Премини към съдържание

Проблем с ел.стъкло - предно ляво?


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, днес се прибирам, стъклото до мен свалено, паркирам пред нас и... изненада - пробвам да го затворя - не помръдва. Веднага се сетих че 2-3 пъти ми е правило проблем, в смисъл че не реагираше веднага на бутона за сваляне.... Да ама сега и след N-тия опит - греда.

Бърз оглед - не е приятно да стои полуотворено на улицата - проблема не е в бутона, разкачих модула с управлението (бутоните на шофьорската врата), подадох външно захранване - само цъкане във вратата и 13А консумация, без значение поляритета... с модула ефекта същия.

Утре ще разхвърля вратата, не е от най-приятните занимания, ако някой има идея какво ме чака да обади че в събота имам доста пътуване и работа а с Colt-a ще ми дойде малко по нагорнище като време и вътрешен обем!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

налагало ми се е 2 пъти да се справям с този проблем. Първия път се бяха разхлабили болтовете на направляващите на стъклото и то се беше изместило и заклинило. След регулиране на стъклото и затягане на болтовете, проблема беше решен. Става за около 30 мин. заедно със свалянето и качването на корите на вратата.

Втория път беше по-сложно, защото се оказа, че от праха смазката на механизма на ел.стъклото е станала на кал. Наложи се сваляне на механизма, разглобяване и почистване с коресилин. След това смазване на механизма с нова смазка, сглобяване и връщане на местото му. Операциите от първия случай по регулиране на стъклото и затваряне на кората. Тези операции ми отнеха поне 3 часа.

Дано при теб да е лекия вариант.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, но при мен проблема както обикновенно е възможно най-гаден :(

Не съм предполагал че решаването му ще ми отнеме 4-5 часа. Какво стана -

1. Трудно извадих механизма понеже стъклото беше останало в междинно положение и развиването на болтовете които го крепяха беше трудничко.

2. Оказа се че е повредена пластмасовата зъбчатка предаваща движението от мотора, 4-5 зъба бяха изядени посредата (направо като прогорени), оттам червяка на моторчето се качва върху тях и движението спира до там, пълен блокаж и в двете посоки.

3. Поиграх си с пилата но при тази ситуация беше просто безсмислено... реших да взема зъбчатката от механизма за задните стъкла.

4. Добре ама как се прибира стъклото догоре като зъбчатката се завърта три пъти през дефектните зъбове, съответно 3 пъти блокира. А без нея стъклото просто се свлича. Не ме питайте - направо като гинеколг в пространството във вратата разиграх комбинация - вдигнах почти до горе стъклото с здравата зъбчатка, свалих я, поставих дефектната, зегерка, капак, вдигнах до горе и така. Разбира се откачих буксата на мотора че ако по невнимание някой свали задното стъкло... ужас.

5. Събирането на шофьорската врата с изправен вече механизъм беше просто удоволствие :)

Та сега ще търся зъбчатка или цял мотор, не че се ползва често задния прозорец но мразя нещо да не ми е наред.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Никаква активност ли няма стъклото? Т.е. не се мъчи да се дигне, а изобщо не реагира по никакъв начин на натискането на копчето - нито със звук, нито с минимално движение нагоре-надолу (в порядъка на 0.5мм) ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Значи както съм написал когато червяка на мотора премине ли през повредените зъби на зъбчатката се качва въху тях и движението блокира. За звук - чува се моторчето как се "мъчи" да завърти но дотам - загрява, нормално при 15А консумация.

Сега търся зъбчатка (по скоро цял мотор че къде само зъбчатка) като отделна част не се вижда в каталога на Mitsubishi, има в мобиле 2 вагона на части ще звънна утре да попитам, не че е фатално да не се отваря заден прозорец но.... :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...