Премини към съдържание

Тракане на накладките?


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, през уикенда ми остана малко свободно време и реших да постегна колтчето. Боядисах джантите, смених предната броня, кормилната рейка, задните амортисьори, регулирах ръчната... Единственото с което не можах да се справя е тракането на предните накладки. Имат отдолу една пластика, натегнах я, намаля доста но си остана. Трябава ли да има и отгоре и евентуално може ли да се намерят нови пластинки. Че гадно хлопат, дори и като затворя по силно вратата, да не говоря че веднъж ми е падала накладка в движение поради износване :icon_blush:

Колта е МК2.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Принципно се продават пластините като отделен елемент. Аз съм си купувал за Колт 5 и струваха мисля около 20лв, но може и да бъркам със сумата. А иначе тракането може да се получава и от самият спирачен апарат, тъй като болтовете които го държат се износват. Ако е последното стругар ще ти свържи работа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абе не е износен апарата, самите накладки хлопат и най-вероятно причината е че от горе няма пластинки и се разхождат горе-долу. Питах в нашия магазин за авточасти ама не можахме да намерим да се продават само те. Мисля си за някакъв вариант от стоманизирана ламаринка като пружина да се ползва.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За следващия модел но ще се поровя да видя дали ще станат, като се замисля не са критични размерите. Благодаря, не се бях сетил да погледна в този сайт.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Здравейте, колеги.

Аз имам подобен проблем.

Накладките са ми нови, не установявам износване на болтовете,който държат спирачния апарат. Сигурно е възможно да ми е износен самия апарат.

Какви варианти имам? :) Най- удачния вариант е като си купя нов. :)

Дали е възможно някои да ми направи втулка, която да се набие в спирачния апарат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...