sony Публикувано 15 юни 2018 Публикувано 15 юни 2018 (редакция) Колеги, като запаля колата на студен двигател мотора почва да работи неравномерно и през ауспуха започва да пуши страшно много. Така е около една минута и после се оправя, тоест спира да пуши и заработва нормално. Проблема е, че не го прави винаги понякога си работи нормално и няма да пуши, но понякога е направо ужас от този пушек. Човека от който взех колата ми каза че е сменявал турбината и че е попаднало масло от нея в колектора и затова пуши, но колко време трябва да мине, за да изгори това масло ако изобщо е това причината и защо не го прави постоянно, а когато си иска. Редактирано 15 юни 2018 от sony Цитат
СтоянБ Публикувано 16 юни 2018 Публикувано 16 юни 2018 Моят двигател е турбо дизел, дюза помпа - DI-D. И аз имах подобни проблеми. Преди да си тръгнал да правиш ремонти, които винаги можеш да направиш, ако имаш време и пари в излишък, пробвай следното. Пушенето вероятно от спекли дюзи на някои от цилиндрите, набрал се нагар и лоша работа при ниски работни температури. Пробвай да ги почистиш чрез работа на двигателя по следния начин. Гориво - Газпром G Drive. И в горивото налей двутактово масло Husqvarna - около 200 мл. на цял резервоар. Ефектът няма да е внезапен, а постепенен - при изгарянето си двутактовото масло почиства нагари. Карай така известно време, например 1000 км. Ако има подобрение, значи това е било. Освен, че ще изчезне пушекът, двигателят ще работи по-мазно и по-тихо. Миналото лято при мен това оправи нещата, иначе пак бях тръгнал на ремонт. Където вероятно щяха да направят същото почистване, но да ми вземат 2000 лв. "за сменени дюзи". Айде няма нужда. :icon_n_king: Цитат
Peter G Публикувано 17 юни 2018 Публикувано 17 юни 2018 Common rail системата няма нищо общо с дюза-помпа. Цитат
sony Публикувано 21 юни 2018 Автор Публикувано 21 юни 2018 При мен е стандартна система с обикновена помпа. А между другото колата е седяла много време без да се кара, така че е възможно и дюза да е запекла а и нафтата е стара. Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.