Премини към съдържание

Colt 1.3 Нов Акумулатор


a30n

Препоръчано мнение

Здравейте,

 

Налага ми се да си сменя акумулатора на моето Colt-че. Интересуват ме няколко неща:

 

1. Какъв е най-подходящият Аh за Colt 1.3 97 година? В момента старият ми е 60 Ah. Познат ми каза че мога и с по-малък, но ми се иска да взема пак по-голям. :-) Това би ли навредило по някакъв начин?

2. Каква е най-подходящата марка? Bosch, Gigawatt, или в друга тема прочетох че и българските не са лоши? Все пак мисля да похарча не повече от 140лв и Gigawatt изглежда почели по критерия цена/качество.

3. Бихте ли ми казали в кои магазини (София) може да се намери акумулатори на добра цена? Може би в големите вериги, търсих в нета но все пак съвет няма да бъде излишен.

 

Благодаря предварително :-)

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Ако имаш път, провери в ето този сервиз за акумулатори : http://www.bgmaps.com/link/5F7F4F08D1C45488776C2ECDB233015F

 

Преди 2 години си купих Bosh 55Аh от там. Цената беше около 120-130 лв. При покупката ти правят замерване за утечки и ти попълват гаранционната карта на място. Имат и други модели (Гигават, разни български).

 

Успех :icon_bye:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Bosch е най-добрия акумулатор който можеш да си купиш. Гигават се произвежтат по лиценз на Бош в Полша(ако не греша) и също не са лоши. Exide също са добри. Българските също са по лиценз на чужди фирми, но съм чувал че не се сглобяват много старателно и качеството им не е перфектно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за BOSCH или VARTA, ама не най-евтиния вариант. Миналата година взех два такива 45Ah и се справят учудващо добре в студовете, ама са по на няколко месеца, така че може би още не съм много обективен. За българските мога да кажа, че ако не се кара няколко дена при отрицателни температури почва да върти по-мудно. Единственото предимство е че има от къде да им се долива вода (електролит), ама като гледам първо им се разрушават плочите преди да са станали за доливане.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Вчера купих Bosch 56 Ah S3 (дриги характеристики не запомних), намерих го за 120лв и вече паля супер :-) до 10 дни трябва да ида на сервиз за да ми направят гаранцията.

 

Благодаря отново на всички за мненията.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Между другото някой знае ли къде се намира бушона за парното (не климатика)? Мисля че ми е изгорял като ми даде веднъж на късо със стария акумулатор. Също и алармата нещо не работи мисля че пак бушон?

 

Мерси

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От 3 години имам colt 1.3 97г. Колата съм я купил с акумулатор Искра 44 Аh и за момента съм много доволен. Така че мисля, че и българските акумулатори не са лоши, но все пак избора е твой.

Редактирано от valboss
акумолатор-акумулатор
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Имам въпрос за Колт 86 г. 1500см3 бензин :какъв акумулатор , пусков ток и колко ампер часа ми е необходим? Все ми препоръчват 62А/ч и повече .

Редактирано от alf
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...