Премини към съдържание

Пребоядисване - оптичен тунинг


Препоръчано мнение

Значи за момента е само план какво точно ще се прави, защото ще е след баловете, но все пак искам да се ориентирам в някои неща.

 

1. Най-важното... при смяна на цвета на някои елементи трябва ли това да се променя в документите на колата. Тоест основния цвят е горе долу същия (много малко по-тъмен), но някои неща ще са черни (може би 2 елемента).

 

2. В цени се ориентирах, но някой знае ли колко горе долу боя ще замине?

 

3. От къде мога да си закупя пистолет с който да я пръскам и каква цена е?

 

А и друго нещо... да ме ориентирате за човек, който може да ми пръсне само единя калник, защото след инцидента другите чаркаляци са само с леки драскотини, но калника се беше изкривил до разкъсване и ще се наложи преди баловете да го пребоядисам само него, че съм обещал на няколко човека да ги карам, а не върви със сивичко по калника да ги карам :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сам ли смяташ да я боядисваш? По добре недей! Това е тънка работа и ако не си майстор - ще береш големи ядове!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами между това да дам 2000+ лв за работа и това сам да си я направя... предпочитам да се занимавам сам. Преди съм правил подобни неща (е... чак коли не съм боядисвал) и не мисля че ще ми е проблем. Нито съм глупав, нито сакат :) Пък и да не стане ще съм назад само с боята и отделеното време, която е далеч от 2к. А и първо ще се пробвам на един от новите елементи. Просто колата ще е доста различна и има неща които за жалост само аз си ги знам как искам да са... ако реша друг да ми го прави със сигурност ще отиде над 2000 за работа а и трябва постоянно да му вися над главата за да казвам кое как да стане, което не е оферта нито за мен, нито за майстора :)

 

Ест. има и вариант аз да си подготвя абсолютно всичко, да си го китосам, да си сложа всичко както искам да си е и да дам на някой само да ми я пръсне, но това ще го обсъждаме с бояджията, ако дадете координати на някой от който сте доволни :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абе боядисването не е толкова проблем, проблема е подготовката, китосване, търкане, пак китосване, търкане и така нататък. После грундове, основи, неща които не се забелязват като се пръсне си личат от километри.

Така че сам едва ли ще се справиш, аз съм пробвал и резултата не беше както ми се искаше. Отделно 2-3 седмици загубено време.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Подготовката че отнема време - отнема. Там може и да се справи, да речем.... После пръскането е беля работа - на едно място не заситена боята, на друго - протекло.... мани.... Кръстника ми, лека му пръст беше тенекеджия-бояджия, помагал съм му много, но не се наемам за нищо на света да правя такива неща! Не е лесна работа!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам, че имаш компресор и ти трябва само пистолет, така ли? Качествените пистолети са скъпи и покупката им има смисъл, ако ще боядисваш повече от няколко детайла. Аз имам и компресор, и пистолет, но нямам чисто помещение (без прах). В работилницата са и мога да ти ги преотстъпя да си играеш един ден. Няма да могат да се местят, защото компресорът е много голям. Иначе като технология се изисква подготовка първо с по-груба и фина шкурка (водна) с машина, китването ясно, после ръчно с водна шкурка. Грунд може и да сложиш, може и не, после пръскаш филера, после две, три ръце база, после една, две ръце лак...Ако нямаш безпрашна среда става гадно, защото прашинките попадат върху боята, ако нямаш (а аз нямам) камера е силно препоръчително времето да е топло или поне да потоплиш колата... Ако не си пръскал досега, щи ти трябват поне 7,8 детайла оляти, за да се почувстваш уверен. Аз съм боядисвал 10-ина детайла в последните години. Тъкмо реша, че съм се понаучил и взема да олея детайла... Ама после както е прясна боята, с разредителя и пак наново. Средно на детайл като капака стигат 200 гр. боя. Сега се все водно разтворими...Пари може и да не спестиш много, но кефът сам да си боядисал нещо е голям...и обикновено си личи :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На Пиротска м/у ,К.Величков и Д.Петков има едно магазинче за автобои.Там много време седя обява, че се дава камера под наем, но не съм минавал скоро да видя дали още седи.Мисля че ,може да се наеме за няколко дена ,колкото да си свършиш работата.

Успех. :icon_thumbup:

 

П.С. По добре, ако я пръскаш цялата,я пръсни с база и лак(по-лесно е)защото с акрил ще ти се разкаже играта.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

SLX, със сигурност ще е топло времето, защото това няма да стане преди юли месец... най-вероятно края на юли, началото на август ще се прави. По някое време ще пусна от 3D програмата, проектчето за обсъждане, за да не стане после "а бе пич, защо така го направи, като иначе щеше да е по-добре" :)

 

И магазина ще го преслушам, да видя какво може да се направи там.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Днес видях една реклама на техника за боядисване ЛИНК

 

Редакция: Сега видях, че няма снимки на автомобили и не знам дали може да се използва за автомобилно боядисване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Покрай някои нововъведения изникнаха и още въпроси. Понеже явно ще възникват още много, ако на някой от модераторите му се занимава, нека промени темата на Оптичен тунинг или каквото сметне за добре.

 

Сега на въпроса... харесал съм си горе долу брони и прагове, от които обаче само задната броня и праговете ги има по фирмите в БГ, а предната я няма никъде. Въпроса ми е дали може по проект някъде да се направят брони и прагове? Защото ако може, направо целия бодикит ще си го преправя както на мен ми харесва. И каква информация трябва да им предоставя? В смисъл снимка, чертежи, 3D файла? Аз съм набелязал някакви http://www.tolytuning.com които обаче още не знам дали правят по поръчка, защото още не са ми отговорили. Така че ако знаете някой, който може да ги направи, дайте контакти :)

 

Друго въпросче, на което може би досевчето ще отговори е... има ли някъде тук фирма която продава окачване което се регулира от колата? Тоест като ми е кеф да си я свалям за по-хубава визия и като не може да минава на някои места, да се вдига (например скапаните легнали полицаи и множеството дупки из софийските улици).

 

П.С. Получих отговор... не се наемат да ми правят брони по проект :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За цялостно боядисване с включени всички материали, труд и качествено изпълнение - 1000 лв. Само че тук в Бургас. Ако си решил за самото предизвикателство да си я правиш сам е друг въпрос, но хубаво е както се казва - всяка жабка да си знае гьола, щото си е галимация.

 

А иначе за това да си правиш броня, спойлери по поръчка - свържи се със Станислав от Max audio, ще ти направи впечатление от сайта че правят аудио проекти, но занимават се и с такива неща за оптичен тунинг. Виждал съм лично правена броня от него и изглеждаше много добре. Само че може да се наложи да се разходиш до Поморие.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е... 1000 е малко по-допустимо, нищо че е на морето... тъкмо с жената ще се разходиме малко :icon_thumbup: По принцип и аз съм на мнение, че трябва всяка жаба да си знае гьола, ама 2к само за работа ми бяха малко в повече. Иначе разходките не са ми проблем, стига да се свърши работата :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

12 - 13 години работя в този занаят и пак се случва да направя някоя грешка, камо ли ти. може и в софия да стане около 1000 кинта но не на лак и база. ще похарчиш пари за матерял и нищо няма да направиш. а тая колица требва да лъска яко.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами между това да дам 2000+ лв за работа и това сам да си я направя... предпочитам да се занимавам сам.

 

Тогава може и да отидат повече, трябва хубав пистолет - най-малкото 350лв за пистолета, компресор, чисто помещение и известен опит. Аз като правих едно одрано на бронята, се бях разбрал да ми го направят без пари, ама закъснях много и се наложи да се справям сам. Имаше на село един пистолет хвърлен от едно верме, сега същите ги продават по 200-250лв, горе-долу се справих, само че лака като изсъхна не изглеждаше както искам, после съм го търкал с водна шкурка и половин ден с паста, докато стане на "огледало". Искам да кажа, че ако нямаш условия, опит, скъп пистолет + компресор с редуциращ вентил отделящ водата и чисто помещение трудно ще се справиш и то с цяла кола. По-добре е да се спазариш с майстор с камера. Ако няма камера после отгоре полепват разни прашинки, особено върху тавана и капака и в зависимост от цвета доста си личат, така че е наложително да я има. В летните месеци да не говорим че има и насекоми...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...