Премини към съдържание

BG+

Потребител
  • От него общо

    24
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което BG+ е написал

  1. BG+

    Акция Пушек

    Чета и направо немога да повярвам какъв мазохист е българина,малко му се виждат сегашните налози и иска още,някой говори за амортизация на пътища които не са видели ремонт през последните 50-60 год.а малкото новопостроени след първата зима стават дупка до дупка и вместо да искаме да ни плащат щетите от калпавите пътища ние се натискаме да плащаме че колите ни пушели,а не забелязваме разни фабрики с мръсни производства които бълват отрови но пък носят милиони печалба на някой хора които не са и чували за еко такси,и не е нормално да казваме че немеца е по загрижен за екологиятя от нас а да подминаваме факта че заплатата на същия този немец е 20 пъти по голяма от нашета защото всичко в съвременния свят е свързано с пари :icon_doh:
  2. Незнам точно колко ще ти излезе но е повече от праховото,но пък джантите стават уникални.Порови се из Гугала може да изкочи нещо за цените
  3. А за хромиране мислил ли си-колата е тъмна и контраста ще е добър-малко по скъпичко е но си струва ако имаш възможност да ги хромираш помисли и върху този вариянт.
  4. Най доброто в случая е да ги минеш на пясъкоструйка,и след това ако си боядисвал значи няма да ти е трудно-първо основа,боя(каквато си избереш)и накрая 2-3 ръце лак и са като нови :icon_clap:
  5. Така ли.Ами те хората сами ще решат кое е правилно,и не ми харесва че ни изкарвате по черни и от дявола заради тези коли-целия свят ги приема нормално само у нас като винаги има проблем.Незнам дали ще схвана за ,,цяла година,,ама оставам с впечетлението че обръщането на дирекцията се е превърнало в много доходен бизнес за някои хора и по всякъкъв начин се объркват хората и им се внушават разни щуротии за безопасно движение и кво ли не още да си обръщат волана.
  6. Абе хора какво ви става-това също са коли,като вашите,защо сте толкова против тях.
  7. Напротив,няма причина да се оправдавам за каквото и да било и пред когото и да било,автомобилите с десен волан са напълно законни в България и в ЕС а сигорно и по света така че на който не му изнася да не кара кола(понеже на пътя е пълно с,,престъпници,,)ами да се движи с автобуса.Колата с десен волан е добър избор на добра цена в сравнение с трошляците дето залежават с години по нашите автокъщи заради високите си цени.Сега преговарям за 16 местен пътнически Спринтер,който също е с десен волан и е с около 40% по евтин от същия с ляв волан и е в идеално състояние.Просто тези коли са една добра инвистиция.
  8. Колега lancer j то и доходите при нас са смешни в сравнение с тези на запад,тогава защо не почнем първо оттам а почваме от данъците,и пътищата са смешни в сравнение с техните,и тези данаци които плащаме са глеми за това което получаваме насреща.На едната кола ми е 331лв.а на другата 101 лв.и какво има насреща-разбити пътища.И по 1000 лв.данъци да плащаме пак ще има кои да ги краде и пак няма да имаме пътища.И не разбирам защо гледате на хората които имат такива коли като на престъпници.
  9. Водим безмислени спорове кой е за и кой против десния волан-имаме право по закон да си закупим и регистрираме такъв автомобил и да си го караме в страната и извън нея-това е.За мен много по опасен на пътя е един току що взел книжка 18 годишен отворко с голф тройка който гледа само да има пари за газ и СД-то в колата да се чува поне през три преки,който си купува гуми трета употреба и казва че карането с 80 км/ч е само за пенсионери,опасни са лошите пътища и бездействието на държавата по въпроса,опасни са много други неща а не колите с десен волан
  10. Колега Роско, виждам че си с голям стаж във форума - моите уважения, вярно аз съм с 15 мнения, но човека иска мнение по въпроса и аз му казвам моето(то е лично и никой не ангажирам с него). Големи хора сме и всеки сам решава какво да прави с автомобила си. Но на въпроса: да, един такъв джип с десен волан струва 2-3 хил. евро и подобна операция се обезмисля (според мен). За така наречените специализирани сервизи категорично поддържам това което казах, ако ти имаш познат човек в такъв сервиз които ще обърне внимание на твоята кола по един начин (както трябва да бъде) на случаен човек се гледа по друг начин, плаща се на час (дори и за нищо, само защото колата е в сервиза и "майсторите" пият кафе например). Мисля, че би трябвало да се гледа по-безпристрастно на това с каква дирекция е колата - ако идем в Англия с нашите коли англичаните дали ще ни натискат да си обръщаме дирекцията или просто ще искат да спазваме закона и да сме внимателни на пътя - за което и без някой да ни кара трябва да се сещаме сами.
  11. То4но така е :icon_thumbup: HOLD се използва и за да спре изреждането на предавките до определена-при разли4ните автоматици е рзли4но-моя джип няма но преди време имах Мазда МХ6 и тя имаше бутон HOLD който ограни4аваше преминаването на по горна предавка-ползва се по лоши пътища за да не се полу4ава постоянно преминаване от по ниска на по висока предавка и обратно.
  12. Колега, не си усложнявай живота със смяна на дирекцията-само ще съсипеш джипа, и аз карам с дясна дирекция и няма разлика освен ако изпреварваш ТИР на десен завой в някой проход - просто си подбираш подходящо място за изпреварване Иначе приказки на много велики майстори че за 2000 лв. ще ти обърнат дирекцията са пълни глупости, особено за японски джип. Ако толкова държиш да я обръщаш настройвай се за цени от 2000 евро нагоре и го направи в Турция за да стане качествено почти колкото в Германия да кажем, но не си хварляй джипа в ръцете на някой некъдърен самозван нашенски "майстор" щото със сигурност ще съжаляваш. Моя съвет е: карай си го така и не се хващай на глупостите за безопасното движение - има далеч по-опасни неща по БГ пътищата от колите с десен волан.
  13. Добра идея-аз си карам колело през лятото когато не ми е нужен джипа или колата-предпочитам го пред скутерчето заради куките да не ме тормозят за каска,пък и си поркам бирички по капаните и нямам никви ядове :icon_thumbup:
  14. BG+

    Ремонт лагер-главина

    Колега що не я вдигнеш на крика и да провериш за луфтове,заварти колелото ако е лагера няма как да го сбъркаш и деиствай-разбирасе че можеш да си ги смениш и сам-ако трябва преса закарай главината само да го набият и от там нататък си ти-ако са коносни просто си им остави необходимия луфт и толкова-то сегашните,,майстори,,са по добре да не ги познаваш.
  15. Ами то 270 хич не е зле... :icon_thumbup:
  16. Едва ли му има нещо, мойто го взех лятото в най големите жеги.Незнам дали си карал джип преди това но имай предвид че паджерото не става за нечовешки оффроуд-предимствата му са че е как да ти кажа-еднакво функционален и на пътя и извън него.Карай си го със здраве и не го мисли много,ако си го поддържаш е железно :icon_thumbup:
  17. Колега, ако ще те успокои и моето губи антифриз (въпреки че не го тормозя като теб). Има един маркуч, който излиза от разширителното казанче и виси отпред в ляво под шасито, старото ми не беше така, не губеше течност и като взех това и аз се шашках, но вече съм минал 37000 км с него и няма никави проблеми. И аз имам камион и ми правиха проблем бренерите, но започна да грее, а при джипа не е така. Този маркуч за да е оставен да излиза от казанчето значи има някаква причина (незнам каква). Опитвал съм да му доливам и течноста изчезва, пробвах и да не му доливам казанчето стои празно, но за 3-4 хил. км стрелката на температурата не мръдна. Не знам защо, но мисля че си е така - покарай го повечко километри и го наблюдавай, но мисля че нямаш проблем - това е което мога да ти кажа по въпроса.
  18. BG+

    волан

    Така е-само на стенд,тъкмо ще си регулираш и сходимоста :icon_thumbup:
  19. BG+

    Проблем ли е-не е ли?

    Разбирасе че духа но както казваш в определени граници-аз имах предвит онова специфично духане което идва от навлезлите в картера газове от цилиндрите-затова за да спи спокойно колегата да мери компресията
  20. BG+

    Проблем ли е-не е ли?

    Колегата е прав-премери си компресията-духа през капачката само ако има износени или счупени сегменти
  21. BG+

    Скорстна кутия

    Колега виждам че си от Добрич-пробвай в Приселци-близо ти е а и моргите там работят и по заявка ако случайно нямат това което тарсиш могат да ти го намерят обикновенно доста бързо
  22. Да колега сегашното ми е с десен волан,не става въпрос за модерно а за разлика в цената от около 6000 лв.които мисляче съм си спестил и състоянието е както се казва отлично.Предишното ми Паджеро беше с нормален волан и не намирам разлика,има може би някаква психологическа бариера към колите с десен волан,която ако се преодолее всичко си е наред.А за фаровете съм напълно съгласен-трябва да се сменят-аз ги намерих по 120 лв.за бройка :icon_blush: брой.
  23. Колега моето мнение за метана е че става само за автомобил с малък мотор(за бакшишите например).Слагал сам метанова уредба на 3,5 литрово БМВ с тънките сметки дето и ти си ги правиш и резултата беше катастрофален-имах 4уството 4е от кола с 311 коня се превърнала в кола за разходки-просто не е уда4но за голям мотор.Относно бензиновото Паджеро-да много добър вариант но ако си го караш на бензин.За предпо4итане е ако го вземаш за офроуд-по добре е от дизела,но както разбирам 4е искаш джипа за разходки и риболов тогава категорично дизела е по добрия вариант.Карал сам и 2,5 и 2,8 и аз лично мисля че 2,8 е по добрия мотор и в момента съм с такова Паджеро и съм много доволен.А това че е с десен волан да не те притеснява-то безопасноста по пътищата не зависи от това къде е волана а от задволанното устройство
×
×
  • Създаване...