Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

ilia stoykov

Потребител
  • От него общо

    54
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

ilia stoykov беше най-активен на 1 юли 2013

ilia stoykov има най-харесвано съдържание!

За ilia stoykov

  • Рожден ден 02/02/1971

Местоживеене

  • Град
    burgas

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Colt CZ3

ilia stoykov's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

1

Репутация

  1. Фейслифта е след 2008-а....Иначе смятам за нормално,ако колата не е поддържана като хората да и има какво ли не. Моята няма 150 к.км(на 125к. е),признавам си.Но имам познат с такава на над 200к и то на газ и си е ок колата. Твърдата возия е със ниски гуми.На 14-ки е ок.С бутоните аз освен часовника,друго не съм успял да направя по менютата, така че , не знам дали може и друго.Оригиналната музика има отзад и изход на който евентуално да се сложи юсб.Чете си МР3.Поне моята чете. За ремонти лично аз съм сменял лентов кабел на волана(оригинален модул взех-140лв.) и дискове(150лв. предните комплект с накладки). И един път предница(около 240лв. лагери на тампоните на макферсона,шарнири,биелети и накрайници). Единствено драма имах ,когато сменях водна помпа(70лв.),докато намеря читава.Това е ,което съм правил за 12 години. В момента дисплея ми прави проблеми(примигва понякога),но все не остава време за него. Винаги е с 5-30 хубаво масло(Кастрол ейдж ползвам),климатичната система през година се обслужва и така. Та все си мисля,че модела е ок,въпрос на бройка.То и затова като всяка кола втора ръка ,трябва да се гледа внимателно ,когато се купува.
  2. Като цяло 1,3 95 к.с. е за предпочитане.Иначе здрава кола като цяло.ESP няма със сигурност. EPS e електроусилвателят на волана,понеже много ги бъркат.ASR е системата за преразпределение на спирачното усилие. Въобще в тази обява е пълно с неверни неща.Колата НЯМА системи за защита от пребуксуване на колелата. На тази специално я няма и оригиналанта музика,което е кофти,понеже се ползва за упавление на менютата. Като минус за мен материала на седалките,волана и разните копчета е скапан,но то за всичко в този клас си важи. Така че,не се учудвай ако салона не е особено ок.Като плюсове-1,3 двигателя е доста ок(евро 4 е),широка е за класа си, задната седалка е доста добре измислена.Стои стабилно на пътя,добри спирачки. Аз скъпо в поддръжката не съм видял засега,може би колегата ще доуточни кое точно е скъпо. Ако нещо друго те интересува,пиши.
  3. Аз сам си обслужвам Мицубишито.Не виждам какво сложно има да смениш 2 ремъка,ролка,филтри и масло.В крайна сметка двигателя е с верига и няма нужда от обслужване.Скоро даже си смених и дисковете и накладките отпред.За диагностика бих отишъл в Дарс ауто(за нищо друго не бих иначе),поне имат гарантирано истински софтуер.И то само при някакъв проблем,който изисква компютърна диагностика.Единственото,за което ходя на майстор е профилактика на климатика и смяна на гуми. Кралев,ако имаш някакъв дерт за части или ти се струват скъпи,пиши по едно лично,ако мога да помогна.Влизам чат,пат тука. Иначе за ориентировъчни цени мога да кажа само за дисковете и накладките,понеже друго не съм сменял.Излязоха ми 150лв. общо.
  4. Моята е на 65 000 и досега нищо не съм ремонтирал по нея,освен смяна на дискове и накладки преди седмица.Целият комплект ми излезе 150лв.,което си мисля че е нормално като цена.Или моделът си е здрав или аз съм уцелил на бройка,не знам. Аз пък два пъти съм я пускал за продажба моята и два пъти съм се отказвал,понеже все се явяват купувачи,които искат да я купят на цена за 1,1 и кой знае как карана и т.н.Според мен за България 1,3 е правилният двигател,понеже разхода е същия и по-малък от 1,1 а надеждността доста по-висока.Като цяло не е най-икономичният 1,3 който съм карал,но определено най-пъргавият и мощен за кубатурата си.Разхода реално е 7,5 градско и 5,5 извън.Скоро сигурно ще я пусна за трети път за продажба,че жената си е наумила ,че иска ван,ама едва ли пак ще я продам :D
  5. Със закъснение,но все пак....Това,което светва не е система за стабилност,а жълта лампа с надпис EPS или просто казано,колата си чеква електрическият усилвател на волана.
  6. Колега daleeеее,извинявай,ама нещо не четеш какво съм писал.Говоря за разход,засечен за 500км пробег!Моментният и за миг не съм го коментирал.Даже бях ходил и до официалният сервиз,когато колата беше гаранционна с молба да се направи нещо,стига да е възможно.Хората най-любезно ми отказаха с мотива,че можело нещо да се прецака.
  7. Показва точно,ама трънки борда.Засичал съм го и то нееднократно по принципа пълно-пълно и ми дава разлика 1-3 литра.Градско и повече.Говоря за засичане на изминати около 500км и допълване.И най-смешното е,че борда отчита по-голям разход от реалния.На други марки съм виждал да отчита по-малък,ама по-голям не бях виждал. Междудругото 1,3 е леко по-икономичен от 1,1 в режим градско. При мен разхода е около 7 градско лятото до 9 зимата.Извънградското си е стабилка 5,5-6.При по-кротко каране пада и на 5.
  8. ilia stoykov

    Колт 2004г 1,3 - 95кс

    Честито колега,със здраве да си го карате.Жена ти де.Дано да е доволна. За возията само да ти кажа,понеже моят се кара лятото със 195/50/15 и зимата със 175/65/14.Разликата между двата размера специално във возия е просто огромна.А пък със 16-те си представям каква каруца е.Няма да е лошо според мен да ги продадеш и да вземеш някакви 15-и,или ако госпожата не натиска особено,даже и за 14 да помислиш.Специално с 14-те возията е доста гладка и колата почва да вози доста по-добре.За чистачките,като беше в Бургас,можех да те насоча къде да си намериш и за 5 и за 40лв. бройката(говоря за аерочистачки,на мен ми седят чисто естетически по-добре).Ако искаш качествени намери някой магазин или сервиз на Бош.На мен,с отстъпката ми лягаха към 80лв. трите.Парктроника си е желателен,ама на мойта булка 2-а година седи в сервиза,купен,ама все не намира време да мине да го сложат.Ама тя ,пък и аз за 5 години сме свикнали с габаритите на колата.Странно ми е,че не ти харесва разхода,но може би и големите гуми спомагат за това.При мен се движи 6,5-7,5 градско и 5,3-5,8 извън.Борда не го гледай особено,моят показва 1 литър повече.Разхода ти го казвам проверен на пълно-пълно.И да-шумничка е колата,но според мен това и видимостта назад са и единствените кусури. Щом си я взел за 7600(благодаря за инфото),значи цената ,която смятам да искам за моята няма де е висока(мисля си за около 8800лв.,все пак е 2007-а,пък и не знам,но според мен е предимство,че съм и първи собственик). Та пак честито и пожелавам много хубави мигове с новата колица :mitsu-smiley:
  9. ilia stoykov

    Колт 2004г 1,3 - 95кс

    Ами правиш си проверка като на всяка друга кола.Тука мисля,че колегата Тонино е дал правилни насоки.Единствено за корозия няма място за притеснение.Аз лично утре на моето ще слагам Кастрол ейдж 5/30 и за мен това е правилното масло.За газта съм говорил с газаджии и ме уверяват,че няма проблем(от около две години се предлагали газови подходящи за тези мотори),но така и не се реших да сложа.А и колата като цяло е икономична и не виждам и особена нужда.Кара я предимно жена ми и върти по коло 9-10 000 на година.Та затова.Ако бяха над 15 000 бих се замислил. И ако не е тайна,горе долу на какви пари ще я взимаш,че май ще ми се наложи да пусна и моята за продаване,макар че,въобще не ми се разделя с кола на 50 000км :icon_crying:
  10. ilia stoykov

    Колт 2004г 1,3 - 95кс

    10/40 е грехота да се слага.Абсолютно не съм съгласен.Слага се масло,предписано от производителя,а именно за този мотор 5/30.Или ако идва скъпо може и 5/40,понеже има известна разлика в цената.Но в никакъв случай полусинтетика,да не говорим,че 10/40 има и минерално.Особено 1,3 мотора грам не пипа масло,така че си му слагайте каквото си трябва. Спрачките задължително трябва да се прегледат,понеже дисковете за вграждане са доста меки и ако не са сменяни на 122к км,са си отдавна за смяна.
  11. ilia stoykov

    Оборотомер?

    Просто си намери табло с оборотомер.Слагаш го и трябва да проработи.Поне на моето старото Колтче така процедирах.Взех му табло от 1,5,сложих го и всичко си работеше-оборотомер,датчика за вратите и всичко,което нямаше оригиналното на моето.Даже и смених ръчката за управление на чистачките и си се включиха,бавни-бързи.Без никакво допълнително окабеляване или каквото и да е.Само с едно уточнение,че моят беше с един модел по-стар от твоя,пак с 1,3 12 клапана,така че, не виждам причина и при теб да не се получи.
  12. ilia stoykov

    Colt VI (2004>

    Поддръжката е доста евтина-засега за 47 000км съм сменил един път накладки(40лв. японски),ремък(приблизително 20лв).Голямо предимство,че мотора е с верига.Филтри и масла бих сменил навсякъде другаде,но не и при официалния представител.Та филтри-въждушен 40лв,маслен 12лв,за климатика 18лв.По окачването засега всичко е бетон. Разход-градско 7-7,5.Извънградско 5,3-5,6. Това за Колт 1,3 95 коня ,бензин,ръчка. Сигурност.Клипчето може да изглежда зле,но този модел е признат за най-сигурен в класа си за 2007 г. от ADAC.А щом германците са го признали,мисля няма какво да се коментира.Лично аз съм виждал такова въртяно през таван и мога да кажа,че колата нямаше почти никакви поражение и беше запазила почти на 100% формата си. За автомата-имам познат с автомат,удобна работа,още повече ,че е типтроник.Гори 1/100 повече от ръчката,но засега човека няма оплаквания,а колата му е над 100к км. За магазини за части няма как да ти препоръчам,понеже не съм от София.Но пък и не ми се е налагало засега. Та като цяло надежден,доста пъргав и комфортен автомобил за класа си.Според мен си заслужава,особено сравнено с германските му и френски еквиваленти.Според мен най-добрият избор като цена-качество.Като слабо място единствено мога да посоча спирачните дискове.От калпав материал са,иначе спирачките са прекрасни.Лично аз съм доста доволен от избора си.
  13. Не че нещо колега,ама моят Колт покрива всичките ти изисквания.Ако искаш да правим пазарлъка :mitsu-smiley:
  14. Грешка на езика,имах предвид мястото за резервната гума.Ама ти май не си с Колт след 2005-а.В него трудно ще намериш място в багажника за една гума все с джантата и 2-3 сака(освен ако не са А4 формат).Нали, имаме предвид,че мястото за резервната е заето от газовата бутилка.Аз лично не бих сложил газово на кола,която гори 6-7/100км градско бензин.Особено с тая цена на газовите за ми-век двигател.
×
×
  • Създаване...