Премини към съдържание

Колт на газ


Препоръчано мнение

Та, начи колта е 91ви набор, 4G67 мотор. Предишния собственик е сложил газова уредба, обикновенна. Проблема е, че не иска да работи на бензин, което ме навежда на мисълта за запушени дюзи или друг проблем в инжекцията.. Да, ама то въобще не може да запали на бензин и не знам как въобще да я изчистя тая инжекция... Някой друг ако е имал подобен проблем, да споделя. Всякакви идеи са добре дошли и благодаря предварително на отзовалите се.

Поздрави.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако е работила само на газ няма нищо чудно. Само почисване е решението на проблема. Освен ако няма проблем и в инсталацията към инжекторите. Аз например навремето мислих да прекъсна напрежението към бензиновата помпа, за да я пестя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Еми, да, за съжаление е работила само на газ, за това и аз не се учудвам.. Ще проверя и бензиновата помпа дали не е изгоряла, че предишния собственик си я е карал основно на газ и с празен резервоар та имам такива съмнения. Та следващия въпрос е какви пари вървят тия помпи?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

Според мен основните звена-причинители за проблема са: инжектори и помпа. Ако е карана само на газ с работеща помпа и празен резервоар, сигурно е изгоряла. Ако е карана само на газ, може и инжекторите да са спечени. Според мен помпата върви под 100 лв (без да съм сигурен за конкретна цена), понеже за Колт 5 е в този ценови диапазон - говоря за нова, неоригинална; може и втора ръка от морга...

За спирането на помпата при работа на газ - аз съм от онези, които са "за" :)

Това, в което съм сигурен е:

1. Ако помпата не е спряна, задължително трябва винаги да има бензин в резервоара;

2. Ако помпата е спряна, може и да няма бензин;

3. И при спряна, и при неспряна помпа, задължително трябва отвреме навреме колата да се кара на бензин - това почиства инжекторите;

4. Минаващия бензин през рейката нито охлажда, нито промива инжекторите (тъй-като спичат предната част на инжекторите, които са в колектора, а бензина преминава покрай задната им част), т.е. най-сигурния начин да си промиеш инжекторите, е да покараш на бензин (говоря за профилактично промиване).

Относно прочистването на инжкеторите - потърси във форума, има теми, където е подробно описано как става (даже един колега беше обяснил в домашни условия как се прави - с 12V напрежение, кратки импулси и компресор и т.н... да не преразказвам)

ПП: Аз още не съм спрял моята помпа, но обмислям скоро да ѝ резна жичката, понеже рядко имам бензин повече от едно деление (добре де - преди седмица за първи път заредих четвърт резервоар - събрах жълтите стотинки от касичката, все пак лято е, и на помпата не ѝ е лесно) :icon_blush:

ПП: Освен това, като заговорихме за инжектори, доколкото разбрах - на Колт 5 са с 4 отвора от по-големите, т.е. по-трудно спичат; на по-новите модели коли, инжекторите са с повече на брой и по-финни отвори... Колеги, така ли е?

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Карам същата с обикновенно газово.Първите 2 години никакъв проблем,после гръмна 5-6 пъти и два пъти сменям чисто нови въздушни филтри.Даже мисля и дебитомера ми замина.Аз я карам от време на време на бензин,но пак се запушват инжекторите.

Преди няколко месеца ми изникна този проблем с бензина.Нито пали ,нито върви на бензин.Направо си изгасва в движение.

Купих друга помпа и смених моята.Резултат никакъв.Случи се нещо странно с инсталацията и не иска да включи помпата.Та пуснах нова инсталация с ново реле за бензиновата помпа и сега съм добре.

Та имам перфектна помпа,за 35лв ти я пращам ако установиш,че е там проблема.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Най-накрая успя да запали на бензин. Поне помпата си бачка :) За дюзите ше търся някаква добавка да ги прочисти...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...