Премини към съдържание

Покупка на Space Star


Препоръчано мнение

Здравейте, надявам се, бъдещи колеги.

От доста време избирам кола. Като цяло съм фен на японските коли и гледам предимно такива.

Honda, mazda, nissan. Почти се бях спрял на - Nissan Almera Tino, но комичният му външен вид малко ме дразни.

Видях Спейс Стара случайно в интернет и ми грабна доста като дизайн. Изглежа ми перфектен за нуждите ми - не много голяма кола за града, но все пак удобна за извънградско. За митсубиши лошо не съм чувал.

Та въпросът ми е, ако може да ме посъветвате какво да гледам при избора? Насочил съм се към по-новите - 2003-та. Изключвам двигателя 1.3, защото ми се струва твърде, твърде малък. Хвърлим съм око на 1.9 DiD. Дали е достатъчно надежден и добър?

Имам и малки притеснения относно сервизирането. Има ли проблем с части и т.н., тъй като моделът е рядък? Къде в София бих могъл да направя първоначалния оглед и сервизиране?

 

Благодаря ви предварително за отговорите

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не мисли, а взимай Митсубишито, и части на достъпни цени има, а дизеловият двигател е на Рено, но управлението му е от Митсубиши и се държи много прилично!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На мен косата ми побеля от този хубав двигател на Рено пък незнам,скъпи части,консумативи всичко, чупи се постоянни проблеми.Френски двигател не ми го хвали колега.Ако ще е дизел нека е японски,ако ли не бензин 1,6 като ти е малко 1.3 поне да знаеш,че ще караш и ще пееш.То без това далаверата от дизела остана някаде в миналото,една турбина пиклива да замине и далаверата каде е ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Първоначален оглед в София можеш да направиш в сервиза на Ратола.

http://service.ratola.bg/contacts.html

За огледа ти взимат 35 лв. вдигат я, гледат ходова част, двигател, компютърна диагностика. Като цяло мнението в този форум е, че са професионалисти хората с дългогодишен опит с Мицубиши.

Частите скоро ще разбера как са - моята я взех преди 10 дни и сега е в същия сервиз, за да ми сменят ремъци/масло/филтри. Ще трябва да ми сменят и ламбда сонда. Ще пиша като ми кажат присъдата.

Иначе аз си взех 1,3 2001 и бих казал, че доста прилично вози за парите и класа си. Безшумна, пъргава и комфортна. Факт е, че като пусна климатика и пада мощността, но за градско е идеално. Като разход в момента на градско ми дава между 9,5-10, но аз нямам много опит и все още я карам на по-високи обороти отколкото е нужно.

Като цяло съм доволен от покупката си.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, надявам се, бъдещи колеги.

................ Хвърлим съм око на 1.9 DiD. Дали е достатъчно надежден и добър?.................

 

 

http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gifАко уцелиш и е читав мотора - няма да имаш проблеми. Приятел, колега в работата и мой комшия си купи преди 2 години такъв Спейс Стар. Ползвал съм колата, редовно се возя с нея и нищо лошо не мога да кажа. За две години само масло смени един път и някакъв ксенон си сложи. Нищо не е мръднало по нея, а колата е в ежедневна експлоатация от момента на покупката. Аз като съм я карал извънградско ми е давала разход 4.8, той също твърди, че е около 5 извънградско и около 7 софийско. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Хм... Само съм се возил на такава и като заклет фен на Космическите (смея да твърдя) има нещо, което трябва да кажем на колегата - освен двигателят - и кутията са френски, а когато дойде време за съединител - трябва и маховикът да се смени - ок. 3 бона ремонт.

Скоро гледах един счупен Авенсис с такъв съединител - благодаря.

Иначе - двигателят дърпа добре, колата е удобна, просто съветът ми е да се търси 1,6 (а ако може и 1,8) бензин.

Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А ако намериш 1.6 и автоматик- типтроник , е там вече всичко си е джапанско и си голям щастливец - като мен. Успех в покупката и си я обслужи задати е вярна. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...