Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

tpenkovski

Потребител
  • От него общо

    47
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което tpenkovski е написал

  1. Модула е Pandora DWM 502 Мога дам и линк с описание на модула но да не наруша някои от правилата. А за останалите прозорци освен този на шофьора няма автоматично вдигане и сваляне.Нямаше да ми е толкова проблемно ако беше отказало да работи и на шофьорската врата автомата,но това че трябва да дърпам и пускам бутона за да си затворя прозореца 7-10 пъти просто ме влудява.Просто не знам какво може да сме прецакали с пробната лампа?!Факт е обаче че всички прозорци си работят но този на шофьорската врата отказва да се обучи!
  2. Исках да монтирам модул,който да затваря прозорците след като заключа колата.За това откачихме буксата и с пробна лампа търсихме постоянен плюс за да свържем модула. Не знаех,че на тази кола не може да бъде монтиран такъв модул.При обратното зглабяне бутоните не работеха и за това смених и цялата бутонера в последствие. Да се пооправи времето малко и ще разглобя отново,ще почистя и смажа със силиконов спрей,ще огледам и буксата.Ще пиша какво съм постигнал след това. Благодаря за съветите
  3. Колега имаш предвид цокъла на бушона,който е отпред при двигателя нали?
  4. Днес "намерих" малко време и си поиграх с този прозорец. Проверих бушоните в купето и тези при двигателя но не открих изгорял бушон.При бушоните при двигателя има 30 Амперов бушон обозначен с картинка за вдигане на прозорците,но е здрав.Изпробвах пак два-три пъти процедурата за обучение но без резултат. Сменил съм цялата бутонера на шофьорската врата,в която мисля се намира и самият модул за управление??? Остава единствено да сме прекъснали кабел неволно при зглобяването на вратата.Тия дни ще разглобя вратата отново и ще търся за прекъснат кабел и за кабел с постоянен "+". Ще ми е от голяма помощ ако някой знае какъв цвят е кабела с постоянен "+",но се съмнявам някой да знае или помни,но пък знае ли човек
  5. Благодаря много за информацията.Ще пробвам процедурата която сте описали а ако не стане ще търся изгорял бушон (проверих бушона,който е обозначен за прозорците и той е здрав). А модула за управление не е ли в самата бутонера на шофьорската врата,тази която смених с нова?
  6. Хайде де няма ли хора,които са в час с тези неща?
  7. Да благодаря колега,но и това изпробвах и то няколко пъти но без резултат.
  8. Здравейте Първо искам да се извиня,че пускам нова тема при наличието на стара такава,но писах във въпросната тема и никой не ми отговаря.Предполагам,че това е така защото темата е стара и никой не я преглежда.Прегледах доста теми и не намерих решение на моят проблем. Обръщам се към вас,защото пробвах всичко и не мога да реша проблема.Автомобила е аутлендър 2005г. 136к.с. 2000 кубика 4х4 След сваляне на кората на шофьорската вратата,откачане на куплунга(буксата) на бутонерата за управление на прозорците и последвало замерване с пробна лампа(най-вероятно сме дали нещо на късо или така си мисля само),при обратното зглабяне,бутонерата отказа да командва всички прозорци освен този на шофьора.Като при това автоматичното вдигане и сваляне не работи,прозореца се смъква до долу но на горе се вдига малко и спира.Трябва да се пусне бутона и пак да се дръпне за да продължи и така 5-7 пъти до горе.Не работеше и бутона за блокиране на останалите прозорци.Останалите прозорци работят но всеки от собственото си копче на всяка врата. Закупих друга бутонера втора рака,която монтирах и тя работи коректно.Управлява всички прозорци,бутона за заключване също работи,но проблема с шофьорският прозорец остана.Сваля се до долу но на горе се вдига на интервали.Опитах всичко прочетено за обучението в този форум и по други форуми но без успех. Възможно ли е да има някаква друга електроника,която да сме повредили при проверката с пробна лампа? Ако някои знае правилният начин за обучение на прозореца ще съм много благодарен ако го сподели,защото не съм сигурен дали това което съм опитвал до сега е правилно. Пробвах сваляне до долу,вдигане до горе със задържане на бута;На долу,задържане - до горе задържане;Сваляне и дигане на интервали;Откачане на акумулатора и други но без резултат. Между другото никъде не се казва с точност как точно се вдига/сваля и задържа,защото бутона е с две степени а никъде не се опоменава с коя степен на бутона се вдига/сваля/задържа ... Още веднъж се извинявам за пускането на новата тема но този прозорец направо ме вбесява,представям си лятото какво ще е ...
  9. Здравейте Обръщам се към вас,защтото пробвах всичко и не мога да реша проблема.Автомобила е аутлендър 2005г. 136к.с. 2000 кубика 4х4 След сваляне на кората на шофьорската вратата,откачане на куплунга(буксата) на бутонерата за управление на прозорците и последвало замерване с пробна лампа(най-вероятно сме дали нещо на късо или така си мисля само),при обратното зглобяване бутонерата отказа да командва всички прозорци освен този на шофьора.Като при това автоматичното вдигане и сваляне не работи,прозореца се смъква до долу но на горе се вдига малко и спира.Трябва да се пусне бутона и пак да се дръпне за да продължи и така 5-7 пъти до горе.Не работеше и бутона за блокиране на останалите прозорци.Останалите прозорци работят но всеки от собственото си копче на всяка врата. Закупих друга бутонера втора рака,която монтирах и тя работи коректно.Управлява всички прозорци,бутона за заключване също работи,но проблема с шофьорският прозорец остана.Сваля се до долу но на горе се вдига на интервали.Опитах всичко прочетено за обучението в този форум и по други форуми но без успех. Възможно ли е да има някаква друга електроника,която да сме повредили при проверката с пробна лампа? Ако някои знае правилният начин за обучение на прозореца ще съм много благодарен ако го сподели,защото не съм сигурен дали това което съм опитвал до сега е правилно.
  10. Ами супер колега и цената е добра но аз съм с рейлинг и си търся напречни греди за върху рейлинга. Благодаря все пак.
  11. Здравейте Търся си напречни греди (багажник) за покрива на моя аутлендър 2005г. Пишете на лични Благодаря
  12. Между другото никой от наистина разбиращите не се включи в темата.Форума май наистина запада за съжаление.Когато купих колата преди 5-6 години не беше така. GDI-дали си заслужава наистина да ги караме в BG?Аз съм доволен от двигателя,няма сравнение с друг,но при проблем си е*ало ... много е гадно да идеш в сервиз да ти дигнат рамене а още по-гадно е да ти кажат "а давай бе тука сичко можем",да ти земат 200 кинта,нищо да не направят и после да ти кажат "ааа не е от нас,ние го оправихме това ама другото от кво е ненам"Иначе наистина GDI двигателите на Mitsubishi са готини ама не са нито за бензините ни,нито за майсторите ни!!!Фен съм на японските коли,но живея в държава дето ... абе "Няма такава държава"!!!Писна ми!!!!!
  13. Да май проблема с форсирането може да се окаже лоша маса си мисля аз.Днес ми се наложи да обикалям доста и си правих проби и на място и в движение се форсира за секунда-две не само при натискане на спирачката но и при включване и изключване на различни консуматори:климатик,парното,подгрева на задното стъкло,фаровете.Интересно е че в движение се форсира при спиране а на място колкото и да натискам спирачката оборотите не мръдват.Сега остава да открия къде има лоша маса а нямам много идея къде да търся,но ще огледам утре.
  14. Да имах проблем с генератора пролетта.Ходих на майстор и смени реле-регулатора.Зареждаше от време на време и ми падаше акумулатора много бързо,но от тогава не съм имал проблем с акумулатора.От тогава си вързах един волтмер към запалката и показанията му са 14.1/2 волта и в движение и на място.Казаха ми че това са нормалните показатели и от сервиза от където купих акумулатора,те мериха всичко по колата и самият акумулатор,който е нов на година и половина е.
  15. Здравейте бях се отчаял че никой не следи форума вече.Това не е така и съм много радостен от това.Проблема с натискането на спирачката и увеличаването на оборотите наистина се получи след като свалих клапата и я почистих.Но в нея влиза само водно охлаждане и въздуха от въздушния филтър.А относно стъпковото моторче,то не е ли на самата клапа или аз нещо не съм в час(аз че не съм в час е ясно де ама)Относно замерването с мултицета,точно там е проблема че показанията не са такива каквито трябва да бъдат и лошото е че не се променят с въртенето на датчика за положението на клапата.А би трябвало да се променят.Страшно много искам да отида до Пловдив При Милен.Ходил съм и знам,че е направо бог на тези двигатели но е свързано с пари.От 15-ти септември дъщеря ми е приета в ново училище (математическа гимназия) и ще ми трябват едно поне 400-500 лева а ги нямам всичките за сега.За да отида до Пловдив ми трябват близо 100 лева за път и трябва да имам поне 300 лева в мен.Ремонта може да ми струва и 20-50 лева дето се вика,но ако е заминало нещо нали трябва да се подмени и ако ги нямам парите не става да кажа на човека "ами давай сменай частта пък аз утре ще мина да ти оставя другите пари" нали?За това се мъча да я стабилизирам поне временно колата,пък че ще се ходи до Пловдив е ясно ама май ще мога чак на пролет.Пък до тогава си е бая време. За в момента след всички щуротии дето се мъчих колата поне си върна пъргавостта и върви добре за сега.Само дето държи високи обороти 1200 в движение 1000 на място и при всяко натискане на спирачката в движение се форсира до 2000 оборота.Ако е загуба на вакум ще го прави това и на място ако натискам спирачката.Форсира се при натоварване на системата.Като включа климатика също се форсира малко за секунда две обаче и толкова.Нещо друго е.Аз се съмнявам в повреда на този датчик за положението на дросела.За дебитомера не мога да съм сигурен че е 6,защото е втора употреба но като го замених колата се стабилизира и чека угасна и не светва вече. В момента си я карам,не гасне вече,не прихълцва,горе-долу добре върви но не е като преди.Част от душичката и я няма а аз не знам коя част точно...
  16. Няколко сервиза обиколих в моя град и на всякъде вдигат рамене.Надявах се тук във форума да намеря някакво решение но май и тук ударих на камък :icon_crying:
  17. Здравейте колеги Първо искам да се извиня,че пускам нова тема но темата,в която писах явно не се чете вече.Пък и не успях да намеря друга тема за центроването на въпросната дроселова клапа. Да кажа първо какво карам и какво съм направил до тук: Колата ми е Mitsubishi Space Star 1.8 GDI 122к.с. 1999г. Първо колата загуби мощност и стана много тромава.Не бях и обръщал внимание отдавна и реших да сваля клапата,почистих я,почистих и лулите.Монтирах я обратно откачих минуса на акумулатора и след това изпълних процедурата по обучение,но оборотите станаха високи 1200-1500.Разбрах,че освен почистване е нужно и центровка-регулиране на клапата,но как ... разбира се не знам.В същото време си карам колата и положението започна да се влошава още повече.Оборотите почнаха да играят,почна да гасне загуби си още от мощността.Отидох на диагностика и ми казаха,че единствената грешка,която е записана е дебитомера.На връщане от сервиза ми светна и чека.Свалих аз дебитомера,почистих го,сложих го обратно но нищо чека си светваше.Седнах пред компа,хванах телефона и тук там намерих си същия дебитомер.Монтирах го,махнах минуса на акумулатора,изчаках,закачих го обратно и процедурата за обучение пак.Със запалването оборотите отидоха до към 1500 и си паднаха на около 700-800 (обортомера ми е малко шантав).Викам си еее супер заспа.Да ама не.Радостта ми беше кратка.Точно на четвъртата минута оборотите се вдигнаха на 1500 и не мръднаха до 15-16 минута.Покарах колата ,възвърна си пъргавостта и мощността но държи високи обороти 1200-1400 в движение на свободна,около 1000 на място.Направи ми впечатление,че като натисна спирачка по инерция се форсира до 2000 за секунда и падат пак.На място като натисна спирачката нищо не става,но като завъртя волана на място се форсира до около 1200-1300 и пак падат на 1000.Тогава започнах да се ровя из нета как се центрова тази дроселова клапа и намерих видео и обяснение: Закачих двата мултицета директно на буксата на датчика за положението на дроселовата клапа посредством кламери,дадох на контакт и показанията ми са следните: 1,11В. на втори и трети пин (първи канал) а трябва да са от 0,4 до 0,6В. според видеото и 3,95В. на трети и четвърти пин (втори канал) а трябва да са от 4,2 до 4,8.Разхлабих двата болта на датчика и го завъртях леко,но показанията на уредите не мръднаха и с десета.Въртях го от крайно ляво до крайно дясно положение и нищо,показанията не се променят грам.Преди да го разбутам си белязах къде е бил датчика,когато го въртиш се променя положението на клапата.Остава или по отворена или по затворена.Нагласих я на око да е малко по затворена от преди с цел да понижа оборотите.Пак процедурата по обучение и с паленето си паднаха на 700-800,двигателя си работи като часовник и аз щастлив,но отново до четвъртата минута.Точно тогава ги дигна на 1500 и не паднаха до 20-тата минута.После запалих и я покарах малко.при топъл двигател на свободна в движение държи около 1000-1100,на място около 800-900-1000(оборотите не играят,просто всеки път е различно).В движение на свободна при натискане на спирачката пак се форсира за секунда-две,на място отново нищо не става при натискане на спирачката но при въртене на волана вдига с около 200-300 оборота за секунда две и падат пак. Написах цял ферман.Но ако все пак не съм ви отегчил и сте прочели всичко това,питането ми е аз ли бъркам някъде или датчикът за положението на дроселовата клапа ми е повреден или пък е нещо друго? Благодаря
  18. Свалих и почистих дебитомера и го монтирах обратно.Разликата сега е че оборотите не играят,но ги държи високи 1000 оборота при топъл двигател.от време на време ги спада до към 700-800 когато спра на светофар или другаде.Всеки път е различно но не играят стоят си на колкото са се спрели при спирането.Иначе колата си върви уж добре,не съм я пробвал на дълго още но и не смея,защото като запаля и тръгна почти веднага светва лампата на двигателя.Като угася и запаля на ново не свети угасва си но ако форсирам на място или тръгна светва.Вторник ще сменям спирачната течност и ще я закачат пак да видят каква е грешката,дали пак е от дебитомера.Нямам познат с такава кола да пробвам с друг дебитомер дали ще се държи така.Иначе мога да си намеря втора употреба от някоя морга из нета,но трябва да го платя и ако се окаже че не е от него ще съм се набутал с едни 70-100 лева безсмислено.
  19. Това е така спор няма,но е свързано и с повечко пари а точно в момента съм малко зле финансово. Четох из разни форуми че се чистят тези дебитомери и шанса да се върнат към живот бил доста голям.Мисля да опитам да го почистя.
  20. Пак пиша след доста време.До сега карах с тези проблеми,питах тук там из моя "гоооляяям" град но всички дигат рамене.Отлагам аз ходенето до Пловдив ама май няма да се размине но,какво се случи до сега: Значи проблемите се задълбочиха.Обортомера го оправих и сега показва вярно.Оборотите обаче играят доста.При запалване на студен двигател се форсира до 1500,като загрее се нормализирват до около 700-800 оборота.Спра ли на място понякога си работи перфектно а по някога почват да варират от 1500 оборота до 400-500 и угасва някой път.Колата стана супер тромава при тръгване и при изпреварване на дълъг път.На няколко пъти при тръгване от място се едно се мъча да тръгна на трета или на четвърта скорост и угасва.Паля на ново и се едно не е било.Днес ходих да я закачат на диагностика при един познат в един сервиз където имат нужната оригинална техника и момчето ми каза,че единствената грешка,която е записала е грешка-неизправност на датчика за атмосферното налягане демек дебитомера.Правел си каквото иска ми каза.Посъветва ме да обиколя по моргите и да пробвам друг дебитомер и да видя дали ще се държи пак така колата. Въпроса ми е: Възможно ли е наистина да прави всички тези номера от този датчик/дебитомер,заслужава ли си да ходя да си губя времето и да си тровя нервите или направо да си записвам час в Пловдив?
  21. Благодаря Извадих късмет и успях да си намеря.
  22. Благодаря колега но си търся от каризма само предните и то целите макферсони.Задните ги смених миналата година с чисто нови.
  23. Търся си предни макферсони пълен комплект в добро състояние от мицубиши каризма GDI произведено преди 1999г.
  24. Супер оферта колега но си смених задните миналата година. Благодаря все пак.
×
×
  • Създаване...