Премини към съдържание

vekos

Потребител
  • От него общо

    99
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Всичко което vekos е написал

  1. Проблема е решен! Мотора за празния ход се оказа, разглобих стария, счупен червяк.
  2. След обяд ще бъде закачена на диагностика и сменен МПХ. На клапаните са сменени гумичките преди 25 000км, тогава е проверена и компресията, нямаше проблем. Гарнитурата на изпускателния колектор не е проверявана. Единствено първата сонда е сменявана преди около 80 000км и ме съмнява доста. Но по-късно ще трябва да стане ясно. Ще пиша за резултата. По принцип проблема стана на празен ход изгасна, запалих и нямаше ниски обороти. Благодаря! Поздрави!
  3. Варианта с двете бобини е. И двете са нови на под 30 000км, а свещите са на 10 000км, кабелите също, обикновенно трупа грешка за свещи и бобини. Поръчах стъпков мотор, утре ще сменя да видим дали е от него, умишлено не изтрих грешката (пак светна чека), да погледнат в сервиза какво ще им даде. За катализатора и сондата и мен ме съмняваше, но Юни минах преглед и даже ме питаха махал ли съм го, защото всичко било ОК, даже се учудиха. Ако има някой други идеи? Утре като отида ще разбера и ще споделя опит. Благодаря! Поздрави!
  4. Привет Колеги! Имам проблем със звездичката, няма ниски обороти, търсих из форума нищо не намерих, проверени са МАП сензор, моторчето за празен ход на живи данни и дава, че всичко е на ред. Имах проблем със алтернатора, целия беше раздробен, смених го. Но, когато махнех буксата на МАП държеше обороти. След смяната на алтернатора като откача буксата пак гасне не ги държи. Двигателя е мит преди повече от месец и всичко беше на ред, което ме кара да изключа това като евентуална причина, единственото при миенето се беше разкапсоловал датчика на разпределителния вал, изчистих го и го намазах с черен силикон и нямаше проблем. Сега като запаля има мирис на неизгорели газове и около 2000 оборота и не само глъхне и забива. Не трупа грешки единствено, защото се прибирах на дълъг път ми светна P0170, изтрих я и повече не светна. Прави го и на газ и на бензин, дросела е свален и изчистен като нов, като са пръскани и моторчето за празен ход и изчистих МАП. Моторчето за празен ход е мерено, намерих схема тук във форума дава правилните омове. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека драсне за опит! Благодаря предварително! Поздрави!
  5. Сменял съм го преди 6 години, забравил съм каква цена беше!
  6. Привет! Аз лично моя си го смених с LUK, мисля, че вътре оригиналния беше Valeo. Минал съм 90 000 км след смяна без никакви ядове! Имаше някаква особеност по комплектите примерно феродов Valeo, а другите части LUK, в комплекта на LUK. Но според мен дали LUK или Valeo няма да има разлика в качеството. За Aisin нямам мнение.
  7. Привет! Пробвали ли сте с рестарт на компютъра, с разкачване на акумулатора. Има я описана процедурата по рестартиране и обучение на оборотите за празен ход във форума. Също е добре да се провери дросел клапата ако не е почиствана до сега. Успех!
  8. Здравей! Пробвай да рестартираш компютъра от ресет (черното копче в ляво) и покарай малко би трябвало да се оправи.
  9. Поръчах с много зор на 16тата обява утре е при мен темата е за заключване. Деиствително доста звънене докато открия! А само за информация колега от Ратола ли поръча оригиналния да знаят другите колеги.
  10. Привет Колеги! Търся мигача който е в десният калник, тъй като ми падна стъклото което го покрива. Ако някой има да пише на ЛС! Поздрави!
  11. vekos

    Лед фарове смущения

    Кондензаторите са по 1000 микрофарада на 25V за дроселите съм забравил и аз и приятеля, който ми мери смущенията, с какви стойностости е.
  12. vekos

    Лед фарове смущения

    За съжаление не съм направил снимки. Филтрите се състоят от по два кондензатора паралелно на входа и на изхода, а между тях дросела последователно. Купих кутийки, в които да се съберат. Проблема беше, че не намерих мъжка букса H4, а само женска и включването към фабричната букса го направих с единични мъжки букси. За моите специално ми ги замериха с осцилоскоп какви смущения вкарват и спрямо това определиха дроселите и кондензаторите.
  13. vekos

    Лед фарове смущения

    Привет Колеги! Проблемът е решен с филтри. С дросел от инвертори на LCD телевизори и по два кондензарора. Смущенията изчезнаха при слаба радиостанция единственият недостатък е, че при превключване от къси на дълги и обратното има съвсем леко забавяне заради кондензаторите, което го нямаше преди, но не е фатално и е за част от секундата. Поздрави!
  14. vekos

    Лед фарове смущения

    За светене свтят супер. Дразни ме, че радиостанциите ги губя по рано по път отколкото преди.Имат електроника в тях, от моделите с вентилатор са. Тази седмица ще пробвам с филтри да видя дали ще има подобрение и ще пиша за резултат.
  15. Привет Колеги! Купих си лед крушки за фаровете H4, но се оказа, че вкарват смущения в радиото или по точно проблема е, че има смущения, когато е по-слаб сигнала аз го хванах като излязох извън София (в София нямам проблем освен в тунелите). Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил. Преди да си ги купя пробвах с други на мой приятел и нямах проблеми с неговите, но за съжаление с тези, които аз си купих имам. Колата е Спейс Стар! Благодаря предварително! Поздрави!
  16. Привет Колеги! Купих си лед крушки за фаровете H4, но се оказа, че вкарват смущения в радиото или по точно проблема е, че има смущения, когато е по-слаб сигнала аз го хванах като излязох извън София (в София нямам проблем освен в тунелите). Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил. Преди да си ги купя пробвах с други на мой приятел и нямах проблеми с неговите, но за съжаление с тези, които аз си купих имам. Колата е Спейс Стар! Благодаря предварително! Поздрави!
  17. vekos

    Мaншон скоростен лост

    Мaншонa е сменен, но имaм и друг проблем. Тръгнaл е дa се рaзбивa мехaнизмa, който е нaкрaя нa щaнгaтa зa скоростите състои се от втулки с плaнкa/водaч с ябълкa нa средaтa и в крaя крaя влизaщ в сглобяемо легло/втулкa със зегеркa отдолу. Мaйсторa ми кaзa че трябвa дa го имa кaто ремонтен комплект. Някой сменял ли го е и знaе ли кaк точно се води и кaкво точно трябвa дa се поръчa. Блaгодaря предвaрително!
  18. Привет Колеги! Проблемът ми е следният, имам лек теч (не е болка за умиране само леко омасляване без загуба на течност) от помпата, която е на педала съединителя и работния цилиндър, който е на кожуха на скоростната кутия. Работния цилиндър го намерих, но питането ми е за самата помпа, която е на самия педал. Не мога да я намеря ако някой знае къде мога да я намеря. Другото питане е има ли ремонтни комплекти за тези помпи. Колата е Space Star 1.3 2002 год. П.С. Тази която ми я извадиха по каталог и казаха, че не могат да я намерят е с казанче а моята е без. Благодаря предварително!
  19. vekos

    Мaншон скоростен лост

    Привет, Колеги мaншонa го поръчх в Рaтолa седмицa е достaвкaтa ценaтa е същaтa 24.97лв. Блaгодaря нa всички отзовaли се. Поздрaви!
  20. vekos

    Мaншон скоростен лост

    Много блaгодaря нa alex2511 и valev зa изчерпaтелните отговори. Ще проверя в Рaтолa време зa достaвкa и ще изберa вaриaнт.
  21. Привет Колеги. Питaнето ми е зa гумения мaншон предпaзвaщ мехaнизмa нa скоростния лост от долу. Колaтa е Space Star 1.3, 2002 год. Знaе те ли от къде могa дa го зaкупя нов и кaк се сменя.
  22. Колегa от лявaтa (шофьорскaтa) стрaнa мaншонa е пълен с мaсло. Товa е зa 1.3 Space Star
  23. Точно тaкa 3,4 литрa събирaт скоростите.
  24. Привет и от мен трябвa дa имa двa винтa тaм, където е ръкохвaткaтa зa зaтвaряне. Сaмо те сa и нa щипки.
  25. vekos

    Задно стъкло

    Привет колегa преди две години ми го счупихa сменихa ми го в Кобрa зa 210лв с монтaжa през кaското
×
×
  • Създаване...