Премини към съдържание

Проблем при ниски обороти


BlackWolf

Препоръчано мнение

Здравейте. Преди малко колата ми направи проблем (Lancer 2008 DI-D). При ниските обороти колата вдига оборотите много бавно, без значение педалът на газта колко е натистнат (под ниски обороти имам в предвит между 800-1600). Някой има ли идея от какво може да е това?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Бавно вдига оборотите от 800 до 1600 без значение как натискаш педала или без да натискаш педала на газта сменя оборотите? Ако е първото нямам идея, но ако е второто, нека да ти погледнат датчика на дроселовата клапа да не е зацапан. Моята прави подобни чакмаци, като се присети. :-\

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах откъде е проблема. Датчика, който следи температурата на DPF-а се е скапал. Не го прави постоянно, но когато го направи е доста кофти, особенно като стане на дълъг път. Проблемът е, че никъде го няма и доста се чака, докато го доставят. През това време решението е да се загаси колата за малко и след 5 минути си работи нормално. А относно оборотите - първото. Без значение колко го натискам - няма никакви разлика.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Решението е да разкараш DPF-а :). Така или иначе никакви облекчения няма заради него. Освен това, не знам колко щади околната среда, но той всичко, което е насъбрал, го изхвърля наведнъж.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Освен това, не знам колко щади околната среда, но той всичко, което е насъбрал, го изхвърля наведнъж.

:haha: .......това е немска технология..... :tooth: събира,събира,събира и после боклука през оградата у съседа...... :tooth: ...най интересното е ,когато дойде тоз момент и ти да се озовеш зад него........ :hysterical: тогава става интересно,че и опасно....... :rijden: ,ама немска технология кво да праиш.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Чакам DPF-а съшо да се развали, за да го изхвърля. Иначе като е здрав не виждам смисъл да го махам, макар че като гледам много хора го правят. :icon_n_king:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...