Премини към съдържание

Съвет за покупка на Colt - 1.3 MIVEC 16V (95 HP) или 1.5 MIVEC 16V (109 HP)


  

18 гласа

  1. 1. ??? ????? ????? ?????????? ????

    • Mitsubishi Colt 1.3 MIVEC 16V (95 HP
      6
    • Mitsubishi Colt 1.5 MIVEC 16V (109 HP)
      10
    • Toyota Yaris 1.33 VVT-i 100 ?.?.
      1
    • Toyota Yaris 1.4 D-4D 90 ?.?.
      1


Препоръчано мнение

Здравейте,

 

обмислям покупка на Colt - 1.3 MIVEC 16V (95 HP) или 1.5 MIVEC 16V (109 HP)

Смятам да е нов - от Балкан Стар.

 

Ще съм благодарен, ако колеги, които имат такива автомобили споделят впечатления.

Има ли причина да се спра на единия или на другия модел (извън цената и мощността)?

Какъв реално е разходът на гориво?

Доволни ли сте от сервизното обслужване?

Има ли скрити уловки?:)

Каква отстъпка би могло да бъде постигната от Балкан Стар към момента според вас?

Не съм запознат с MIVEC двигателя - може ли няколко думи за него - предимства, недостатъци...

 

 

Колебая се между Colt и Toyota Yaris - какво е мнението ви по темата?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колта има това предимство пред яриса, че е правен в холандия, докато тотката е правена в Турция. Иначе като визия, и двата автомобила са много чаровни. На яриса определено не ме радва централно разположеното табло.

Що се отнася до МИВЕК, това е същото като VVT при яриса - технология за променливи фази на газо-разпределение. От тук идват и повечкото коне от малката кубатура, плюс това, че мотора е динамичен в по-широк диапазон на оборотите.

За сервизното обслужване, като гледам повече са отрицателните отзиви за БалканСтар :(

Хубаво ще е да се повозиш и в двата автомобила все пак за да ги "почувстваш". Поздрави!

 

Едит: На въпроса ти от анкетата ще отговоря, че бих взел колт 1.5 DOHC TURBO MIVEC 150 h.p. :)

Редактирано от Emil Dimitrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е Колт, ама дизел :) Гледам че не си го вкарал в анкетата, но да си кажа ...

Първо дизайна ме кефи повече(и външен и вътрешен - особено вътрешен). Второ бензина не е по икономичен от дизела освен ако не си на газ или метан , но с този багажник няма да си сложиш газ ... Трето дизеловия двигател не е на Рено , а е на Мерцедес и е комонрейл - най-добрия дизел. Пъргавина има повече от колкото бензина 95к.с. (дизела също е 95к.с.). От наблюденията си над моята кола мога да ти кажа , че спокойно можеш да си вземеш втора ръка кола и да спестиш 10 000лв. Колата до сега не ми е дававал никакви проблеми освен изгорели крушки на късите и копчето на ръчната се счупи. Проблемите ги създават Балканстар ... за това по-далеч от гаранция - по-добре за теб. Ако намериш запазен дизел зимай и не се замисляй ;) Проблема е че трудно се намира. А аз купих последната бройка за БГ от БС :) За това 2 ръка :) Верно че не е с новия фейслифт, но мисля че не е голяма загуба, ако държиш на проверено качество :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен,само с тая малка разлика,че аз съм си фен на бензина.Лично мое мнение е,че оптималното за една една кола е 10кг/1к.с.При положение че Колта е 920кг ,всеки двигател над 92к.с. е добър.Естествено 1,5 си понавървява повече и ако търсиш динамика вземи него,а и по-лесно май се намира отвън с такъв.1,3 също дава динамика и много приличен разход.Вече въпрос на личен избор е кой двигател да избереш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само да кажа нещо ако искаш да ти направя една снимка на един такъв 1.3 мивек да го видиш какъв е натокан и за какво става на въпрос но много пари са вкарани вътре ако имаш пари и време може и по як да го направиш но да ти кажа тоя 1.3 мивек го правя смешен той е като асматик все едно има противогаз аз имам от колт 3 1.6 мивек 165 коня 4г92 модела на двигателя но както ти си решиш но да ти кажа още нещо за тия мивеци понякога въртят номера като на мен например сега чака стана 1 месец части от япония :) и то точно повдигачите на кубилиците само 200 евро са :) за моя модел за твоя нз колко ще са :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е ти направи сравнението :) 1,6 - 164к.с. VS 1,3 - 95к.с. :icon_thumbup: Човека иска нова кола и явно мощността не му е приоритет. По-скоро практичността ... :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам 1.5(109) не е кофти ;), малко е по твърдо окачването но не е болка за умиране. Градския раход е 8-8,5 (ако го караш прилично) междуградско отива към 6,5(около 120км/ч). За сега проблеми няма освен че компа отчете грешка при 1 датчик на дроселния клапан ама ми го почистиха и се оправи. Спрямо тойотата вътрешното пространство при колта е по-голямо. Успех в избора.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Давам гласа си за 1.3 безиновия двигател с 95 конски сили. Смятам, че за това купе е достатъчен - казвам го от личен опит (разбира се ако идеята е да се "състезаваш" тогава 1.5 е по-добрият избор, особено ако е 4G15 с турбо).

Има и две важни предимства - малко по-нисък разход на гориво и много по-нисък годишен данък (като кола с катализатор под 100 к.с. има 50% намаление).

Редактирано от gig
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...