Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Миткo

Потребител
  • От него общо

    200
  • Регистрация

  • Беше тук

За Миткo

  • Рожден ден 12/11/1988

Местоживеене

  • Град
    Трудовец/София

Интернет контакт

  • AIM
    Joint022
  • Skype
    dimitar.nedkov.

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Pajero Sport (two point five TDI)

Миткo's Постижения

Често присъстващ

Често присъстващ (7/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Тъпо, но се оказаха 2 10А бушона. Остава обаче въпросът, защо са се натоварили... Моля темата да бъде изтрита.
  2. Пътувайки днес по една от магистралите, от джипът се дочу страннен звук (силно свистене от предницата). Веднага отбих и спрях в аварийната лента, в момента на спиране свистенето намаляше, докато накрая спря със страшен хрупащ звук. До тук всичко ми е познато тъй като преди 2-3 години имах този проблем, свързан със соленоидните вакуумни клапани. Тогава ги свалих, почистих и всичко се оправи. Интересното обаче е, че след като тръгнахме, след 1-2 км всичко се повтори, този път бонус, километражът спря. След няколко километра, при 4-5 спиране, заради същият проблем, някакво реле цъкнало (аз лично не го чух) и в този момент спряха да работят всичките уреди по таблото, включително термоментър, компас и т.н. Проверих бушоните, при полевият тест изглеждаха ОК, утре ще ги преслушам с мултицет. Подсветката на таблото свети, но нито една от индикаторните лампи не. На уредите над таблото, дори и подсветката я няма. Чичо Гошо намери един подобен резултат, там съветват да се смени арматурното табло, лично на мен ми звучи прекалено и в никакъв случай решение. Ени съджешчънс?
  3. Благодаря! Аз също съм доста доволен. Изпратих ви контактите, съжалявам, но не знам точният адрес.
  4. Малко снимков материал - преди и след. Тапицерът се намира в София, закарах му джипът сутринта, следобяд към 3 беше готов. Всичко струваше 120лв. Използва само естествена кожа, изключително приятна на допир. 70лв. - волан 2х15лв. - двете топки на лостовете 2х10лв. - двата маншона на лостовете https://lh3.googleusercontent.com/-bHcP7SxkAUQ/Uj1HkkROd6I/AAAAAAAAB0o/TeSj5rati8k/w1523-h861-no/IMAG0089.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-NasY1iceu7Q/Uj1H8VYG2pI/AAAAAAAAB08/3t63wUhq0ZU/w487-h861-no/IMAG0087.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-se4XYVVfKsY/Uj1HmPo0MYI/AAAAAAAAB00/YXRr3m6DvwY/w1523-h861-no/IMAG0092.jpg https://lh6.googleusercontent.com/-iBOdCUTfaY8/Uj1HlxaOXiI/AAAAAAAAB0w/iY1XtxEezGU/w487-h861-no/IMAG0091.jpg При интерес мога да изпратя контакти на лично. ;)
  5. Ето го и решението: http://picbg.net/u/3485/41528/703293.jpg
  6. В 54 Chapter/Outside thermo sensor на ръковорството има добро упътване как да се проследи цялата система. ИЗТЕГЛИ
  7. Това идейно! Минавало ми е през главата, но не съм му отдавал особена важност. Гледал съм ги, че в еВау вървят в порядъка на 200-300$. В този сайт не мога да проверя цена, тъй като нямам регистрация, а за да направя такава е дълго и широко. Вчера се чух с Пламен, ще му закарам джъпът през седмицата да видим той какво ще каже.
  8. Колеги, сагата продължава! След като посъбрах пари за ремонта, вече мога да мисля за закупуване. Турбината, която ми предлагаха, естествено за два месеца е продадена и остават вариантите за нова или рециклиране на моята. Същият търговец, от който мислих да взема втората употреба ми предлага НОВА, производство на JAW (Тайван). Офертата която имам е с 20 паунда надолу от тази в eBay, доставката е същата или общо ~1000лв. Вариантът с рециклирането. Вчера ходих до Real Turbo, казаха ми, че могат да ремонтират моята за 880лв. Отново условието е 6 месеца гаранция, както при тайванската. Та, въпросът е, кое е по-доброто? Знам, че няма да има мнения за тайванската турбина, плюсът е, че е чисто нова. Известният минус, по-скъпа е. Няколкото хора, с които говорих за турбини ми предложиха да проверя как стоят нещата с Real Turbo, явно са читави, не знам. Споделете мнение моля, сериозно раздвоен съм.
  9. За да се облекчи цената на турбината от мито, същата ще бъде вписана 100$.
  10. Договорихме гаранционните условия с търговецът, който не е американец, а японец. Стоката идва от Япония, не САЩ! Гаранцията е 6 месеца и покрива транспортните и ремонтните разходи по турбината. Не съм писал, че тази турбина е рециклирана, само, че е ОРИГИНАЛНА, с малка експлоатация и в добро състояние. От това, което ми каза продавачът, вътрешността е балансирана, тъй като турбината е разглобена, почистена и сглобена. Ще трябва да го питам, дали е минавала песъкоструй и боя! Цената с доставката (експресна, до 7 дни) е 300 паунда, това е по-малко отколкото да дам моята турбина за рециклиране, без да получа каквато и да е гаранция в България! Китайският вентилатор няма гаранция, единственият "+" е това, че е нова. Парите й са горе-долу същите! Също така японецът е склонен да ме изчака, тъй като в момента финансовото положение не предполага закупуването на турбо. Да кажем, че ме изненада неприятно след празниците.
  11. Ясно! Смятам ако с търговецът стигнем до консенсус за гаранцията да купя оригиналната турбина.
  12. Възможно ли е по снимките да се придобие някаква представа за състоянието на турбината? Предполагам, че топлият охлюв може да бъде почистен от ръждата и пребоядисан? Какво ще рече, че "center hub rotating assembly" (CHRA) e балансирана?
  13. Мараба! Колеги, имам изгодно предложение да купя турбина, която е изпозлвана, но според продавачът в добро състояние. С балансирана ос (което не го разбирам точно, как така се балансира). Турбинката е оригинална и е на цена от 250 паунда, съдейки по снимките (ЦЪК/ЦЪК/ЦЪК) е използвана доста малко тъй като топлата част не е прегоряла. В процес на преговори съм с продавачът за цена на доставка и за това дали ще ми предложи гаранция. В същото време съм намерил китайска турбина, която е чисто нова, дирекно от производителът, на цена около 460$ с доставката. Та, въпросът ми е, дали да взема втора употреба, малко тормозена турбина или да скоча на чисто нова такава, която обаче е без гаранция и е китайска? Има и други вариянти разбирасе, но цените там не са за коментиране. Благодаря предварително!
  14. Вече е в пералнята. Дори и леко дълга, пак ще я нося! Очарован съм от изработката, а и самата материя е много приятна.
×
×
  • Създаване...