Премини към съдържание

Дневни светлини


Препоръчано мнение

Колеги, възможно ли е да прерограмирам Звездата към режим за дневни светлини (DRL) - т.е. когато лостчето е на положение 0, a ключът се завърти на ON, късите светлини и задни габарити да светват, а без ключ или при положение Lock и Acc светлините да си се командват нормално от лостчето както досега. Опцията фигурира в книжката, виждал съм я и на живо при колега преди няколко години, но е за коли, които се продават в съответните държави със законова уредба за включени дневни светлини (каквато е от няколко години и нашата). Чудя се дали това е допълнителен модул или пък компютърна настройка/преокабеляване ще могат да свършат работа?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има допълнителни модули и окабеляването е различно.Според ел.схема на колата разновидностите са с ляв,десен волан и DRL.По лесно е да се монтира допълнителен модул който да върши тази работа.При мен съм си го изработил,следи кога генератора зарежда и включва всичко-все едно лоста е в положение фарове(светят габарити,осветление табло,къси(дълги)светлини).Реално при запалване на колата след около 5сек включва фаровете,след изгасяне на двигателя ги гаси.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сложно ли е? Мислиш ли, че в един сервиз по тоци биха се справили, тъй като аз съм съвсем бос тук...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не е сложно,има и готови такива модули.А най-елементарния вариант без електроника е просто 1 реле с малка консумация към клемата на генератора за лампата и маса,а контактите му към ключа за включване на фаровете.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може релето ако е двойно да се направи с диоди и при случайно изгасен двигател, да не гасне. Долу в дясно под/зад предпазителите и помпата на съединителя е мястото на фабричния DRL модул. Мисля, че трябва да са два конектора свързани един с друг и като се разединят фаровете угасват. Там се включва. Ако някой му се занимава може да провери дали струва прекалено много или не.

http://img259.imageshack.us/img259/3996/19599068.png

 

 

Сложно ли е? Мислиш ли, че в един сервиз по тоци биха се справили, тъй като аз съм съвсем бос тук...

 

В сервиза по тоци могат да ти подпалят и колата. :tok:

 

По-добре при някой алармаджия. Обикновено имат и готови DRL модули.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...