 и 500 W.. което е сериозен разход на енергиа и ненужно дсотигане на висока температура за кратко време. Преди години в САЩ мярках нагреватеки с голям магнит и нагревател от порядъка на 80 и по-малко вата, който си работи цяла нощ.Сутринта дръпваме кабелчето и палим.. Остава допълнението за дизела, и ми се струва ,че поточно подгряване от охладителната система е удачен вариант. Той си има негатив..трябва да се изключва в топлото време.. Тоз проблем го има фикс-нат в електрически нагревател на реномирана фирма..със собствен контрол по температура.Сработва при температура под +5 градуса и надолу до -20 ,което решава проблема с топлото време.
×
×
  • Създаване...