Премини към съдържание

Колеги помагайте!


ivo353

Препоръчано мнение

Купих си Галант нов на 15 - 16 год :D Нямам пискуни на предние врати така го взех с едни грозни триъгълни капаци. Та купих си пискуни с капаци, отдеве слезнах да свалям кората. Отвих всички болтове и отдолу нещо я държи, и не помръдва. Страх ме е да напъван, да не откъртя нещо. Рових за тема със снимки тук в форума как се сваля аджеба, но не открих. Има ли някой, който да ми помогне пък и ако е със снимки почерпката ще е от мене :icon_crying:

Редактирано от ivo353
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Кората е със щипки, но внимавай да не я счупиш. Отвил ли си болтчетата от ръкохватката за дърпане и ръкохватката за отвяряне на вратата ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Кората е със щипки, но внимавай да не я счупиш. Отвил ли си болтчетата от ръкохватката за дърпане и ръкохватката за отвяряне на вратата ?

 

Отвих болчето под капачето на ел. стъклата - пултчето. От страни има болчета като златисти с капачета и тях. И това на ръкохватката и него. Тя се сваля даже мн лесно. Пулта не успях за стъклата да го извадя. Отдолу на кората има едно като жлебче на ламарината, напънах малко там ама не става. Леко понадух с пенцета да видя какво се случва. Вижда се, че е хваната на четири места отдолу ,но не знам как и с какво. И друго разбрах, че като се освободи се повдига нагоре и излиза. Засега само това видях даже и не знам има ли кабели до горе за колонките, няма ли. А те самите са си с къси кабелчета и с буксички. :icon_crying:

Редактирано от ivo353
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Работата отива на трошене усещам. :icon_crying: И друг проблем имам, колата е нов внос. Дадох си всичките пари за нея, сега събирам да я регистрирам. Не ми е проблем да дам на някой майстор 10 - 15 лева да ми свали корите, обаче като съм от село как да я закарам в града без номера :icon_crying: а и нали тонколоните са в мене вече, знаете мерака колко е страшен :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако си свалил всички болтчета, напъвай смело (но не толкова смело да я счупиш :)). Корите се държат на болтовете и на щипки. Щипките наистина държат доста здраво, затова не напъвай много на ръка, така че да я огъваш, а пъхни тънко желязо или нещо друго и с него - кратък и рязък напън навън, точно където са щипките. Може и на ръка, но силно и внимателно :D

ПП: Говоря за корите на Колт 98г без ел. стъкла - при тях първо се махат болтовете, после ръчката за стъклата (тя е хваната със зегер-шайба да го наречем) и чак тогава щипките. При теб с ел. стъклата не знам как е, но ти май вече си минал този етап. Остават само щипките :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Панела с копчетата за ел стъклата го дърпаш назад и после нагоре. Трябва да ти остане в ръката ... здрав.

Кора не съм свалял, но от описания във форума съм запомнил къде са винтовете и че щипките отдолу се откопчават с плоска широка отвертка с парцалче да не драскаш и трошиш.

Когато откопчаеш тези щипки (ама изчакай утре че го дават по-топло времето) вдигаш кората нагоре и трябва да ти остане в ръцете. Там кабелите към пищялката трябваше май да махнеш от буксата... Само с това мога да ти помогна. Предстои и аз да ги свалям, ама не за пискулки а за саунд деадънинг. Най-често пискулките засвирукват много хубаво след саунд деадънинга :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Така ще направя колеги. Утре след работа по обяд, дано омекне времето, свалям пак всички болтове, вадя панела за стъклата, понеже си мисля че ще имам по голяма видимост къде са точно щипките ,да напъвам директно до тях, както казва колегата "StDOBREV" или с плоска отвертка по тях, както казва колегата "Andy Van Der Drift". Ще внимавам макс да не стане беля нещо, само това ми трябва и кора да купувам :D Обещавам подробни снимки, хем да знаеме как става вече.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На Галант не знам как е, но на Каризма и Колт няма нужда да сваляш панела за стъклата. Просто вземи една тънко и здраво парче желязо, увий го в някакъв текстил да не надереш кората или врата. Подпъхваш и плъзгаш докато не усетиш къде удряш щипките и там вече го ползваш като лост за да ги освободиш. Държат здраво, но дори и да счупиш някоя се продават резервни за по няколко стотинки, не е фатално. Напъваш щипките при положение, че си сигурен всички болтчета да бъдат махнати.

 

Етоп ти и едно видео за Лансер, но процедурата е идентична.

 

 

Редактирано от S.Iliev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предстои и аз да ги свалям, ама не за пискулки а за саунд деадънинг. Най-често пискулките засвирукват много хубаво след саунд деадънинга :rolleyes:

 

Колега предполагам имаш впредвид под "деадънинг" изолация с Динамат или прочее...? Аз също замислям нещо, но всичко по реда си.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти и едно видео за Лансер, но процедурата е идентична.

 

 

 

Много поучително клипче, не вярвам да има разлика в свалянето на корите. Утре атакувам, стискайте палци! :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Панела с копчетата не знам дали се сваля при демонтиране на кората. Понеже питаше как да се свали, съм описал. Това с болтчето под капачето, издърпване назад и след това нагоре го знам от Светльо (stevensgr). Дано съм разбрал правилно. Ако не е така, поемам отговорността за грешния съвет. Толкова по този панел. Като гледам не е нужно да се сваля в случая.

 

Да, имах предвид залепване на виброизолационни, шумопоглъщащи и шумоизолиращи м-ли.

Може би само при мен да е така, но по друг галант не мога да съдя - уплътнението на вратата ляга много калпаво върху купето. Няма нужното притискане и проникват доста "емоции от природата". Една врата да се смята за 0,5 кв.м. когато се купува каквото и да е за облепване. Относно вторите два вида м-ли, трябва да се вземе повече от 0,5 кв.м. Нали се крои, оразмерява, изрязва ... парчетата трябва да са възможно най-големи, иначе се губи ефекта. Това не важи за виброто. От него може да се налепва и на по-малки парченца, но шумопоглъщачите и изолациите искат площ. С кръпки не става.

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, вчера не успях да пиша. След работа се борих до вечерта с кората. Снимки не успях този път да направя, понеже стигнах до под крушата :icon_box: с разглобяването :D . Панелът на ел. стъклата не ще и не ще да излиза. Тук да се знае ,той е ключов за свалянето на кората. Кабелът му при опита ми за сваляне е къс и държи всичко под напрежение. В крайна сметка поразтворих я да видя дали мога под напрежение да включа колонката, но се оказа че когато са сваляли колонките да ги "приватизират" са били толкова "алчни" :D , че го няма и преходното кабелче от долния говорител към "мъника" горе. Сега кабел трябва да търся и процедурата с разглобяването, трябва да се поднови :icon_crying: . В крайна сметка завърши всичко с една счупена щипка, една кой знае от къде падна и няма видимо (поне доколкото ми позволяваше да се види) място за нея или най-вероятно съм излъгал японците, та са ми сложили една в повече за резерва :icon_n_king: :D . Щипкита извадих с голяма стара "Бай-Тошовска" отвертка, намерена в гаража и съвсем леко я поизпилих на шмиргела за всеки случай. тук накрая малко си направих труда за всички ни, как точно се получиха нещата с горе долу 88% ми разглобяване. С червени кръгчета съм отбелязал местата, на които има щипки (поне видимо) и с номерца, реда на демонтирането им от мене.

 

 

http://kachi-snimka.info/thumbs/bwy1427015476d.jpg

 

 

ПП: Да ме извини колегата "GT PoWeR", че даунах снимката от негов пост, без да попитам. Почерпката ще е от мене :drinks:.

ПП: Ще ми трябва и кабелче :icon_crying: тук отново ще помоля за помощ...

Редактирано от ivo353
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...