Премини към съдържание

Голям пушек при студено палене на Каризма 1.9 ТД


sony

Препоръчано мнение

Колеги, като запаля колата на студен двигател мотора почва да работи неравномерно и през ауспуха започва да пуши страшно много. Така е около една минута и после се оправя, тоест спира да пуши и заработва нормално. Проблема е, че не го прави винаги понякога си работи нормално и няма да пуши, но понякога е направо ужас от този пушек. Човека от който взех колата ми каза че е сменявал турбината и че е попаднало масло от нея в колектора и затова пуши, но колко време трябва да мине, за да изгори това масло ако изобщо е това причината и защо не го прави постоянно, а когато си иска.

Редактирано от sony
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моят двигател е турбо дизел, дюза помпа - DI-D. И аз имах подобни проблеми. Преди да си тръгнал да правиш ремонти, които винаги можеш да направиш, ако имаш време и пари в излишък, пробвай следното. Пушенето вероятно от спекли дюзи на някои от цилиндрите, набрал се нагар и лоша работа при ниски работни температури. Пробвай да ги почистиш чрез работа на двигателя по следния начин. Гориво - Газпром G Drive. И в горивото налей двутактово масло Husqvarna - около 200 мл. на цял резервоар. Ефектът няма да е внезапен, а постепенен - при изгарянето си двутактовото масло почиства нагари. Карай така известно време, например 1000 км. Ако има подобрение, значи това е било. Освен, че ще изчезне пушекът, двигателят ще работи по-мазно и по-тихо.

 

Миналото лято при мен това оправи нещата, иначе пак бях тръгнал на ремонт. Където вероятно щяха да направят същото почистване, но да ми вземат 2000 лв. "за сменени дюзи". Айде няма нужда. :icon_n_king:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен е стандартна система с обикновена помпа. А между другото колата е седяла много време без да се кара, така че е възможно и дюза да е запекла а и нафтата е стара.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...