Премини към съдържание

Смяна на масло за спейс стар 1,9 DiD


ian70

Препоръчано мнение

Здравейте!Предстои ми смяна на масло на двигател за Спейс стар 1,9 дизел. Какво масло ще ми предложите,колко литра и знете ли колко може да ми струва.Благодаря!

Редактирано от ian70
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Mitsubishi/Space/Manuals/2002%20Space%20Star%20Rukovodstvo%20na%20potrebitelia/

Чети тук мисля че беше след 215-216 страница някъде

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,колега,Звездичката събира 5 литра масло.Аз на моята сложих 10W40 Mobil по 16 лв. литъра,и съм доволен.Дано съм ти бил полезен :mitsu-smiley: :icon_rock:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Предстои ми смяна на масло на двигател за Спейс стар 1,9 дизел. Какво масло ще ми предложите,колко литра и знете ли колко може да ми струва.Благодаря!

Аз на моята сложих Кастрол магнатек Дизел 5w40, мисля че това е правилното.Пет литра са достатъчни.

Редактирано от daanzy
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Здрасти колега, 5лтр събира както стана ясно вече, твой е избора за вискозитета аз на мойта сложих 10-40 магнатек за дизел но мисля че 5-40 за дизел е по-подходящо за този двигател, зависи на колко километра ти е колата. :mitsu-smiley: Моят съвет е да опиташ с 5-40 кастрол едж, аз бих опитал но за съжаление гарнитурата на картера ми е заминала и тече доста от там до колкото успях да видя и сипах 10-40 докато взема решение дали ще е сменям и кога. :drinks:

 

http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9024084&contentId=7044829

 

Ей тук си избираш марката и модела на колата и ще видиш какво предлагат от Кастрол като не е задължително да избираш кастрол. :mitsu-smiley:

Редактирано от tonino_g3
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Здравейте!Предстои ми смяна на масло на двигател за Спейс стар 1,6 бензин,интересуваме колко литра събира,Благодаия ви,

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 години ...

Здравейте,

Извинявам се, че съживявам стара тема, но имам следното питане за Space Star 1.9 did 102к.с. 2002г.

От както съм го взел слагам ELF 10W40 за Turbodiesel, последните 2-3 пъти е модел ELF Evolution 700 TurboDiesel 10W40, но след последната смяна сякаш автомобила заглъхна. Досега не е горяло масло винаги ми е било до към средата някъде и по 10 х.км до всяка смяна не бутва и грам.

Имам чувството че нивото е над средата, но по щеката този път ми е трудно да се определи, по-черно е до малко над средата, но и нагоре има доста омазване, особно от едната страна.

Въпроса ми е дали може да има заглъхване в мощността на двигателя от маслото (респективно нивото му ако е по-високо) или пък от масления филтър (ако е сложен грешен модел). Може ли да се сложи наобратно примерно?

Другото, което забелязах, е че досега винаги ми е гаснела лампичката за маслото на таблото едва ли не при самото завъртане, дори и при студен старт, но сега свети около 2 секунди след палене на студен двигател (макар и да е лято), и то даже сякаш светва по-силно към края преди да загасне.

Редактирано от itzoa
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Искам да кажа от какво все пак беше проблема със краткото светене на лампата за маслото точно след запалване на двигателя, когато е студен.

Така както и предполагах, се оказа филтъра на маслото + масло налято до максимума почти. Филтъра е уж хубава марка (забравих я) - френска, подходяща за френския дизелов двигател на това Мицубиши. Оказа се, че филтъра бил някакъв с преливник, уж като защита от повишено налягане на маслото. Явно по някаква причина се е изпразвал и точно затова е светвало около 2 секунди след запалване.

Смених с друг тип филтър и се оправи. Според майстора се случва и на най-добрите марки да стане проблем в клапата, която би трябвало да задържа маслото да не изтича.

Сега обаче забелязах друг проблем - жълтата лампа за чек енджин светва понякога при палене - пак по 2 секунди след като запаля свети и си угасва. Понякога обаче гасне още докато завърта стартера точно при запалването. Дали е грешка някаква? Не ми е светвала по време на движението, но на 2 пъти тези дни в жегите след като дам на контакт, изчаквах да видя как гаснат светлините по таблото и при подаване на старт не се случваше нищо. Стартера не тръгваше изобщо. На втория опит си палеше. Не знам дали е стартера или от чакането съм ошашкал имобилайзера?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...