Премини към съдържание

Вадене на спирачни дискове ?


n1k3r

Препоръчано мнение

Дойте и този момент. Предната събота като сменях задните накладки забелязах, че на всички дискове или няма болчета да държат самите дискове и или тук там има по 1 болче. Та тук ми никнат 2 въпроса:

 

1-ви въпрос - Трябва ли да сложа задължително такива болчета или може и без тях ? ( Макар, че за мен е по добре да ги има и явно играят роля за да са там.)

 

2-ри въпрос - След като няма болчета на предните дискове които ще сменям как се вади самия диск ? Имам предвит като махна спир. апарат + онова което прилича на скоба ... ? Просто хващам диска с ръце и го дърпам или има някаква процедура по ваденето ? Защото при мен макар и да ги няма болчетата диска не мърда като го хвана с ръце.

 

Става въпрос за Спейс Стар 2002г. 1.9 DID 102 коня.

Редактирано от n1k3r
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може и без тези болтове. Няма драма... Сваляш супорта от шенкела и диска ще излезе, но трудно защото главината е ръждясала и диска е спекъл...когато свалиш дисковете, с телена четка хубаво изчисти главините... И щом ще сменяш дисковете, силно ти препоръчвам да си профилактираш спирачните апарати ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дисковете ги сменям поради простата причина, че са с криви (с ръб) което тресе ... Можело да ги оправя, но по добре нови да си сложа и да съм сигорен. А щом ще ги сменям ще огледам и предницата как е и най вече самите маркучета. На спир. апарати ще играе спрея + телената четка. Това са все пак спирачки и точно заради това и попитах дали има хамалогия със свалянето на диска.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз моите ги смених така: с един тъп секач и чук удрях в основата на диска - по края на вътрешния кръг докато отпусна. Дисковете отпред са набити. А щом са криви вероятно са тънки вече и прегряват. Измери ги с шублера и провери каква е минималната допустима дебелина според мицубиши.

 

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Редактирано от ivo122
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш спекли водачи в спирачните апарати, бързо може да овапцаш и новите дискове. Затова ти казах да си ревизираш апаратите. Поздрави.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...