Премини към съдържание

потвърждение за спукана глава ТД


SpeedFox

Препоръчано мнение

Колеги, вчера гледахме с жената ето този Галант http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11291624483857528&f1=details с надеждата за коледен подарък. Изненадата под красивата и запазена външност беше трагична.... искам само потвърждение на моите виждания. Разгледахме го почти отвсякъде, чува се тропане под пласмасите на таблото някаде от дясно под стъклото идва, задната щора я няма - човека каза, че някаде я е сложил и неможе да я намери, като затворя задния капак се чува яко изтрещяване. Без да искам погледнах светлините на задния номер едната беше не на място а някъде вийната навътре. дребни и леки проблемчета, като цяло външно колата е много запазена 138 000 е което не ми се вярва но по седалките може би ги потвърждават. Наистина запазена без ражда по веждите. И до тук. Запалихме я и викам казанчето е празно май - отсреща "незнам така я докараха нищо не сме пипали. Ако искате сервизи канали гледане отвсякъде, гарантираме че колата е екстра." . Отварям аз капачката на радятора и изненада. Водичката както си седеше изведнъж лека полека започна да изкача на вънка. Викам Я дай газ малко. Човека влиза в колата и леееекичко подава газ може би по слух отчетох не повече от 2000 об. ТАРИКАТ си викам аз. От там на жената - скачай зад Волана и оборотите в лютеницата. И от там това което очаквах, към близо литър се изсипа от радятора. Викам на Човека - Пушка е а? Той седи безмълвен и продължава - гледайте я кадето искате. Хващам аз яко дясната гума и като и одарих едно рамо и се чу едно изпукване. Викам си накрайник. Та така.... мисля положението е ясно. Спукана Глава. Аре другото иди-яла ама това да ме гледа в очите и да ми казват, че колата е "пушка" а пред очите му изхвърля вода - Голяма наглост. Ако някой друг се е навил да я гледа положението е такова.

Редактирано от SpeedFox
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е да излиза антифриз при отворена капачка ако колата е загряла - системата все пак работи под налягане. За главата проверката е мехурчета в разширителния съд| пресечено масло | пушеци отзад, а не дали излиза през капачката. Все пак това че е било празно казанчето е подозрение че губи антифриз, една от възможните причинi е че го гори.. но не и 100% задължително. А дизел на 11г, с теглич и по косвени признаци които си описал яко ползван багажник да е на 138к км - клони към научна фантастика. Добави си мислено поне 200 отгоре...

Редактирано от Lyubo Dimitrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност е глава, забравих да спомена че при отворена капачка на разширителниа съд се чуваше къркорене явно водата едвам е влизала там от маркуча и се получава къркорене от мехурчета. Един въпрос , тракане каточе ли от пластмаса от дясно в таблото отпред какво ли може да е при работа на място на двигателя с пуснато парно?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Перката на парното е точно там - зад жабката.. абсурд къркоренето което си чул да е от мехурчета .. най-добре вземи един лакмус от тези дето ги продават за проверка и с него ще стане ясно дали има контакт с изгорелите газове антифриза. Това което си направил е несериозно за мен и нищо не показва.

Редактирано от Lyubo Dimitrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абе то да те пита човек - за какво ти е кола с теглич ? , ама ти си знаеш. На запад никой не си /слага/ или купува автомобил с теглич , просто ей така :Да закара гроздето до казана за ракия. Дори и на реални км. да е , състоянието на ДВГ ще е като за 500К

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се струва че са малко недостатъчни фактите който изтъкваш за спукана глава възможно е и да се заблуждаваш а колкото до останалите "забележки" мисля че са незначителни. В крайна сметка не купуваш нова кола. А и като гледам външно добре изглежда единствено ми се струва че на волана е имало обшивка която явно е махната, което предполага много киломентри. Иначе моят съвет е погледни я пак, ако трябва с някой майстор но е възможно и колата да е читава.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесният начин за проверка е следния: запалваш автомобила(трябва да е студен),стискаш с ръка маркуча на радиатора,ако има проблем главата той започва моментално да се напмпва,като гума на велосипед,даже и на ниски обороти на двигателя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Честита Коледа на Всички... ОК, на всеки дизел ли от капачката на радятора излиза водата под налягане, защото и други дизели съм гледал като махна капачката се вижда само потока който върви но не и да излиза водата?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Честита Коледа на Всички... ОК, на всеки дизел ли от капачката на радятора излиза водата под налягане, защото и други дизели съм гледал като махна капачката се вижда само потока който върви но не и да излиза водата?

 

 

Честита и на теб.

 

Не, въпроса е как е направена охладителната система, откъде се обезвъздушава. Не си прави експерименти да отвориш капачката, когато колата е напълно загряла, защото сериозно можеш да пострадаш.

Иначе от това което си изредил не бих сложил диагноза "спукана глава", а и ти въобще не си наясно дали си видял или чул за мехурчета във водата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не е задължително условие да надува в казанчето, за да е спукана главата. А и по този начин не може да се разбере. Може да е спукана зад изпускателен клапан и охладителната течност да отива в ауспуха лека -полека. Зависи и колко е пукната, може и да не се усети изобщо кога изчезва течността...Може да е само във високи обороти извънградско...Но това ,че е нямало течност в казанчето и така е дошла, не е добър признак, каквото и да е...Най-малкото е теч, най-лошото глава...Според мен не се занимавай...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...