Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Зареждане на акумулатор на Space Star 1.6 GDO


Teko

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,взе да ми пада акумулатора и вече се нуждае от зареждане.Доста изчетох за акумулатири,сваляне и качване от колата и разни анумалии следствие на това упражнение,та въпросът ми е следния:

Как се прави зареждането-като се свали от колата или може да се зарежда когато си е на нея, и ако се свали колко време колата може да остане без него ,защото четох там разни загуби на паметта на компютъра и тем подобни.Колата е имам от няколко дена и до сега на старата ми кола нямах копютър и всичко си беше много просто,можеше да си стои без акумулатор безпроблемно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На моя Space Star ми се наложи да сваля акумулатора (не за зареждане), и след като го направих, колата остана без акумулатор около

4-5 мин. Едвам запали след това, не държеше обороти, "давеше се" и всякакви такива неща както е описано тук във форума. Оставих го така за около 10 мин. и се оправи. Сега всичко е нормално. Нека ако има колеги, които знаят процедурата със зареждането да я споделят, тъй като ни е любопитно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега добре дошъл няма да съжаляваш за избора си . Разбира се че може да се зарежда на колата акумулатора, но зарядното трябва да е интелегентно да не е от пернишките дето ползвахме преди 20-тина години. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега най-вероятно този акумулатор си е заминал и се нуждаеш от нов. При закупуване кола втора употреба това е често срещан проблем. Провери работата на алтернатора и ако всичко е наред купи си един акумулатор и си карай. Честито за придобивката и само безаварйно каране. :drive:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,много ви благодаря за информацията.Това ми е достатъчно,занимавам се с електроника от 20 години и ми е ясно какво е комтъризация,но с колите съм на ясно малко,защото до сега не ми се е налагало да се сблъсквам новите поколения коли.Зарядните ми са три вида и са наистина интелигентни,така,че ще го заредя както си е на колата с импулсното зарядно.Благодаря ви още веднъж за отзивчивоста ВИ!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не е проблем и да го свалиш...то може да се наложи и при някой ремонт да се свали примерно...аз моя съм го свалял,след като го качиш даваш контакт за секунда и го връщаш,ще чуеш едно жужене...след това даваш пак на контакт,чакаш да изгаснат всички лампи (които трябва да изгаснат)и палиш след което оставяш да работи около 15мин.Колата минава през различни режими на работа след което не би трябвало да имаш проблем...УСПЕХ

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега , честита ти придобивка!!!! И много безаварийни километри. Миналата седмица когато падна снега и се застуди свалих акумулатора на мицку да го дозаредя ( две седмици не бях го карал). Един ден стоя в избата , сложих го , запали си колата без никакви грижи. След това го покарах малко и всичко си беше ОК. Така че сваляй го и хич не се притеснявай!!! :) :) :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...