Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

rata

Потребител
  • От него общо

    19
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което rata е написал

  1. И на мен ми светна РО500 .Ще те попитам къде се намира този датчик .Благодаря предварително. Мицубиши Спейс Стар.
  2. Търся да купя за бензинов Space Star 1,6 скоростен лост с лостовия механизъм.мисля че от 1,3 пак става.
  3. Здравейте.Рових се из форума но не можах да открия нищо за моя проблем, затова изкам да попитам. Първа ,втора ,трета и четвърта скорост се включват нормално но при включване на пета предавка/включва нормално/се чува триене на метал ту исчезва, ту се поевява.Масло има но не съм го сменял скоро,педала отделя долу мисля че е добре.Затова дайте съвет да сменя маслото или направо на майстор.
  4. rata

    Светна чека

    Благодаря ти,знам къде е Милен ходил съм и съм много доволен исках да се справя сам, но уви пак трябва да ида при него,,
  5. Извинявам се предварително, много е писано за лампичката, която свети "чека", но никъде не открих това, което ми показа на мен при авто диагностиката. За какво става дума, вместо код за грешка на уреда показа ..KWP 5 BRS.. Някой знае ли какво означава. Диагностиката си я направих сам с уреда ..Creader 5.. Уреда не работи или нещо друго нямам идея, ако може някой да помогне.
  6. rata

    Алтернато реле

    Малко със закъснение но прочети и ще разбереш за какво служи релето,,,Стойността на напрежението, което осигурява алтернаторът, зависи от честотата на въртене на вала на алтернатора. С нарастването и се увеличава честотата на пресичане на намотките на ротора от магнитното поле и напрежението се увеличава. За захранване на консуматорите от електрическата енергия е необходимо постоянно напрежение. Установено е, че ако напрежението се увеличи с повече от 10% от номиналното, трайността на акумулаторната батерия, лампите и полупроводниковите уреди намаляват многократно. За поддържане на постоянно напрежение в електрическата инсталация се използва уред, наречен регулатор на напрежението, който действа автоматично. При използване на алтернатор за постоянен ток е необходимо да се ограничи и големината на тока, за да се предпази алтернатора от претоварване. За тази цел се използва уред, наречен ограничител на тока. В постояннотоковите електрически инсталации от алтернатора се зарежда и акумулаторната батерия. Когато напрежението на алтернатора се понижи, връзката му с акумулаторната батерия трябва да се прекъсне, за да не повреди алтернаторът. При алтернаторите с променлив ток с полупроводникови токоизправители тази роля се изпълнява от полупроводниковите уреди. При алтернаторите за постоянен ток връзката с акумулаторната батерия се осъществява чрез реле за обратен ток. Обикновено посочените уреди са обединени в един общ уред, изпълняващ всички функции. Той се нарича реле регулатор.
  7. В момента карам 185/60 R15 84т FIRESTONE зимни гуми, относно дали опират НЕ не опират. Спейса е по висок и нямах никакви проблеми зимата.Лятото слагам 195/55R15 Goodyear NST широка гума стабилна и Спейса се държи много добре.
  8. Сега добре ли е,, :mitsu-smiley:
  9. Може ли някои да ми каже, защо часовника на таблото не може да се настрои или свери Аз го настроивам и по време на дижение се сменя,,,,извинявам се ,не знам дали тука трябва да попитам но ако някой ми одговори му благодаря рпедварително,,,
  10. rata

    Помпа за Space Star

    Благодаря ти ,ще се опитам да си го купя,,,
  11. rata

    Помпа за Space Star

    Здравейте на всички,Искам да попитам и на мен ми светна чека след като заредих бензин. Мицубишето е1.6 бензин Спей Стар.Не знам какво да правя ,трябва ли да отида на диагностика колата си върви добре има си мощност но лампата на таблото свети ще съм благодарен ако някои ми одговори.
  12. rata

    Въпрос за джанти

    Благодаря ти, а за лети джанти евентуално размера е същия предполагам.
  13. Искам да попитам коя от двете джанти като размер 4х114,3 или 4х100 ще станат на Мицубиши спей стар защото моите са 15 ки а аз искам да сложа 14 ки,не знам дали точно тука трябва да попитам и се извинявам предварително ,,,
  14. Здравейте!Предстои ми смяна на масло на двигател за Спейс стар 1,6 бензин,интересуваме колко литра събира,Благодаия ви,
  15. rata

    Препоръчайте ми масло

    Здравейте, не знам дали точно тук трябва да пиша. Нов съм но и аз си купих Мицубиши Спейс Стар, интересуваме къде в Повдив да го обслужа, ремък, масло,филтри. Колата е 1,6 бензин. Предварително благодаря.
  16. rata

    покупка на спейс стар

    Благодаря ти...
  17. Здравейте,искам да попитам къде в пловдив мога да закарам да ми напраят диагностика на спеиса или някой да го погледне защото и аз съм си го харесал модел 1999г 87к и по точно не знам какво да гледам по вана.
×
×
  • Създаване...