Премини към съдържание

Mitsubishi Carisma доста проблеми


deljan

Препоръчано мнение

Здравейте , от известно време следя форума , но едва днес се регистрирах при поредния проблем . Купих си колата Mitsubishi Carisma 1.9 ТД (на която много се кефа като върви ) преди няколко месеца , но за съжаление проблемите не закъсняха много :icon_crying: . Веднага щом я взех колата влезна в сервиз за обслужване ( ремъци , ролки , масла , филтри , всичко ) . Само след няколко седмици започна да работи "твърдо" ама много твърдо , при което майсторите ми казаха да сложа някаква добавка дето не я помня и да карам щото проблема най-вероятно бил в дюзите , да се прочистели . Качих се на колата и като тръгнах да карам след около час колата ми изгасна , оказа се че се е скъсал пистовия ремък (който беше чисто нов) , омотал се е с ангренажния и колата изгуби центровка . След това майсторите решиха че има проблем с ГНП-то ( Lucas ) та наред с новите ремъци се наложи да сваляме и помпата за да се ремонтира и тя (както ми обясниха авансатора на помпата бил блокирала , та подавала много гориво на дюзите и двигателя не могъл да го изгори и за това работела твърдо ) ,така след ремонта на ГНП-то колата работи сравнително по-тихо , но като я паля като е студена двигателя пали на 200 оборота и постепенно ги покачва и през цялото време до като влезне в нормални обороти бълва сиво - бял дим .Освен това понякога до като карам на някоя предавка и след това пусна газта и освободя от скорост оборотите започват да се менят някъде от 900 до 1100 и така до като например не я изфорсирам или до като не включа пак на скорост . За капак днеска така и не успях да я запаля , дизела ми е от "Петрол" , свещите уж са проверявани (две са сменени ) дюзите са почиствани (на едната е сменен разпръсквача ) колата е внос от Холандия та има и някаква джаджа дето подгрява и нафтата но не знам дали това работи и не знам как се проверява .

 

Съжалявам , че ви занимавам с толкова дълаг пост , но имах нужда да се оплача на някой който ще ме разбере а се надявам и да ми помогнете със съвети . Намеренията ми от тук нататък са да закарам колата на диагностика да вида какво ще ми кажат и след това да му мисля какво ще я права . Благодаря за вниманието !!!

Редактирано от tmintov
Отчайващ правопис. Колега, ако имате намерение да продължите да пишете тук, моля правете го грамотно!
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Свържи се с Mario64 от форума.Пък и ти е близо.

Точно това направи.

Подозирам че си попаднал на неадекватно обслужване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се струва, че има проблем с монтьорите.

Пиши на mario64 по спешност, не е далеч от теб и ако може ще оправи белите :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...
  • преди 5 месеца ...

И аз имам почти същият проблем, само че, на мене ми протече помпата и ми сменяха, гарнитура и някакви си гумички там.

И сега сутрин паля 5-6 мин. и то след като подам малко газ. И оборотите са много ниски. А като загрее подържа 1000 оборота. И забелязах също че, като включа фаровете или климатика понякога падат оборотите а по някога не.

незнам какво да правя. Модела на Каризмата ми е същият 1.9 ТД 90кн. двигател рено.

Редактирано от H-a-T-e-R-s
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , от известно време следя форума , но едва днес се регистрирах при поредния проблем . Купих си колата Mitsubishi Carisma 1.9 ТД (на която много се кефа като върви ) преди няколко месеца , но за съжаление проблемите не закъсняха много :icon_crying: .

И къде са ти достата проблеми ? ..:D Аз като гледам какво си писал, проблема ти е само един и той е авансовият клапан на помпата..Отстранява се за 1 минута и за 182 лв..(това е цената на клапана).

Другите проблеми сам си си ги създал и си дал много повече от тези пари и пак имаш проблеми..

В профила ми има телефони, звънни да ти обясня как да си го провериш, за да си напълно сигурен че е от него..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...