Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с Паджеро 3, 3,2 DID


Препоръчано мнение

Здравейте,

Имам следният проблем.

Влиза в авариен режим двигателя и автомобила не иска да се движи. Пали много лесно (по-бързо от момента когато всичко му е наред), но пуши много силно и неможещи да работи на други обороти освен ниските. Когато му подам газ се дави и не иска да се форсира. След известно време се оправя сам и всв едно нищо не е било... Диагностиката не вижда проблем с помпата. Вижда проблем с турбото. Някакви идеи?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Какъв проблем вижда с турбото (код грешка) или турбото е блокирало?

 

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз залагам на запушен катализатор. Освен понякога, мисля, че вдигането на обороти и вкарването на двигателя в нормален режим, може да става и чрез угасване и запалване в движение. Така се лъже компът за грешките. Разбира се, докато изцяло не се повреди нещо.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не, не е блокирало. Изписваше някаква запаметена грешка, но след това си работеше отлично в продължение на два месеца. Днес отново ми направи номер колата 7 не се оправя. Но тук намерих един висящ вакуум. Точно от дясно и под акумулатора има някакви датчици или електромагнити. Два броя ив тях влизат по два вакуумна. Единият на горният датчик се е откъснал заедно с тръбичката в която влиза. Някои да има идея какво управляват тези датчици или Ел магнити?

 

Пс: Тези датчици се намират от дясно на акумулаторът, но автомобила е само с един акумулатор и тъпи е отляво на двигателя.

Редактирано от @@@
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Здравейте,

Направих диагностика и се оказа проблем в помпата. Според майстора проблема беше в някаква Електроника. Така, че правихме помпа... Излезна солено, но мисля това всички го знаят.

Тук обаче има едно нещо което ме притеснява. След ремонта и уверение от страна на Майстора, че всичко е ок автомобила пали на 2-3 ти оборот на стартера. Това нормално ли е?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А как я настроихте тая " електроника"? Как палеше автомобола преди това? Как върви сега? Какви грешки показа преди ремонта? След като не давате никаква имформация, как очаквате някой да ви отговори адекватно?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте Бисер Савов...

Нямам никаква идея как е настроена електрониката...

От СУПЕРСКАН БЪЛГАРИЯ поискаха да им закаран автомобила на място и всичко там се правеше...

Преди ремонта автомобила палеше на четвърт оборот, много рядко на оборот. Странното е, че това започна да ми го прави след ремонта на помпата...

Почти бях повярвал, че съм хвърлил 2500 лева на вятъра...

Но се оказа нещо съвсем елементарно, до което се докопат с помощ от братята руснаци...

Оказа се, че едната гайка на стартера се е разхлабила и от това той не получава нужното напрежение. Съответно не върти с нужната мощност и резултата... Палене на автомобила по различен начин, като най-често 2-3 оборота... Спомних си, че бях гледал нещо подобно в тубата и неговото решение от един руснак. Та намерих клипа и го изгледах отново и...о чудо и при мен се оказа такъв проблема... Сега вече автомобила пали на четвърт оборот...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е това е вече нещо. Щом там ти е правена помпата, няма съмнение, че ще е настроена както трябва. Хората имат стенд и знаят какво правят. Понякога най-елементарните проблеми се откриват най-трудно. Успех

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

може ли линк към въпросното клипче?

Може.

Някъде след пета минута става дума за проблемът, които беше при мен. При мен буквално имаше точки по шайбата на гайката. Точки нагар

Редактирано от @@@
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...