Премини към съдържание

Акция Пушек


Stig

Препоръчано мнение

...отстрани погледнато е много лесно, все едно да даваш акъл на някой как да такова жена си...
Ей за това не вървят нещата в България, щото винаги до това се свежда... даже и като някой дава съвет против забременяване, това се възприема като акъл 'как да се такова' :icon_crying:
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ми не те разбирам. Аз съм решил да остана тук, да се трудя тук, да плащам данъци тук и да допринасям за развитието на страната - доколкото мога. И понеже живея тук, познавам условията и реалностите - няма пък как да не се издразня на човек, който седи на хиляди километри оттук, непознаващ обстановката и даващ акъл.

Аз пък, да те светна, на държавата и предстои да плаща над милион евро годишно санкция, защото ТЕЦ-овете са с много повече вредни емисии от допустимото, липсват СОИ (серо-очистващи инсталации, за сведение) и не се спазва протокола от Киото. Та ти за коя държава говореше да вдига данъците - за тая, дето я глобяват от ЕС, или за екологичната, която опазва околната среда.... Щото не те разбрах, нещо....

Виж сега, ние също му знаем реда и не ручаме доматите с колците.... Колко, обаче е приложимо това, за което ни съветваш, има ли политическа воля за това и дали подобно ограничение ще даде резултат в бедна страна като нашата - хайде, нека да мога да преценя малко по-добре от теб,нали може?

Иначе - деца правя - много хубави.... И мъжките, и женските - все красиви и умни

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Кампанията е част от мерките на транспортното министерство за повишаването на контрола над техническата изправност на автомобилите за обществен превоз на пътници и товари.

 

Някой да е казал/писал, че става дума за леките автомобили?

Обществена тайна е, че товарните автомобили и автобусите замърсяват/пушат най-много.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

...понеже живея тук, познавам условията и реалностите - няма пък как да не се издразня на човек, който седи на хиляди километри оттук, непознаващ обстановката и даващ акъл...
Tук си в грешка, може да не познавам добре обстановката в България, но живея в държава, която плаща на EC огромна сума годишно(събрана от данъка на хора като мен) и бих искал парите ми да се оползотворяват по предназначение. Няма значение в коя държава живее човек, всички сме жители на Земята - за нейното бъдеще и това на децата ни става въпрос с тези мерки.
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Къната!

Приятелю!

Всички искаме това, но у нас всичко е наобратно. Какво искам да визирам?

1. В нормалните държави като си купиш нова кола ползваш някакви облекчения. У нас е обратно! За автомобил произведен 2008 година плащам над 20 ПЪТИ повече данък в сравнение с една Лада произведена преди 20 години.

2. В нормалните държави (като Швейцария например) получаваш данъчни облекчения, когато сложиш троен стъклопакет на прозорците и си изолираш къщата. В твоята родина, когато хората си изолират къщите, за да не плащат луди пари за ел.енергия монополистите от ЧЕЗ, ЕОН и ИВиЕн искат вдигане на цената на тока, защото спаднало потреблението.

Има още много примери, но не за това е темата.

Както ти така и останалите във форума искаме да живеем в нормална държава и не само ние, а и децата и внуците ни.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Или иначе казано при нас, когато някой изплува и аха да вземе глътка въздух, някой веднага го дърпа надолу към дълбините. А хората на вън подават ръка и се вадят...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Една добра новина по темата

http://dnes.dir.bg/news/avtomobili-simeon-djankov-zelenata-diskusia-7283978?nt=6

противопоставяща се на доста разсъждения от по-горните (особено тези дето се опитват да ни убедят, че дъртата и мръсна пушеща кола заслужава по-малки такси щото разбираш ли другия трябва да си плаща отгоре на държавата че може да си купи по-хубава, по-нова, икономична и сравнително екологична машинка)... както и да е :) почесохме си езиците и можем само да се надяваме за по-добро.. друго за сега неможем :)

Редактирано от zexer
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Чета и направо немога да повярвам какъв мазохист е българина,малко му се виждат сегашните налози и иска още,някой говори за амортизация на пътища които не са видели ремонт през последните 50-60 год.а малкото новопостроени след първата зима стават дупка до дупка и вместо да искаме да ни плащат щетите от калпавите пътища ние се натискаме да плащаме че колите ни пушели,а не забелязваме разни фабрики с мръсни производства които бълват отрови но пък носят милиони печалба на някой хора които не са и чували за еко такси,и не е нормално да казваме че немеца е по загрижен за екологиятя от нас а да подминаваме факта че заплатата на същия този немец е 20 пъти по голяма от нашета защото всичко в съвременния свят е свързано с пари :icon_doh:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И таз добра... Някой да е казал, че мръсната, дърта, пушеща кола трябва да плаща по-малко? Просто дърти, мръсни, пушещи коли карат най-бедните, кара ИлекторатО.

Колеги, колко хора познавате, които карат Жигула и Москвич?

И колко хора познавате, които гласуват?

Единствената теза, която се опитах да защитя е, че процентът на гласуващите е правопропорционален на хората, които карат стари коли.

Също така (специално за Къната, който никога не си е купувал китайска стока) - процентът на купуващите китайски стоки е правопропорционален на мрънкащите еколози.

Къна, да те светна... В Китай е най-голямото замърсяване на околната среда. Ама си купуваш китайски стоки. И директно стимулираш замърсяването, докато данъците, които плащаш - се оползотворяват по предназначение, от хора като мен. И понеже пак се изказваш неподготвен - да те светна - никъде не се ползват европейски пари за катализатори на колите, както и за изграждане на съоръжения на частни фабрики и пр. Каквито са ТЕЦ-овете, най-големите замърсители. Така че - можеш да спиш спокойно, не сме похарчили парите от твоите данъци не по предназначение. И пак спи спокойно, купи си утре нещо Made in China, тя е далеч. И там не замърсяват. И да замърсяват - те са много, нек' се тровят....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Къна, да те светна...
Нямам какво да добавя, освен че извинението е като задника - всеки си го има. Моето е, че си плащам данъците, поддържам си автомобилите в изрядно състояние и рециклирам опаковките на китайските стоки.

Но най-важното - дано скоро българина се отърси от този манталитет - когато му посочат някакъв проблем, вместо да се опита да го реши, той влага цялото си усилие да намери по-голям проблем у някой друг и започва да тръби - не съм само аз, има и много по-лоши от мене. :good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не, не, в създадената ситуация има една друга поговорка, ама е неудобно да я кажа...

Що се отнася до това за извинението - аз не видях за нещо да се извинявам - за разлика от теб... Не казах, че си плащам данъците, нито пък казах, че рециклирам, или пък си поддържам колата. Още по-малко споделих, че карам на газ, което е може би най-екологичното гориво. Ама ги правя тези неща, представи си...

Аз не се извинявам, че останах тук. Нито пък ме интересуват твоите извинения - за пред теб може и да минават..... на мен са ми скучни и смешни. Ела си тук, че да променим нещата. Що, като си толкова загрижен, не си тук и оттук да ги ПОСОЧВАШ проблемите? Ама то ние и тук дето сме си ги знаем, не мислиш ли? Що, като толкова много разбираш нещата, като толкова милееш за Земята - не вземеш да се върнеш и да се опиташ да ги промениш?

 

Но най-важното - дано скоро българина се отърси от този манталитет - когато му посочат някакъв проблем, вместо да се опита да го реши, той влага цялото си усилие да намери по-голям проблем у някой друг и започва да тръби - не съм само аз, има и много по-лоши от мене. :good:

Аз пък да ти кажа, с което ще спра да ти обръщам внимание. Малко с твоите камъни по твоята глава.

Българите сме най-голямата работа да посочваме отстрани къде има проблеми. Великолепни сме, много му разбираме! Евалла на умници, които посочват проблемите, а не казват как да се решат. Още повече мра за умници, които отдалеч дават акъл. В подкрепа на моето твърдение ще ти кажа един виц, супер актуален!

Един овчар си пасял стадото на ливадата, до него спрял лъскав автомобил. От колата слязъл лъскав момък в стил ЮПИ (Young Urban Professional, за сведение, леко Денди Пенди), попитал овчарят:

-Дедо, искаш ли да ти позная колко овце имаш?

-Давай - казал дядото

Младежът извадил лаптопа, свързал се със спътници, изчислявал по сложни алгоритми, а накрая казал:

-Имаш 180 овце. И тъй като познах - ще ми дадеш една овца.

Вдигнал рамене дядото, па му рекъл - избери си, моето момче....

Младежът се заловил, избрал една, отворил багажника и я поставил вътре.

След което дядото му казал:

-Момко, искаш ли сега аз да ти кажа какво работиш?

-А, как ще познаеш? - зачудил се Денди

-Ми ти работиш консултант. Идваш без никой да те е викал, казваш ми нещо, което и без това знам, и да пуснеш кучето от багажника, че като ти шибна една гега.....

 

Та благодаря ти, Къна, че си плащаш данъците, изключително много съм ти благодарен, че ни посочи проблем, който и без тов си знаем. Ела си тука и го реши и обещавам да ти издигнем паметник! Или поне погледни малко по-далеч от идеалистичният си нос и се вслушай в дълбоката българска реалност!

Консултант такъв!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аиде стига с тия лади и жигули... 90% са на газ.. другите колкото и да пушат не подминават в никакъв случай нафтвите печки. Имам близък приятел дето вече 4 гдини се стиска да не си смени дизеловата дърта форд сиера... и подмине ли 3000 оброта отзад става пълен ужас. На магистралата ми е разправял че като го подминават му свирят, че много пуши и не се вижда... че и сякъш се гордее с това??? Ми к'вато и да е лада неможе да се сравнява с него.. и с доста други такива "западни" коли .. дърти таланти.

Редактирано от zexer
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не, не, в създадената ситуация има една друга поговорка, ама е неудобно да я кажа...

Що се отнася до това за извинението - аз не видях за нещо да се извинявам - за разлика от теб... Не казах, че си плащам данъците, нито пък казах, че рециклирам, или пък си поддържам колата. Още по-малко споделих, че карам на газ, което е може би най-екологичното гориво. Ама ги правя тези неща, представи си...

Аз не се извинявам, че останах тук. Нито пък ме интересуват твоите извинения - за пред теб може и да минават..... на мен са ми скучни и смешни. Ела си тук, че да променим нещата. Що, като си толкова загрижен, не си тук и оттук да ги ПОСОЧВАШ проблемите? Ама то ние и тук дето сме си ги знаем, не мислиш ли? Що, като толкова много разбираш нещата, като толкова милееш за Земята - не вземеш да се върнеш и да се опиташ да ги промениш?

 

 

Аз пък да ти кажа, с което ще спра да ти обръщам внимание. Малко с твоите камъни по твоята глава.

Българите сме най-голямата работа да посочваме отстрани къде има проблеми. Великолепни сме, много му разбираме! Евалла на умници, които посочват проблемите, а не казват как да се решат. Още повече мра за умници, които отдалеч дават акъл. В подкрепа на моето твърдение ще ти кажа един виц, супер актуален!

Един овчар си пасял стадото на ливадата, до него спрял лъскав автомобил. От колата слязъл лъскав момък в стил ЮПИ (Young Urban Professional, за сведение, леко Денди Пенди), попитал овчарят:

-Дедо, искаш ли да ти позная колко овце имаш?

-Давай - казал дядото

Младежът извадил лаптопа, свързал се със спътници, изчислявал по сложни алгоритми, а накрая казал:

-Имаш 180 овце. И тъй като познах - ще ми дадеш една овца.

Вдигнал рамене дядото, па му рекъл - избери си, моето момче....

Младежът се заловил, избрал една, отворил багажника и я поставил вътре.

След което дядото му казал:

-Момко, искаш ли сега аз да ти кажа какво работиш?

-А, как ще познаеш? - зачудил се Денди

-Ми ти работиш консултант. Идваш без никой да те е викал, казваш ми нещо, което и без това знам, и да пуснеш кучето от багажника, че като ти шибна една гега.....

 

Та благодаря ти, Къна, че си плащаш данъците, изключително много съм ти благодарен, че ни посочи проблем, който и без тов си знаем. Ела си тука и го реши и обещавам да ти издигнем паметник! Или поне погледни малко по-далеч от идеалистичният си нос и се вслушай в дълбоката българска реалност!

Консултант такъв!

Що така захапа момчето, че и в цели няколко абзаца...:icon_hmm:

Проблемът се състои в едно единствено нещо. Пълна липса на желание да се въведе строг контрол при ГТП. Проста и относително лесна работа, като обаче видеоконтролът не е решение. Преди две години писах 7-те мерки, които според мен ще решат проблема и вероятно ще доведат до спирането от движение на около 30 % от автопарка. Към тогавашните си препоръки, след като контролът за минаване през ГТП се затегне добавям:

1. кола в движение без валиден ГТП се отнема в полза на държавата

2. паркирана кола без валиден ГТП се репатрира и съхранява срещу 50-ина лв. дневно до успешното му преминаване, естествено, за сметка на собственика. За месец, после по т.1

3. Министър Цветков му е време да си ходи, всъщност това май трябва да е мярка номер 1. и 1.1 същото с настоящия шеф на ДАИ

Иначе си погледнете диагностичния лист от последния ГТП и ще се уверите, че законодателно се изискват ужасно много неща... Преди седмица предложих на Диляна Гайтанджиева от Нова ТВ да купят една шкода 120 л., да и срежат задните спирачни маркучи и откачат един шарнир и да минат на ГТП през 20-ина пункта със скрита камера... Което вероятно ще катализира стъпки 1 и 1.1. После ще го мислим.:icon_clap:

Иначе Къната е пич, определено го смятам за много свестен човек.

Редактирано от SLX
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Чета и направо немога да повярвам какъв мазохист е българина,малко му се виждат сегашните налози и иска още,някой говори за амортизация на пътища които не са видели ремонт през последните 50-60 год.а малкото новопостроени след първата зима стават дупка до дупка и вместо да искаме да ни плащат щетите от калпавите пътища ние се натискаме да плащаме че колите ни пушели,а не забелязваме разни фабрики с мръсни производства които бълват отрови но пък носят милиони печалба на някой хора които не са и чували за еко такси,и не е нормално да казваме че немеца е по загрижен за екологиятя от нас а да подминаваме факта че заплатата на същия този немец е 20 пъти по голяма от нашета защото всичко в съвременния свят е свързано с пари :icon_doh:

 

Извинявай колега, ти какви данъци плащаш? Не само за джипа и БМВ-то, ами например подоходни... И подписът ти също изглежда някак граждански ангажиран, отговорен, укрепващ едно справедливо и равнопоставено общество, в което... важното е да не те хванат. Моето мнение е, че непозволеното е забранено, независимо дали има риск да те хванат. И докато този аборигено-балкански стереотип не преживеем, няма да прокопсаме, да знаиш.

Редактирано от SLX
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, ние също му знаем реда и не ручаме доматите с колците.... Колко, обаче е приложимо това, за което ни съветваш, има ли политическа воля за това и дали подобно ограничение ще даде резултат в бедна страна като нашата - хайде, нека да мога да преценя малко по-добре от теб,нали може?

Те затова, Адаш, не чува, дори и в няколко абзаца - пак така. Твоят пост е просто потвърждение на това, което казвам в няколко поста в темата.

Не знам за Министър Цветков, тук по отколешна традиция като искат да се оттърват от някой - го повишават :-) - комунистически номера са това, знаем ги :-)

Адаш, да нямаш предвид, че ще го избираме за президент, бе? Те тогава няма да има такава държава... Първо - президент комунист и премиер цар, сега президент милиционер и премиер - пожарникар....

Пък за Къната - интелигентно момче, определено, ама аз като се махнах от село и не коментирам тамошния кмет. Консултант, консултант, ама се съобразявам...... все едно да коментирам политиката на Кралицата.... Не върви, нали? Или на Бритиш Петролиум разлива.... Ако ме схващаш....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Те затова, Адаш, не чува, дори и в няколко абзаца - пак така. Твоят пост е просто потвърждение на това, което казвам в няколко поста в темата.

Не знам за Министър Цветков, тук по отколешна традиция като искат да се оттърват от някой - го повишават :-) - комунистически номера са това, знаем ги :-)

Адаш, да нямаш предвид, че ще го избираме за президент, бе? Те тогава няма да има такава държава... Първо - президент комунист и премиер цар, сега президент милиционер и премиер - пожарникар....

Пък за Къната - интелигентно момче, определено, ама аз като се махнах от село и не коментирам тамошния кмет. Консултант, консултант, ама се съобразявам...... все едно да коментирам политиката на Кралицата.... Не върви, нали? Или на Бритиш Петролиум разлива.... Ако ме схващаш....

Цветков, не Цветанов:icon_thumbup: Последният го проверяват данъчните:icon_dance:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай колега, ти какви данъци плащаш? Не само за джипа и БМВ-то, ами например подоходни... И подписът ти също изглежда някак граждански ангажиран, отговорен, укрепващ едно справедливо и равнопоставено общество, в което... важното е да не те хванат. Моето мнение е, че непозволеното е забранено, независимо дали има риск да те хванат. И докато този аборигено-балкански стереотип не преживеем, няма да прокопсаме, да знаиш.

Също така моя теза от предните постове - да излезем от местно-феодалният гласо-купуващ управленски кралски маниер чрез изказване на гражданска позиция - най-вече чрез 98%-това избирателна активност, за да ни уважават....

Не казвам, че гласуваме правилно, но тогава ще се замислят повече... Вярвам в това!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Цветков, не Цветанов:icon_thumbup: Последният го проверяват данъчните:icon_dance:

Все един дол дренки са.... Дори не правя разлика между тях....

След токлова репортажи - нищо... Кола без гуми мина на преглед по документи... Продават книжки... Говореше се за ок. 20 млн рушвети в ДАИ... Нещо да се е случило? Не е. Хващат Хамстера, пускат Трактора, като няма хляб - да има зрелища.... никой не е открил топлата вода..... Тя извира от земята, после някой се е сетил как да я стопли....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имам близък приятел дето вече 4 гдини се стиска да не си смени дизеловата дърта форд сиера... и подмине ли 3000 оброта отзад става пълен ужас.

 

Е хайде сега!

И в моят автопарк се мота един 20 годишен Форд, но като отиде на преглед проверяващите се хващат за главата. Мислят, че уредът им е повреден, защото измерват вредни газове като за Евро 4. Има два катализатора! :icon_thumbup:

 

П.П. Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще! Дайте да си гледаме задълженията, а не само правата.

Редактирано от Николай Николов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...