Премини към съдържание

ZmenEmo

Потребител
  • От него общо

    59
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant 2.0-16V, EA2W, 4G63

ZmenEmo's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. ZmenEmo

    Аквариум в краката

    Имам и снимки, ще пробвам да видя дали ще се виждат. Ако не станат, който желае да даде мейл и му ги пращам.
  2. ZmenEmo

    Аквариум в краката

    Да разкажа как се развиха нещата. По миналата събота закарах колата на вилата и започнах да я обливам с вода. След продължително обливане от всички страни, се установи, че се появяват капки в купето когато маркуча е от предната страна. Последва постепенно разглобяване на всичко в краката на навигатора. Най-накрая с неистови родилни мъки свалих и моторчето на климатика, както и корпусът му. При последвало обливане капките идваха от конзолата или както аз я кръстих "комина" за вкарване на външен въздух. :icon_clap: Свалих от пред чистачките и пластмасата под тях. Пак обливане тъй като под пластмасата си беше сушинка. Оказа се, че в дъното има отводнителни отвори за изтичането на водата, но те са се по запушили от разни боклуци. Водата не се оттича бързо и водицата нахлува. Разкачих под калника и бръкнах с ръката да намеря този отвор. След като го намерих (с големината точно на моя пръст) вкарах маркуча и едновремено с водата го почистих. Същата процедура и от страната на шофьора. Там също беше не по-малко запушено, просто няма "комин" който да изгние. Оставих колата да по изсъхне и от вън колкото може, а от вътре на 100% я намазах със силикон. После дойде и трудното сглобяване на моторчето (с корпуса) за климатика, а така лесно изглеждаше на PDF файла. Корпуса в който стой поленовия филтър е залепен и махането/поставянето на моторчето е уникално трудно като сглобена единица. Най-накрая разцепих корпуса на пластмасовото тяло в което седи моторчето и го монтирах на две стъпки, но пак беше свързано с хиляди пожелание. Цялата операцията ми отне около 10 ч. следих го няколко дена, но така и нямаше достатъчно дъжд.
  3. ZmenEmo

    Аквариум в краката

    Мерси за съвета. Както винаги Пламен е насреща да помогне, за което топло ти благодаря. Днес, използвах дъждът да продължа с разследването. Краткия дъжд и неприятната градушка дадоха лека насока. В момента не намерих никакви течове в задната част (от колонката м/у вратите назад). Но забелязах, че прокапва от предната страна (горе вдясно в краката на навигатора) имаше капка която седеше на пластмасовото тяло държащо моторчето за климатика, но на горе няма видимост. Там ще продължа да свалям части. Другото място където имаше вода беше пак отпред точно до пластмасовия въздухопровод от климатика който отива под предната седалка. Свалих го, но явно е само просмукало от предишното наводнение. Нагоре си е сушинка. Може ли отпред да е теча, а водата просмуквайки се да се събира отзад? Като отпред ватата беше мокра, но не беше избило на мокета, а отзад дори и стелката беше наводнена. Моля за съвет, от къде може да просмуква и какво да свалям за да стигна до предполагаемата пробойна. Предварително благодаря.
  4. Здравейте колеги, преди няколко дена жена ми ми обърна внимание, че в краката на детето е мокро. На задната седалка детския клуб е винаги отворен, не липсва и подкрепа за уморени герой. Та виждам да се търкалят няколко полупразни бутилки от вода и отговора ми не закъсня. Но вчера привечер се качваме в колата и този път не е мокро, а направо скъсана язовирна стена след земетръс. Намерих един канал, качих колата и отдолу с фенера. Минаваше 23:00 ч. ама как да я зарежа тъй колицата, не ме свърта на едно място. От долу нищо, което да зее, че да нахълта толкова вода. Прибирам се в нас и започвам с парцала да попивам и изхвърлям, попивам и изхвърлям. Докарах го до приемливо ниво, повдигнах го да съхне и към леглото. Сутринта тръгвам за работа, един бърз погледа да хвърля и закъснях за работа с час. Имаше на пода (мокета го бях повдигнал)поне литър два. Накарах жената през деня да слеза за проверка и пак вода. Прибрах се от работа и захванах да диря проблема. Махнах предната седалка (навигаторската) почнах да отщипвам мокета, който отдолу има и изолация (нещо като вата) и що да видя. И в краката на навигатора е мокро, но не беше стигнало до мокета. Разкачих и жабката, да не тече от там и се почна. Изстисквай, подсушавай и така поне час - два. Прочетох няколко теми, но не намерих сходни симптоми и затова запитах в нова такава. Подозренията ми за сутрешните добив на вода е, че се е стекло от мокета. Но къде е извора? От долу не извира,прозорците затворени, само от някъде се стича. На задната врата в ъгъла има ръжда и може през уплътнението да е нахълтала, ама аз изхвърлих поне 3 литра. То и при отворена врата няма да влезне толкова. Изсипах 2 литра вода по прозореца да видя да не е запушен отводнителя на вратата, тече си спокойно. Както съм я разтворил се готвех с фенера в ръка да дебна таз нощ, но няма да има дъжд. Ще изчакам няколко дена и ако не се появи отивам на автомивката, аз от вън с пистолета, наблюдателите от вътре. Моля, ако някой е имал сходен проблем или идея какво може да е да споделя. Веднага слизам да проверявам. Също ако знаете от къде може да има евентуален проблем пак давайте инфо, че като отида на автомивката да я облея от всякъде. Предварително благодаря с пожелания за слънчеви дни. Емо
  5. ZmenEmo

    Какви амортисьори ?

    В един бг сайт намерих явно заместители или просто от различни производители ТУК. Ей тук дадох фира, много желязо и няма сламки :icon_crying:
  6. ZmenEmo

    Какви амортисьори ?

    Както разбирам от поста моите пружинчици малко не ги произвеждат. А заместителите който си изброи по хубост ли са или с други думи къде е цена/качество от тях и на 100% ли са заместители? Предварително благодаря
  7. ZmenEmo

    Какви амортисьори ?

    :drinks: Сега ще препрочета темата като ще знам какво се отнася за мен. А за пружините може ли помощ? Че и там като четох много варианти, чак се цитираше разлика от 7 мм.който били съществени :icon_hmm:
  8. ZmenEmo

    Какви амортисьори ?

    Здравейте колеги, сравнявах по каталога от предни постов с нивомат и без да видя и за моята Муцунка какви са амортисьорите ама на не намирам разлики. Та може ли и на мен да проверите със или без са: JMBLNEA2WVZ005595? Предварително благодаря
  9. ZmenEmo

    Темпомат

    Супер, честито и много км. с темпомата. Дай малко инфо относно монтаж, време и пари. Дори и никога да не си сложа темпомат (но се надявам това да не е така), съм много щастлив, че някой колега е събрал необходимото инфо и темата която открих е била в помощ. Надявам се и на мен в бъдеще.
  10. ZmenEmo

    Темпомат

    Все още събирам съвсем ново инфо за мен в областта от ценните Ви мнения. Не съм се отказал, просто няма какво да кажа. Може ли някой да драсне някоя скицичка? А темпонюмата не е ли с отделно CPU и само да е необходимо да се върже през бушон към захранване?
  11. ZmenEmo

    Темпомат

    Здравейте колеги, има ли някой представа дали мога да си сложа темпомат на моето Галандче '97. Един приятел ми каза, че ако няма оригинален от Митцубиши може да се сложи и от друга кола. Ако някой е слагал, моля за съвети.
  12. ZmenEmo

    ПРЕПОРЪКИ ЗА "ГАЛАНТ"

    Здарвей и от мен, след като колегата Andy Van Der Drift бе тъй изчерпателен, ще кажа само за газта. Като си взеха колата бях отворил тема във форума, и след като трябваше да избирам м/у обикновнна газова и да ми гръмне дебитомера или пълен инжекцион, се спрях на инжекцията. Харчелъка ми средно е около 11л./100км., като тук отчитам и бензина който гори колата докато включи газта. Иначе на извън градско го свалям на 8-9, а грдското околол 12, като градското ми не е от висящите с часове на едно място. Надявам се да съм ти бил от помощ въпреки, че тамата си я пуснал в началото на месеца
  13. ZmenEmo

    Парктроник НОВО !

    Колега честито, :icon_thumbup: ако се навърташ по Малдост и Дружба може да се раберем да го покажеш някой ден как действа.
  14. ZmenEmo

    Парктроник НОВО !

    И аз говорих с един приятел който искаше да си слага от тоя тип парктроник, но се отказал защото при неговоти Митцу номера бил на много кофти място и щял да влияе. А мен ме отказа заради перничкият ми парктроник (теглича демек). Но с нетърпение ще чакам отзивът ти
  15. ZmenEmo

    Халогени

    Колега, пусни една темичка в купува/продава или направо да преместят тази там. Успех в търсенето :icon_thumbup:
×
×
  • Създаване...