Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

TRiStaN

Потребители
  • От него общо

    14
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Space Star 1.6 16V

TRiStaN's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Мдам. Ами време им е. Понякога след студено палене отзад излизат едни сиви пушеци за 5-10 сек и после се изчистват, все едно, че нищо не е имало ... Това съм го засякъл ден, два след дълго пътуване на газ (400-500км за ден). Ама не можех с нищо да го свържа. Веднага ще опитам дали добавка ще помогне достатъчно ... Благодаря Пламка.
  2. Да. Лятото ги сменях. Карах няколко дни в София на 3-4 цилиндъра. Една от свещите беше пробила. Първо смених кабелите за свещите, после едната бобина и накрая свещите ... то се оказа пък свещ. Личеше и. Въпроса с паленето е от преди това. От миналата зима някъде. Просто аха завърташ ключа и тя вече започва да пали. Ама веднъж успешно, веднъж не. Много нетипично за тоз модел - вече над 10 години я карам. Много ми е любопитно от какво е.
  3. Здравейте колеги, Става въпрос за Спейс Стар 1,6 2001г. 268 000км. Пали на бензин, карам я на газ. Появи се странен казус при стартиране. До сега двигателя почти винаги при завъртане на ключа правеше 2-3 оборота и бръм - след това стартираше. От няколко месеца обаче започна да пали "от четвърт оборот", като повечето пъти няма "бръм" а нестабилно ниски такива обороти за 1 сек и ако не загасне, до 2-3 сек се вдигат и се нормализират. Карам я всекидневно, сменям масло два пъти годишно. Някой ден може да дойде зима и у нас и искам да нямам този недостатък. Подскажете моля, от опит или от знание, как да отстраня проблема?
  4. Купих два неподходящи макферсъна с надеждата да им използвам тарелките. Единия с пластмасов лагер се оказа - няма пък засечка на тарелката. Втория с по-тясна пружина се оказа 150мм вместо 174мм ... Намерих от една обява от една Каризмичка. Смехних я - заспа. Хайде със здраве.
  5. Здравейте колеги, Търся една тавичка/чашка MR103532 или MR272102 - отгоре на 174мм пружина от макферсон на Спейс стар, Каризма. Прилича на това : http://www.afonder.com/carisma/ops_podveska_chashka_stouki.html Пишете тук или на лични, някой ако може да предложи.
  6. CR2032 3V. Модела е доста разпространен. Ползва се и в персоналните компютри.
  7. Честито за звездичката :mitsu-smiley: И при мен поскръцва волана, залагам на лагера отдолу. Трябва да се уточни, скръц-скръц или хруп-хруп, но ще кара и така. Скоростната кутия трябва да е производство на Рено. При мен научих, че е с BV 75W80, но това ще го потвърдят знаещите и можещите.
  8. Фолиото нещо се нащърби по формата на "гребенчетата". Миналата събота малко ме нервира дистанционното. Минах вчера през магазина. Вече и моeто е "побългарено" с бутончета. Само няколко дена ще трябват, за да свикна да не впивам нокътя на палеца ... Вече нежно - цък. Благодаря на vladimirov за идеята.
  9. TRiStaN

    Парно на Carisma

    В "инструкцията за експлоатация" пише, че при режим "Обдухване на прозорци" обдухва и през "Централни и странични вентилационни решетки".
  10. TRiStaN

    Парно на Carisma

    Потвърждавам, че на моя Space Star прави същия ефект - при завой от отоплението лъхва яко! жега. Не се оплаквам от липса на парно. Обдухването на предното стъкло обаче ми изглежда малко несериозно (пред шофьора духа твърде слабо)- напролет ще го разглобя, да огледам/наместя сглобките.
  11. Честито и да си я караш със здраве. За радиото, разгледай "по навътре", при мен има две букси. За копчето за вдигане/сваляне на прозорци, най-често е била мокра вратата и очаквам, само да трябва да се разглоби и почистят контактните площадки на платката на повреденото копче). При мен беше вече късно и имаше осксидация на три от копчетата на вратите. Разпитай по обявите за каризми и звездички на части. Аз, едно копче купих от "кола за части", едно поправих и едно чака "по добри дни". Като измисля нещо хитро - ще пиша.
  12. И аз имах тоя дефект. Подсказаха ми и изрязах фолио от стара клавиатура (марковите са по-добре метализирани). Контактните площадки са около 4-5мм диаметър. Изрязах ги нашироко заедно със средното фолио - то е само с отвори, за да направи малко дистанция. Лепи се направо на платката. Силиконовите бутони го натискат отгоре и то свързва двете контактни площадки на платката. Работи вече 5 месеца. Очаквам обаче, да не е надежно - времето ще покаже. Прегръщам с две ръце идеята на vladimirov за SMD бутончетата :icon_thumbup: и като се сдобия с подходящи - ще подгрея поялника ... :icon_rock:
  13. TRiStaN

    Още една звездичка

    Очаквам предишния собственик да й е търсил много пари и затова да се е задържала по обявите (явно за мой късмет). Двигателя се държи много приятно и изглежда поддържана кола. Имаше сдали багажа 4 копчета за прозорци, изгорели крушки, препипах и дисплея на "компютъра" (както си е му е реда).
  14. А добре заварили. Аз си мълчах два месеца, защото още не съм почерпил :icon_blush: Предлагам на вашето внимание :mitsu-smiley: SPACE STAR 1.6 16V - 4G18 - 98к.с - 2001 г. Снимките са правени с възрастен телефон, ама такова имах. http://img143.imageshack.us/img143/2405/84581479.jpg http://img529.imageshack.us/img529/1882/85084097.th.jpg http://img143.imageshack.us/img143/7157/in1.th.jpg Карана е половин година и в България от последния собственик - не й личи. Аз й врътнах :crazypilot: още 5000км - два месеца по дупките, засега се държи мъжки. Девойката я хареса от пръв поглед, макар да ми се чудеше, защо се оглеждам за коли "дет не ги карат много". Днес я водих в Ратола, да я поглезя ... оригинално масълце, филтърчета, ангренажен ремък и ролка и др, вярно още "половин" заплата отиде :icon_crying: За сметка на това момчетата се справиха сравнително бързо и вече си е в къщи. А - с тази кола оцених предимството "да караш седнал". От мен толкова. Обещавам да ви помахам, когато се разминаваме с други звездички (и всякакви диамантчета).
×
×
  • Създаване...