Премини към съдържание

Реостат на педала на газта!Помогнете


tpenkovski

Препоръчано мнение

Здравейте,

Имам сериозен проблем и немога да намеря решение.

Първо да кажа каква ми е колата: Space Star 1.8 GDI 122к.с. 1999г.

Сега за проблема: Значи колата си вървеше добре с малки изключения,че когато ускорява се усещаше придърпване и понякога менеше оборотите,но в един прекрасе момент започна да гасне двигателя.Гасне не когато спра на светофар или на пешеходна пътека а гасне по различно време в движение докато съм на трета примерно с 40-50км. и подавам нормално газ.След като угасне ако се опитам да запаля моментално,върти но не пали и лампата на чека мига.За да запаля и да продължа (до следващото угасване) е необходимо да изключа от контакт,да върна ключа в първоначално положение,да изчакам около 15-20 сек. и след това пали все едно че нищо не се е случило.Закарах я на майстор (единственния когото успях да намеря в моя загубен град с кабели за диагностика като за моята кола и дето да разбира на подобни коли).Той ми каза че е отчело грешка в реостата на педала на газта и че ако го подменим проблема ще се оправи,но не е на сто процента сигурен.Човека е проверил всичко възможно по колата:кабели,свещи,компютър,релета че дори и компресията на двигателя е мерил(16атмосвери на цилиндър).

Проблема ми е че сега не съм сигурен дали наистина е от този "реостат" на газта и най-големият ми проблем е че никъде не мога да намеря тази част.Аз съм от Габрово и по тукашните магазини ме гледат като "извънземни от кошче за боклук" като попитам за въпросният "реостат на педала на газта".обикалях и по моргите но уви,като моята кола с този двигател няма!В единя от магазините ми казаха че тази част ако изобщо успея да я намеря ще струва повече пари от колкото съм дал за моята "звездичка"

Мола ви колеги помагайте с каквото можете: Насока към кого да се обърна или ако някои има тази част или ... Благодаря ви предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си го много сериозно да отида при Милен ама не съм сигурен да тръгна така.Знам ли какво ще стане по пътя пък и времето е малко кофти.Бях запланувал да отида до Пловдив като се оправи времето за смяна на ремък и ролки пък то какво стана...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Майстора се казва Илиан и сервиза му се намира зад търговска база.Приятел ми го препоръча.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Майстора се казва Илиан и сервиза му се намира зад търговска база.Приятел ми го препоръча.

 

Телефонните ми номера ги има в профила, ако искаш утре след 1330 ми се обади ако искаш да се видим и да те насоча към друг човек за диагностика. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е какво ще бухаш пари само за диагностики.....Няма реостати и тем подобни, счупена ти е дроселовата клапа и си на път да закъсаш някъде. Ако питаш за маистор там....немога да ти препоръчам, това е капризно нещо и ако го омотат свят ще ти се завие.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Свързах се с Milen_z и човека ми обясни,че тези маймунджилъци ги прави от счупена дроселова клапа.Посъветва ме да я демонтирам и да му я изпратя по куриер.Той ще я поправи и ще ми я върне.Успокоих се доста,защото едно че ще спестя доста пари така и най-важното е че ще се оправи колата :).

Гледах едно видео как се демонтира въпросната клапа. 8 болта я държат и мисля да си я демонтирам сам.Мисля че няма какво да прецакам.Ще съм благодарен ако споделите някой "пиниз" ако има по демонтажа :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...