Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Staffolino

Потребител
  • От него общо

    49
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    burgas

Staffolino's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Staffolino

    Lancer 2005 sport

    Нещата се оправиха.Проблемът излезе в това,че като съм мерил предпазителя без да го извадя от гнездото и ми затваря веригата през нещо вероятно крушка и ме лъже ,че е здрав.Като цяло неправилно съм подходил,а не си личи да е изгорял визуално това също ме подведе. В ел. блока който е в двигателния отсек 7.5А мини.и всичко светна за щастие.Утре сглобявам и газ.
  2. Staffolino

    Lancer 2005 sport

    Здравейте колеги. Получи ми се странен електрически проблем на Лансъра онзи ден.Слагах си CD плеър на колата,че бях с касетка.Всичко точно по музиките,но не знам съвпадение или е свързано което силно ме съмнява ,защото няма връзка според мен,но след това видях,че не ми светят лампите по таблото които светват при включване на габарити.По точно подсветката на парното и тези в ляво които са за халогени и фарове за мъгла и тнк копчета.Днес установих,че не ми светят и габаритите отпред и отзад /десните/ само.Левите си светят фаровете и те светят, отзад осветлението на номера и то свети,но десни габарити нямам отпред и отзад.Както и осветлението по таблото.Арматурното табло свети,но то се управлява от отделна верига според мен,защото то си светва винаги при подаване на контакт от ключа,а другите само при включване на габарити. Проверих крушките здрави са.Мерих предпазителите с мултицета,но без да ги вадя.Здрави са.Но ме съветваха да ги меря след изваждане от гнездото което утре ще видя и ще пиша дано излезе от тях.Иначе разглобих извадих ЦДто пак, извадих и управлението на парното откачих му жилата и буксите и го извадих да прегледам буксите всичко е наред. Имате ли идея за какво иде реч. Благодаря.
  3. Staffolino

    Динамо

    На нашия спейс скоро му сменяхме реле регулатора Бош.Палиш дава 14V и след секунди пада на 12.7V някъде.Това му бяха симптомите.
  4. Staffolino

    Lancer 2005 sport

    Много благодарности колега.Чудна работа ще ми свърши. Господ здраве да ти дава.
  5. Staffolino

    Lancer 2005 sport

    Още се търси...
  6. Staffolino

    Lancer 2005 sport

    Здравейте. Някой знае ли от къде мога да си изтегля техническо ръководство за Лансър 2005 спорт с 4Г63 двигател. Благодаря.
  7. Staffolino

    Lancer IX sport

    Труден въпрос явно.
  8. Staffolino

    Lancer IX sport

    Здравейте колеги. Имам Лансър девета генерация 2005 година, 05 месец , 2.0 Спорт се води с 4G63 двигател който е счупен обаче.Скъсано бутало и дупка в блока както и блокирали балансиращи валове плюс ударени десетина клапана от скъсаните ремъци.Не знам какво се е случило така взех колата с проблем от Германия.Уж само с скъсан ангренаж и надежда да правим ремонт на главата и да възродим двигателя,но се оказа,че нещата са много зле. Та интересувам се какъв двигател да търся от какво друго става за този модел Лансър и каква цена приблизително разбира се върви един такъв двигател.Принципно може и оборудван блок,защото главата ми не е толкова зле и след смяна на клапани и шлайф вероятно ще работи. Гледам има Аутлендъри пак от тази година с 2.0 двигател и 136 коня.Дали пак е 4Г63 и става ли без проблем на този Лансър или трябва само от Лансър да търся двигател. Поздрави.
  9. Здравейте.Сменихме съединителя всичко е наред за сега с него много мек и приятен стана педала и скоростите се сменят мазно с голяма лекота.За жалост не е корейско Валео, а френско на което две насрещни пружини хлопаха и бяха по различен цвят.Дано не направят проблем.Маслото е ново и то по книжка elf tranself NFP 75-80.Имам друг проблем след смяната , но там ще пусна друга тема тъй като проблема не е в съединителя.
  10. Staffolino

    Обслужване

    Дизеловия е друга работа.
  11. Значи вземам Валео комплект и това е.Така или иначе е по евтин.Айсин е с 20лв по скъп.Явно картонената му кутия е по тънка от на Люк хах. Дано поне е корейско Валео и лагера да е добър.Не знам къде бях,чел в една тема,че Люк и Закс си били тяхно производство и били за предпочитане специално за Спейс Стар,но щом не е точно така по добре, доста по евтин е Валеото. https://chastite.com/komplekt-syedinitel-mitsubishi-space-star-dga-1.3-16v-dg1a-van-d10939c10151.html Интересно сега гледам за 1.6 Валеото е малко по скъп от Люк.
  12. Здравейте колеги. Имам за смяна съединител на Спейс Старчето ми с двигател 1.3 и четох тук,че има известни проблеми с тези съединители предимно Valeo в пакетаж на друга марка. От това което ми стана ясно колеги тук казват,че е добре да се ползва съединител комплект на LUK или SACHS. Та харесах си този съединител като цена ,но дали е този моят модел. https://chastite.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-LuK-618-3030-00-p130042.html Какво мислите добра ли е цената,марката и това ли е точният модел съединител. Много благодаря предварително.
  13. На 99% съм сигурен,че са еднакви.
  14. Здравей. Значи ELF Tranself NFP 75W80 е маслото.Такъв извод си бях направил и аз. Тук http://maslo1.com/elf-nfp-75w80 цената е много добра дали е истинско само не се знае.Някой да е поръчвал от тук? Интересно ,защо го дават за 6 степенни кутии.
  15. Здравейте колеги. Идва време да сменям маслото на скоростната кутия нашето Старче 1.3,2000 година. Четох доста и се чудя кое от трите да му сложа. https://oilgroupbg.com/elf-tranself-nfp-75w-80-1-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80.html https://oilgroupbg.com/elf-tranself-nfj-75w-80-1-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80.html http://www.prospeed.bg/bg/product/4202/10 Дайте съвет,като цяло клоня към NFP ,защото го дават заместител на TRX. В форума на Рено пък чета не харесвали много ЕЛФ слагат Мотул...а пък него мога да го взема с отстъпка.
×
×
  • Създаване...