Премини към съдържание

Горивен филтър


Препоръчано мнение

Здравейте колеги.

Помагайте, не мога да намеря къде се намира въздушния филтър на моят SPACE STAR. Ако някой може да ми каже, нека помогне.

Благодара ви !!!!!!

Редактирано от somalietsa
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

ЗДРАБЕЙТЕ КОЛЕГИ.ПОМАГАЙТЕ,НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ КАДЕ СЕ НАМИРА ГОРИВНИЯ ФИЛТЪР НА МОЯТ SPACE STAR.АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ НЕКА ПОМОГНЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ !!!!!!

 

Здравей, Колега. Филтъра, горивния се намира в резервоара (предполагам, че за бензин питаш). Като вдигнеш задните седалки отдолу ще видиш, че е изрязан мокета, под него има капак с четири винта. Развиваш винтовете, махаш капака и ще видиш една голяма гайка, така да я нарека, с правилна резба е да не се луташ развиваш и внимаваш много при смяната на филтъра, защото има един гумен о-пръстен, който трябва да свалиш от стария филтър и да ги сложиш на новия. Това обяснение е за бензинов Space Star.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Здравейте,

и аз с интерес следя всяко мнение за горивния филтър при бензиновите звездички и имам един въпрос към по-опитните и знаещи от форума. Понеже не знам как се прикачва картинка на прикачения интернет адрес - на картинката под номер 05607 не представлява ли филтър накрая на бензинопроводите идващи от резервоара -кликни . Нещо подобно има обявено като горивен филтър в kanex. За съжаление не можах да открия от пръв поглед такова нещо под капака на спейсчето/1.3, 86 к.с./. Ако някой открие - моля да сподели във форума. Безаварийно и приятно лято на всички.

Редактирано от Pavel Rachev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не можах да открия от пръв поглед такова нещо под капака на спейсчето/1.3, 86 к.с./. Ако някой открие - моля да сподели във форума. Безаварийно и приятно лято на всички.

 

Здравей, помоли колегата Miroslav по номер на рама да ти провери имаш или нямаш горивен филтър. На мен има добрината да ми каже, че е в резервоара и се сменя на 100000км. И филтъра ми струва 130 лв само след заявка и е различен от оферираните по магазините за авточасти за 25 лв. Много ценен съвет, особено за нас новите притежатели на Мицку, които искаме накуп да сменим всичко при първоначалното обслужване. Но аз за този възел предвидливо изчаках, защото се усъмних че от 130 бил паднал на 25 :drive:

Поздрави

Редактирано от svetliof
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

за филтъра намиращ се в бензиновата помпа няма спор, че всички бензинови спейс старчета би трябвало да имат. Въпросът е принципен - дали имат изобщо друг външен горивен филтър, както да речем при каризмите. При тях доколкото се запознах от форума до определена година на производство имат само външен горивен филтър. След това и външен и вътрешен при бензиновата помпа, а след фейслифта на модела - само филтър в бензиновата помпа /без външен/. Ако греша някъде моля за извинение, а спецовете за поправка. При спейс стар, който е в производство от 1998г. при 1.3 мотора има три разновидности /86к.с., 83 и 82к.с./, които са пуснати в производство по различно време. Дали ситуацията се повтаря както при каризма или независимо от годината на производство на спейс стар няма изобщо външен горивен филтър. Иначе всеки може по номера да се допита до Мирослав и да разбере, но не съм открил досега той да потвърди за някой спейс стар, че има външен бензинов филтър.

Колега Мирослав моля да споделиш и твоето мнение и опит от запитванията на собственици на спейс стар ако не те затруднява разбира се. Хубаво е да се изясни принципно въпроса, защото в магазините за авточасти едни казват нямаш, други направо ти пъхат в ръцете филтър/после майсторите се чудят къде да го монтират/ и много рядко ще те запитат къде се намира той.

 

Приятен ден

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...