Премини към съдържание

Бутончета на дистанционното


каризмич

Препоръчано мнение

От известно време ми се налага да натискам по 2-3-4-5- пъти бутоните на дистанционното, за да отключа/заключа. Сменях батерии, разни варианти правих - 1х2032, 2х2016(според ръководството), ма не е от това.

Изглежда бутончетата са се поизяли и това ще да е.

Някой знае ли дали мога да ги мазна с нещо, дето хем да е проводящо, хем да даде малко допълнителна дебелина на контактната площадка на бутончето?

Мислех си да изрежа мини кръгчета от фолио и да го залепя, ама ме мързи. Стъргах графит, обаче нещо не се получава както трябва.

 

Другото нещо е, че на платката на дистанционното има три бутона, а на пластмасовата кутийка имам само два - отключ/заключ. Гледах в нета, че има подобни дистанционни(TRW), които са с 3(три) бутона - третият е паник бутон.

 

 

 

http://www.keylessentryonline.com/Pics/item1435_1.jpg

 

 

http://www.keylessentryonline.com/Aftermarket.php

 

 

Някой пробвал ли е дали евентуално няма скрита екстра в дистанционното?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може да има някъде "студена спойка", например ако си го изпускал. Може да си направиш дубликат при някой алармаджия.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли дали мога да ги мазна с нещо, дето хем да е проводящо, хем да даде малко допълнителна дебелина на контактната площадка на бутончето?

 

Отиваш в някой магазин за електронни компоненти и купуваш SMD бутончета от възможно най-малките, после запояваш на платката. Нямаш представа колко дистанционни (за телевизори) съм поправил така.

 

http://img191.imageshack.us/img191/9763/evqqw20smt20light20touc.th.jpg

 

(такъв само, че по-малък, ако може правоъгълен с два извода, за да се запои по-лесно);

 

Може и да се свалят от някое прецакано дистанционно от друга аларма (някой алармаджия може да ти го направи ако му се занимава);

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах същия проблем и то, откакто съм я купил. Наскоро обаче положението се влоши и колкото и да натисках копчето - не хващаше. Аз залепих станиолчета и на двете копчета, като използвах много тънко двойно лепящо. Ето това:

http://img237.imageshack.us/i/img4193o.jpg/

Иначе и аз видях, че има място за още едно копче, не знам за какво е....

Редактирано от Mupo
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах тоя дефект. Подсказаха ми и изрязах фолио от стара клавиатура (марковите са по-добре метализирани). Контактните площадки са около 4-5мм диаметър. Изрязах ги нашироко заедно със средното фолио - то е само с отвори, за да направи малко дистанция. Лепи се направо на платката. Силиконовите бутони го натискат отгоре и то свързва двете контактни площадки на платката. Работи вече 5 месеца. Очаквам обаче, да не е надежно - времето ще покаже. Прегръщам с две ръце идеята на vladimirov за SMD бутончетата :icon_thumbup: и като се сдобия с подходящи - ще подгрея поялника ... :icon_rock:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Фолиото нещо се нащърби по формата на "гребенчетата". Миналата събота малко ме нервира дистанционното. Минах вчера през магазина. Вече и моeто е "побългарено" с бутончета. Само няколко дена ще трябват, за да свикна да не впивам нокътя на палеца ... Вече нежно - цък. Благодаря на vladimirov за идеята.

post-6246-1267042497,2392.jpg

post-6246-1267042506,0738.jpg

post-6246-1267042513,6972.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 години ...

Купих си каризма и дистанционното не работи , при покупката батериите бяха изтощени и не забелязах тоя проблем, но сега след като ги смених и зачистих бутончета и платката би трябвало да работи. НО не стана така , червената светлинка на ключодържателя си свети силно при натиск на бутона , но заключване или отключване няма , колата не реагира на дистанционното. Възможно ли е да не е на тази кола или пък след смяната на батериите трябва нещо да се ресет-не за да засича устрйството.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...