Премини към съдържание

за гумите и галошите


go go go

Препоръчано мнение

в началото на зимата като съвестен гражданин отидох в центъра за гуми диана и си поръчах зимни гуми бриджстоун от новия модел с усилени бордове, специално разработени за ево :icon_hmm:

 

в неделя реших да отида да покарам малко за кеф и да не губя форма. подкарах по пътя от софия за самоков по завоите и с ужас установих, че колата неможе да се държи на пътя :rijden: . реших, че с времето аз съм се размекнал и ми е шубе да настъпвам и дадох още газ, резултата беше много неприятно занасяне по посока на един икарус :bang: . тогава настигнах едно ауди А6 2.7 турбо/куатро и го изпреварих. той прие лично цялата работа и се залепи за мен. СРАМ аудито влизаше в завоите с по - голяма скорост от мен :icon_censored: . с 300 зора го одържах зад мен до следващото ханче, където се направих на разсеян и отбих от пътя. слезнах от колата и почнах да се чудя какво става :confused1: и след като нищо не измислих се върнх съвсем бавничко до софия.

 

след консултации с приятели отидох на гумаджия и той ми каза да си взема други гуми :icon_drive: защото тия се били изпекли, щото много бързо съм карал :icon_censored: . аз съм минал с тях около 7000км като съм карал сравнително бавно заради огромните дупки и огромното количество сняг.

 

та въпроса ми е дали някаде в българия човек може да си купи свестни гуми или и това трябва да си носим от чужбина :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

в началото на зимата като съвестен гражданин отидох в центъра за гуми диана и си поръчах зимни гуми бриджстоун от новия модел с усилени бордове, специално разработени за ево

 

в неделя реших да отида да покарам малко за кеф и да не губя форма. подкарах по пътя от софия за самоков по завоите и с ужас установих, че колата неможе да се държи на пътя . реших, че с времето аз съм се размекнал и ми е шубе да настъпвам и дадох още газ, резултата беше много неприятно занасяне по посока на един икарус :bang: . тогава настигнах едно ауди А6 2.7 турбо/куатро и го изпреварих. той прие лично цялата работа и се залепи за мен. СРАМ аудито влизаше в завоите с по - голяма скорост от мен :icon_censored: . с 300 зора го одържах зад мен до следващото ханче, където се направих на разсеян и отбих от пътя. слезнах от колата и почнах да се чудя какво става :confused1: и след като нищо не измислих се върнх съвсем бавничко до софия.

 

след консултации с приятели отидох на гумаджия и той ми каза да си взема други гуми защото тия се били изпекли, щото много бързо съм карал :аз съм минал с тях около 7000км като съм карал сравнително бавно заради огромните дупки и огромното количество сняг.

 

та въпроса ми е дали някаде в българия човек може да си купи свестни гуми или и това трябва да си носим от чужбина

За съжаление и аз установих това нещо, но по друга линия................много скъпи са, за моите 17-ки каквато и да е гума,дали ще е Мишелин, Бриджстоун или Гуудиар............с размери 225/45/17.......ми цената е безбожно висока........... :icon_censored: около 500-600 лв. За сравнение ще кажа, че вече съм си поръчал от Щатите гуми Бриджстоун Потенса не знам си какви бяха, за скромната сума от 95$ .....до тук ще стъпят около 120-130$ гумата всичко..... :icon_thumbup: Така че вече се отказах от каквито и да е било покупки от БГ пазара..............хем много по скъпи ,хем много по некачествени............ :icon_censored:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля че е нормално това в предвид че все пак са зимни гуми и са много меки, а си ги карал на сухо и доста топло време. Провери им също и скоростния индекс, но вероятно не е висок... Вероятно аудито е било с по-твърди - всесезонни или летни :icon_blush: Хем в снега да не закъсваш, хем завоите с 200 :icon_hmm: :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако са били Bridgestone Blizzak е нормално на тези километри да са на привършване. Тая гума е много мека и хубава но много скъпа и свършва за нула време. :no2:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление и аз установих това нещо, но по друга линия................много скъпи са, за моите 17-ки каквато и да е гума,дали ще е Мишелин, Бриджстоун или Гуудиар............с размери 225/45/17.......ми цената е безбожно висока........... около 500-600 лв. За сравнение ще кажа, че вече съм си поръчал от Щатите гуми Бриджстоун Потенса не знам си какви бяха, за скромната сума от 95$ .....до тук ще стъпят около 120-130$ гумата всичко..... Така че вече се отказах от каквито и да е било покупки от БГ пазара..............хем много по скъпи ,хем много по некачествени............

 

DJ как 6те ти ги доставят до тука? Защото искам и аз да си поръчам от US Bridgestone Potenca като първите гуми с който ми беше колата като я купих? В БГ ги няма никаде а и нямат равностоен заместител :( А ако излизат и по евтино супер :)

 

 

 

go go go написа:

 

аз съм минал с тях около 7000км

 

Нормално за мен! С сегашните ми зимни гуми съм изкарал сезон и половина и сега ще ги хвърлям а не изглеждат износени изобщо ама не държат вече :( Предницата при по-остри завои не завива а продължава направо (нещо необичайно за Евото както знаеш) :( Просто е отвратителна за каране :) С лятните съм карал 4-5 месеца и ги изхвърлих а съм минал 20000 км досега :) Така че е нормално за този тип кола гумите да и свършват за отрицателно време като я караш идиотски :) Лятните се изтъркват много бързо а зиминте както казваш ти се "изпичат" изглежда и спират да държат!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

е да де ама go go go е минал само 7 хиляди без яко натиск.Дали не са били стари гумите? :icon_hmm: може ли да видиш кога са произведени?В немските сайтове притежателите на Лансер хвалят Тойо PROXES T1-R.Не съм имал такава гума но съм си фен на тази марка попринцип.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм адски доволен от Toyo-то което си взех от Радиала. Всесезонни са и не знам как ще са през лятото но Big Bossa а и други хора само хубави неща говорят.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Питах зет ми ,който от 10г. се занимава с гуми и той каза, че ако зимните гуми са с голям грайфер и температурите са над 10град.С,при по спортно каране в завоите е възможно да предизвиква чувство за нестабилност от усукването на грф.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

 

А твойто колтче с 13 или 14 е , цената ми се струва евтинка ?

14-ки много ясно :) Иска ли питане :rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

гумите на вид са си съвсем нови, ясно е, че не съм карал с 20 км/ч но не съм правил глупости. не съм ги карал на топло, дори и в гърция температурите бяха под 10С. произведени са през 2004г. но това небеше нещо, за което можех да се оплаквам след, като едвам навих тия от диана да ми направят индивидуална заявка за модел, който те не внасяли :mad:

 

иначе оригиналните гуми на евото /летните/ са супер. продават ги в диана, купих си от тях 5та гума още като взех колата. дори и да ги няма могат да ги доставят до месец по поръчка.

 

не ви препоръчвам да карате гуми направени за САЩ, там има доста драстични ограничения на скоростта и гумите са за не повече от 180 км/ч :icon_hmm:

 

най - добрия вариант е да се доставят от германия, а това не е много трудно, но е доста скъпо, вероятно защото не са правени в турция :icon_dance:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...