Премини към съдържание

kentavar

Потребител
  • От него общо

    135
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което kentavar е написал

  1. Това е тема, в която искам и аз да споделя моя проблем със скоростомера на Спейс стар 1,3 бензин. При градско шофиране (10-15 км) проблем с показанието на скоростомера нямам, но при извънградско шофиране след 80-100 км стрелката пада на нула. Забелязвам, че май се влия от преключвателя на парното. При изключване от скорост и спускане по наклон за около 2-3 минути скоростомера се включва. Отначало си мислех, че проблема е в датчика на скоростната кутия, но не съм много сигурен. Някой имал ли е подобен проблем. Имал съм случай, при който съм карал от Пловдив до София без да се включи скоростомера, показанията за изминати километри не се отчитат, а борд компютъра започва да показва по-голям разход. Буксата на датчика е чиста, но проблем си има. Замислям се за проблем, като студена спойка по таблото също. Ако имате решение споделете го.
  2. И аз се интересувам от начина за смяна на изгоряла крушка.
  3. Много благодарности на Пламен. На скоро го посетих за смяна на шарнир и останах много доволен. Майстор и страхотен човек.
  4. Благодаря ти колега! Направих така както ме посъветва. Смених сензора MD374437 (IFS J5T60572A) и обортомера си заработи както преди.
  5. Според мен ако е датчик, той или работи или не работи. А обортомомера в началото само прекъсваше т.е. при запалване първоначално работи, след което спира за около 5 минути и след това си работи.
  6. Рестарта не помогна. Минаваме на план Б - сваляне на таблото. Аз също не очаквах, че след рестарта да проработи обортомера, но бях длъжен да пробвам. А как най-лесно мога да демонтирам таблото?
  7. Благодаря за отговора. Ще се възползвам от съвета. Мисля, че акумулатора ми е добре. Алтернатора също зарежда както трябва.
  8. Благодаря за отговора колега. Ако е проблема е механичен ще се опитам да намеря табло от някоя морга и да пробвам. В тоя случай не се сещам за друго.
  9. Не съм правил "рестарт". Но ще пробвам. Искаш да кажеш, че се дължи на грешка.
  10. Днес пак сме без обортомер. :icon_hmm: Дайте съвет какво да правя.
  11. привет колега, нямам такъв диск. съжалявам, но не мога да помогна.

  12. Продължение на темата: Вчера след запалването на двигателя изненадващо обортомера проработи от само себеси. Сега работи както преди - нормално. Но причината да почива цяла седмица остава загадка. Ще видим до кога ще работи....
  13. Привет колеги, Искам да се допитам до Вас за следния проблем, който имам от скоро с моята звездичка. Преди около 2 месеца забелязах,че обортомера спира да отчита след потегляне за около 5 минути докато мотора достигне нормалната си температура. Иначе колата си работи нормално. Но от скоро отказа да показа окончателно. Не съм наясно дали проблема е чисто механичен или управлението му се извършва по електронен път. Двигателят си работи нормално без прекъсване или нещо притеснително, разхода е нормален. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели как го е решил. Благодаря на отзовалите се предварително. :good:
  14. За Блу принта днес ми казаха, че е била дъщерна фирма на Феби. Цената на диска е на половина спрямо Ате и това ме разколеба.
  15. Колега и аз съм за смяна на предни дискове, така че темата е актуална. Днес проверявах за Текстар и се оказа, че предните дискове са спрени от производство. Усъмних се в думите на продавача и проверих в официалния каталог на производителя и се оказа, че е вярно. Предложиха ми Феродо за 57 лв. на бр. и сега се чудя... Ако някой има актуална информация за марка на дискове може да сподели.
  16. Привет колеги, имам нужда от малко помощ. Днес при натискане на бутона за аварийните светли, същият потъна навътре. За да го извадя и стигна до нега сигурно ще се наложи да сваля пластмасовата лайсна на централната конзола. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил. Къде са щипките на лайсната и как най-лесно и безпроблемно се демонтира? От мен казуса, а от Вас съвети! :D
  17. kentavar

    Макферсон

    Моето решение е метален асиален лагер (иглен) на цена 12-15 лв. и ако старата чашка е деформирана се заменя с нова 56 лв. Това са цени от 2012 г. :icon_rock:
  18. Жив, здрав и успех във всичко с каквото се залавяш. :good:
  19. При дизела явно нещата със свалянето на акумулатора не са като при бензина.
  20. може също да се погледне и Хонда Джаз. Аз наскоро я проучвах във връзка с покупка на такава кола от мой приятел. Направо бях очарован осовенно от модела 1,4 Екслузив след 2008 г. За жалосост са рядко срещани. А колко екстри има не е истина.

  21. Колега най-вероятно този акумулатор си е заминал и се нуждаеш от нов. При закупуване кола втора употреба това е често срещан проблем. Провери работата на алтернатора и ако всичко е наред купи си един акумулатор и си карай. Честито за придобивката и само безаварйно каране.
  22. kentavar

    Спейс стар

    Мисля, че не е задължително да е "Конфорт". Сигурно е опция, която се заявява от купувача.
  23. kentavar

    Ч Р Д бате Марине!

    ЧРД Марине много здраве и много пари. Наздраве. :drinks:
  24. Съжалявам колега за автомобила, но важно, жената е Ок. Имам едно питане: здрави ли са фаровите за мъгла и мога ли да ги монтирам на Спеис Стар 1,3 без проблем?
×
×
  • Създаване...