Премини към съдържание

Внос на Еклипс 2002 от САЩ


Препоръчано мнение

Здравейте, аз съм нов член на клуба. В момента живея в САЩ, но ще се местим със семейството в България след месец. МИсля да си внеса личния автомобил, който е 2002 модел Eclipse Spyder GT. Може ли да ми кажете, ако някой е минал по този път, има ли някакви трудности с процеса, какво се изисква като документи, дали се плаща мито? Много благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да го твърдя на 100%, но зависи колко време си живял в САЩ. Имаше нещо като зелена карта, която ти дава право да внесеш имущество, по която не се плаща нищо, но 3 години не трябва да продаваш колата. Единственият проблем обаче е евросертификата там не знам как стоят нещата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, имущество може да е внася без да се обмитява, но с регистрацията и аз не знам. Тези по-новите еклипси би трявбало да нямат проблем с издаването дори да нямат. Питай дилъра на мицубиши около теб да ти издадат сертификат за типово одобрение на вредните емисии.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за отговорите. Тук този автомобил в момента върви към $12,000 като употребяван на около 70,000 километра: дали ще мога лесно да го продам във България след около година? (тъй като ще напуснем страната тогава). Дали въобще си струва да го внасяме? Брат ми който живее в България е категоричен че ще имаме големи проблеми със продажбата а че и също може крадци да му се нагледат заради мекият покрив (нямаме гараж в България). какво мислите по въпроса. Много благодаря

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Еми , в България , ако го продадеш мисля че пак ще вземеш горе-долу същата сума.А колкото до мекия таван , според мен брат ти е прав

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Хе-хе-хе :) И аз от няколко дена се каня да пусна подобна тема във форума.Интересувам се точно от тези работи във момента, чета тука законите и разучавам как седят нещата с транспорта до България.А от там пък как седят не6тата със издаването на този сертификат и регистрацията на колата.Все още съм в начална фаза, но ето накратко какво знам за сега.

До колкото съм успял да се ориентирам в тази насока най-добртата оферта която получих до сега за транспортиране на автомобил от USA(New York) до България-порт !!!Варна!!! е за $950 за едини4на броика и 2600(2800) за цял контейнер, включително обработката на всички документи и там некви дреболии. :) Сега законово в България несъм сигурен как седят нещата на 100% (човека ми е в отпуска и като си доиде след 10 дена ще имам конкретен точен и ясен отговор), но ако си работил в щатите и притежаваш автомобила повече от 6 месеца не плащаш там ддс,мито или каквото и да е, и колата трябва да е до 2000кб.см !!Пак повтарям това е каквото съм чувал само, немога да гарантирам на 100% тази информация все още чакам отдел митници да се върне от отпуска!!

Сега от тука(аз също живея в щатите) нещата са адско прости -караш си колата на пристанещото, подписваш документите и оставяш колата да чака в скалд докато се намери някои да запълни другите две места в контейнера за да може да отплава(ако разбира се изпраща само една кола,ако си готов с 3 контейнера отплава до 1-3 дена). По принцип не се чака повече от 2-3 седмици за да се напълни контейнера, така каза моя човек и нешата тръгват.

Сега за получаването в България е съвсем друга история,там трябва да питаш експерта Poli До колкото на мен ми е известно отиваш до пристанишето от там ти дават документ че е пристигнала колата от там отиваш в банката плащаш мита такси и там каквото трябва (мисля че вече е направено да се палща по банков път или все още не??) от там летиш до МВР-то за регистрация и/или временни номера, после пак отиваш до пристанището да си прибереш колата. С две думи това е, а забравих да ти кажа че колата трябва да мине технически за Евро сертификат, защото не е сглобявана в ЕС-най-вероятно ще ти се наложи да смеяш цялата изпускателна система на колата а именно гърнета, катализатор и т.н. До колкото съм запознат най-лесно се минава в Русе и Видин.За цената на тази хартиика немога да ти кажа със сигурност колко е, трябва да се провери.

Една молба към колегите които са запознати със тази процедура: транспорт-регистрация на автомобил който не е произведен в ЕС да изкаже експерно мнение по въпроса, защото и аз съм решил да се прибера септември и да си докарам автомобила(98 Eclipse RS) и много се двумя дали изобщо си заслужава.

А ако някои може да ми драсне на ЛС няколко адреса на германски сайтове за автомобили или е в течение на нещата относно цени на коли, по специално Eclipse дo 2000г (СуперМен :rolleyes: нали на скоро си купи) за да мога да си направя сметката да ли си заслужава или не, ще съм много благодарен

Respect

Jamesta

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Jamesta, доколкото знам на СуперМен колата е произведена в или за Европа. Попотайте (само надявам се да не се сърди човека) avtomata за нещата които ви интересуват на лично. Имам усещането че може би ще може да помогне. А дали вие няма да може да сложите по един турбо-кит в багажника на колата , че да направим и ние нещо американоподобно. Там съм гледал че над 50% от еклипсите са не само с оптичен, но си имат и силов тунинг.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

950 долара е перфектна цена за доставка на кола в БГ!

 

Моят еклипс е европейски вариант и има разлики като най-голямата е, че е с 4g63 двигател. Иначе цената на 1998 РС еклипс според мен не трябва да е повече от 12-13 000 лв и то ако е в идеално състояние и с някакви яки джанти :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз знам че колата на СуперМен е Европейска, интересувам се от това дали си заслужава да си я вкарам в БГ или да я продам тука(USA) и да си купя Eclips от Европа.Защото колата тука ми струва 3200$ със транспорт и такси (ако се наложи да плащам) в най-лошия случай ще ми стъпи на $5000 което в Бг прави ~7000лв.Е аз ако Европа мога да си намеря Eclipse до 7-9000лв ми защо да се търмозя излишно пък после и части по лесно ще има ако недай си Боже нещо стане.До колкото гледах тука и аз два три саита Eclipse-те почват от 10-13000лв нагоре, което прави повече от 5000$, което ме навежда на мисълта че си заслужава, за това и съм почнал да се интересъвам :)

Колкото до търбо супер много съм навит и аз само пари да има за тунинговане.Аз така или иначе съм решил да се прибирам края на септември, ако някой изяви желание и е готов да спонсорира операцията съм готов да напълня багажника или в краен лош случаи някой и друг куфар с части. :icon_thumbup:

Да вярно тука нещата са евтини ако знаеш точно какво искаш преспокойно можеш да си спретнеш един пакет за не повече от 1500-3000$$.

Respect

Jamesta

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 седмици ...

здравеите и аз да се намеса :)

заслужава ли с ида вкарам моя ецлипс 2.0 турбо 4г63т в бг 6те трява ли да се плати голям акциз за конете

голям фен станах на марката не знам как ще сте разделяме и така варианта е само един ,заедно в бг:)

и каде може да се провери

и ако някои знае какво може друго да му ъпдеитвам по двигатела -по голяма турбина ???валове ???

заслужава ли си?????

мерси предварително :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трябва колата да е била на твое име не по-малко от 6 месеца,там в САЩ,след това имаш право да я внесеш без да плащаш мито само ако не е акцизна,тоест е до 163 к.с. .Ако е по-мощна си плащаш мито и акциз.Това важи не само за хора с зелена карта и американски паспорт,а и за хора които легално работят или учат там и се прибират в БГ.Има и още едно условие и то е,че собственика подписва нещо като декларация,че следващете 3 или 6 месеца,не се сещам точно колко ще пребивава в БГ.Това е което мога да ти кажа,може и да съм пропуснал или сбъркал нещо за това най-добре провери в сайта на митниците.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...